Hälskydd - Effektiva stöd & ortoser | Rehaboteket

Hälskydd

Ett hälskydd är en unik produkt som kombinerar stötdämpning och stabilitet för en smärtande häl.
Hälproblem är ett vanligt förekommande problem för både gamla som unga. Orsaken till problemen är oftast inflammatorisk smärta orsakat antingen av överbelastning av hälen eller på grund av en växande häl med en inflammerad tillväxtzon. Ett hälskydd samlar ihop hälkudden under hälbenet och ger omgående bättre stötdämpning vid kraftiga hälisättningar. En av de största fördelarna med hälskydden är att de kan bäras direkt mot foten och sitter fixerad på ett optimalt sätt vid vardagligt användande och idrott så som fotboll, innebandy, gymnastik och dans. Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av hälskydd för alla åldrar och problem. Vill du ha hjälp ring vår kundservice på 08–244734. Kundservice är bemannad vardagar mellan 9 – 16 och hjälper gärna till att hitta den mest lämpade produkten för dig och dina problem. 

Stötdämpande hälskydd
Hälskydd för stötdämpning av en smärtande häl. Hälskyddet fungerar lika bra till vardags som vid träning barfota ex gymnastik och dans.
 349 kr 
halskydd

Hälskydd Universal med inbyggd hälkopp ger extra stötdämpning och extremt enkel applicering i samma hälskydd för smärtande hälar

 399 kr 
fotledsstöd för stukad fot

 Extremt smidigt kompressionsgivande fotledsstöd för lokal kompression, för idrott som vardagligt användande.

 329 kr 
hälkopp

Extra stötdämpande och stabliserande hälkopp vid problem med hälsmärta, severs skada, hälsporre, plantar fasciit och uttrampad hälkudde.

 199 kr  249
hälkopp tulis
Effektiv hälkopp för extra stötdämpning och stöd vid smärtande hälar. Hälkoppen HD finns även i en unik storlek för barn
 199 kr 
multikil för hälsmärta
Stötdämpande multikil för hälsmärta. Multikilens unika funktion säkerställer effektiv stötdämpning och stöd
 209 kr 
Hälkopp tulis
Tulis hälkopp är en effektiv hälkopp för ökad stötdämpning. Hälkoppen kombinerar stöd runt hälen och stötdämpning i samma produkt.
 189 kr 
Strumpa mot hälsporre
Kompressionsstrumpa för onda fötter. Åtta olika kompressionszoner för extra effektiv riktad kompression vid problem.
 399 kr 
strumpa mot halsporre
PF8 Active strumpa mot hälsporre med kraftigare kompression som lämpar sig vid optimalt vid promenad, idrott och motion
 399 kr 
sandal hälsporre
PF8 Sandal är en ny helt unik sandal för hälsporre, hälsmärta med en mjuk avlastningszon under hälbenet för effektiv lindring av problem i hälen.
 749 kr 
Hälseneskydd för lokal värme och kompression över fot och hälsena
 299 kr 
halseneskydd

Hälseneskydd för en smärtande hälsena. Anatomisk passform, kompression och silikoninlägg skapar motverkar effektivt svullnad och stelhet.

 1 299 kr 
halkopp

Hälkopp Gel kombinerar stöd och stötdämpning för en smärtande häl med ett lättare hålfotsstöd i samma smarta konstruktion

 149 kr  179

Hälsmärtor är ett av de vanligaste fotrelaterade problemen som ofta påverkar vår vardag på ett omfattande sätt. Ett av huvudproblemen med generell hälsmärta är att det är svårt att uppnå effektiv avlastning av problemen då vi vanligtvis belastar hälen hela tiden vid gång. Problemen drabbar både unga växande barn samt äldre men problemen orsakas ofta av hela olika anledningar.

Hälsmärta växande barn

Hälsmärtor hos växande barn ha ofta att göra med en lokal inflammation i hälens tillväxtzon, problemet heter severs skada eller apofysit. Växande barn har fortfarande en del av hälbenet av brosk, brosket är en icke förbenat parti i hälen som kommer att förbenas i takt med att barnen växer. Övergången mellan hälbenet och tillväxtzonen är ett extra känsligt område som ofta drabbas av en lokal inflammation som ger smärta i belastade lägen.  Hälsmärtor hos barn är sällan ett konstant problem utan smärtan varierar över tid med bättre och sämre perioder med mer eller mindre smärta.
I takt med att tillväxtzonen förbenas försvinner problemen.

Hälsmärta vuxna

Hälkudden under hälbenet är en av kroppens mest effektiva stötdämpare. I takt med att vi blir äldre så mattas hälkuddens bindvävsstruktur ut med effekten av att kudden som normalt skall bygga på höjden under hälbenet börjar bygga mera på bredden. Mängden bindväv under hälbenet minskar med en direkt effekt av minskad stötdämpning och stöd vilket ofta ger upphov till belastningsrelaterad smärta, inflammation under hälen. Andra faktorer som påverkar hälkudden under hälbenet är viktuppgång både snabbt och över tid. Den ökade kroppsvikten påverkar hälkudden med effekten av att den blir uttrampad över tid. Hälsmärtor för vuxna kan även orsakas av hälsporre, en benutväxt från hälbenet eller plantar fasciit en lokal inflammation i fotens senspegel under foten. Oavsett problem så fungerar ett hälskydd avlastande och ger vanligtvis minska smärta i hälen vid användning.

Oavsett om problem uppstår av som apofysit hos barn eller uttrampade hälkudde hos vuxna så ger ofta ett hälskydd det optimala stödet. Hälskyddet är ett ankelstöd som har en insydd hälkopp runt hela hälen. Hälkoppen i kombination med hälskyddet ger en helt överlägsen fixering av stödet under hälen och en av de största fördelarna med et hälskydd är att det appliceras direkt mot foten. Fördelen med detta är att skydden för hälen fungerar lika bra med sko utomhus som utan skor inomhus eller för specifika idrotter så som gymnastik, dans där stor del av träningen sker barfota.
Hälskydden säljs per styck och kan används bara på en sida om problemen inte är bilaterala. Det finns inget höger eller vänster skydd vilket medför att man enkelt kan använda skyddet både för höger som vänster häl. Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av hälskydd för både barn som vuxna. Vi har alltid flera olika alternativ att erbjuda för att ge dig som kund valmöjlighet att alltid hitta det bästa hälskyddet hos oss.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av hälskydd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra produkter  lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alltid CE märkta  produkter.

Behöver du hjälp med att välja produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta den mest lämpade produkten för dig i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal som gärna hjälper till.
Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.
Oavsett om du har hälsmärtor orsakade av hälsporre, uttrampad hälkudde eller inflammation så  finns det alltid effektiva hjälpmedel för att avhjälpa och minska problemen både för vardagligt användande som såväl för idrott och motion.