Hälskydd - Effektiva stöd & ortoser | Rehaboteket

Hälskydd

Ett hälskydd är en unik produkt som kombinerar stötdämpning och stabilitet för en smärtande häl.
Hälproblem är ett vanligt förekommande problem för både gamla som unga. Orsaken till problemen är oftast inflammatorisk smärta orsakat antingen av överbelastning av hälen eller på grund av en växande häl med en inflammerad tillväxtzon. Ett hälskydd samlar ihop hälkudden under hälbenet och ger omgående bättre stötdämpning vid kraftiga hälisättningar. En av de största fördelarna med hälskydden är att de kan bäras direkt mot foten och sitter fixerad på ett optimalt sätt vid vardagligt användande och idrott så som fotboll, innebandy, gymnastik och dans. Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av hälskydd för alla åldrar och problem. Vill du ha hjälp ring vår kundservice på 08–244734 vardagar mellan 9 – 16 finns vi till för att hjälpa dig.

multikil för hälsmärta
Stötdämpande multikil för effektiv behandling av smärtsamma hälar. Multikilens unika funktion säkerställer effektiv stötdämpning och stöd
209 kr
Hälkopp tulis
Tulis hälkopp är en effektiv hälkopp för ökad stötdämpning vid hälsmärta. Hälkoppen kombinerar stöd runt hälen och stötdämpning i samma produkt.
239 kr
Strumpa mot hälsporre
En helt unik kompressionsbehandling för smärtande fötter. Åtta olika kompressionszoner för extra effektiv riktad kompressionsbehandling.
329 kr 399
hälkopp tulis
Extra effektiv hälkopp för optimal stötdämpning och stöd vid smärtande hälar. Hälkoppen HD finns även i en unik storlek för hälsmärta hos barn Apofysit
269 kr
Stötdämpande hälskydd
Unikt hälskydd för optimal stötdämpning av en smärtande häl. Hälskyddet fungerar lika bra till vardags som vid träning barfota ex gymnastik och dans.
349 kr
strumpa mot halsporre

PF8 Active strumpa mot hälsporre med kraftigare kompression som lämpar sig vid optimalt vid promenad, idrott och motion. 

339 kr 399
sandal hälsporre

PF8 Sandal är en ny helt unik sandal för hälsporre, hälsmärta med en mjuk avlastningszon under hälbenet för effektiv lidring av belastningsrelaterad smärta i hälen. 

749 kr
halskydd

Hälskydd Universal med inbyggd hälkopp ger extra stötdämpning och extremt enkel applicering i samma hälskydd för smärtande hälar

399 kr

Hälsmärtor är ett av de vanligaste fotrelaterade problemen som ofta påverkar vår vardag på ett omfattande sätt. Problemen drabbar både unga växande personer som äldre men problemen orsakas av olika anledningar.

Hälproblem hos barn mellan 8-14 år

Hälsmärtor hos växande individer ha ofta att göra med en lokal inflammation i hälen, problemet heter severs skada eller apofysit. Växande barn har fortfarande ett icke förbenat hälben som är extra utsatt för en lokal inflammation vilket ger upphov till smärtan vid belastning. Hälsmärtor hos barn är sällan ett konstant problem utan smärtan varierar över tid med bättre och sämre perioder med mer eller mindre smärta.

Hälproblem hos vuxna

Hälkudden under hälbenet är en av kroppens mest effektiva stötdämpare. I takt med att vi blir äldre så mattas hälkuddens bindvävsstruktur ut med effekten av att kudden som normalt skall bygga på höjden under hälbenet börjar bygga mera på bredden. Mängden bindväv under hälbenet minskar med en direkt effekt av minskad stötdämpning och stöd vilket ofta ger upphov till belastningsrelaterad smärta, inflammation under hälen.

Oavsett om problem uppstår av som apofysit hos barn eller uttrampade hälkudde hos vuxna så ger ofta ett hälskydd det optimala stödet. Hälskyddet är ett ankelstöd som har en insydd hälkopp runt hela hälen. Hälkoppen i kombination med hälskyddet ger en helt överlägsen fixering av stödet under hälen och en av de största fördelarna med et hälskydd är att det appliceras direkt mot foten. Fördelen med detta är att skydden för hälen fungerar lika bra med sko utomhus som utan skor inomhus eller för specifika idrotter så som gymnastik, dans där stor del av träningen sker barfota.
Hälskydden säljs per styck och kan används bara på en sida om problemen inte är bilaterala. Det finns inget höger eller vänster skydd vilket medför att man enkelt kan använda skyddet både för höger som vänster häl.

Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av hälskydd för både barn som vuxna. Vi har alltid flera olika alternativ att erbjuda för att ge dig som kund valmöjlighet att alltid hitta det bästa hälskyddet hos oss. Alla produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar..

Behöver du hjälp med att rätt produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är välmedvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt produktlösning och vill gärna hjälpa till. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se

Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor.
Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.