Hälkopp TaluFIT | Rehaboteket
hälkopp
hälkopp hälkoppar för barn hälkoppar

Stabiliserande och stötdämpande hälkopp för smärtande hälar

  •  299 kr 

Extra stötdämpande och stabliserande hälkopp för behandling av generell hälsmärta, severs skada, hälsporre, plantar fasciit och uttrampad hälkudde.

Läs mer

  • Unik konstruktion för optimal stötdämpning
  • Skapar ett extra stöd och effektiv avlastning av hälen
  • Optimalt för idrott och motion | Säljs per par
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hälkopp TaluFIT

Hälkopp TaluFIT är en nyutvecklad hälkopp för effektivare behandling av hälsmärta för både vuxna och barn. Hälkoppen är tillverkad av en formstabil polymer som bidrar till extra effektiv stötdämpning och avlastning i kombination med en förstärkt stabilitet av en smärtande häl. TaluFIT ger smärtlindring vid generell hälsmärta, plantar fasciit, hälsporre, uttrampad hälkudde och hälsmärta hos barn severs skada eller apofysit.

Hälkopp TaluFIT har en helt unik stötdämpande konstruktion bestående av individuella GRID-celler som täcker hela hälens kontaktyta, 35 celler på vuxen modellerna och 21 celler på hälkoppen för barn. GRID cellerna är stötdämpande formstabila kvadratiska celler som effektivt bidrar till extra stötdämpning och ökar stabilitet runt hela hälbenet.  Hälkoppens bakre kant är konsturerad med sex stycken förstärkta GRID celler, detta för att ytterligare förbättra stötdämpningen över området på hälen som vanligtvis utsätts för ytterligare belastning i form av den kraftfulla hälisättningen i hälens bakre kant. 

Talufits anatomiska passform i kombination med dess stabiliserande konstruktion ger effektivt stöd runt hela hälens yttre kant runt hälbenet. Konstruktionen och funktionen är speciellt viktig vid smärta och problem med en uttrampad hälkudde. Vid problem med en uttrampad hälkudde "flyter" hälkudden ut på sidorna av hälen med vanligtivs nedsatt dämpande funktion. Talufit ger ett komplett och effektivt stöd för hälkuddens insida, utsida samt hela hälens bakre kant vilket effektivt motverkar att hälkudden pressat utåt. Vid smärta och problem orsakat av hälsporre och plantar fasciit skapar Grid konstruktionen under hälen en mjuk av avlastande konstruktion för en normal smärtfri belastning. 
De kvadratiskt indelade GRID cellerna ger även effektiv avlastning av smärtpunkten under hälbenet vid problem med både hälsporre (mitt under hälbenet) och plantar fasciit ( smärta på insidan av hälens framkant)

Använd TaluFIT hälkopp vid
- Generell hälsmärta
- Uttrampad hälkudde och fat pad syndrome
- Hälsporre med belastningsrelaterad smärta
- Plantar fasciit
- Hälsmärta hos barn Apofysit, Severs skada
- Hälseninflammation med behov av avlastning
- Haglund häl 

Hälkoppen finns i tre olika storlekar baserat på både kroppsvikt och hälbenets storlek.
De olika storlekarna säkerställer att hälkoppen följer hälens anatomiska förutsättningar på bästa sätt och bidrar ytterligare till att öka stabiliseringen och stödets för en smärtande häl.  
Hälkoppen kan enkelt flyttas mellan olika skor och placeras antingen direkt ned i skorna mot skons hälkappar alternativt placeras in direkt mot foten under strumpan för att ytterligare förstärka fixeringen av hälkoppen.
TaluFIT rengörs enkel med handljummet vatten och torkas av med en torr trasa.  

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Min dotter på 12 år har ont i hälarna, severs skada. Hon väger 54 kg. Vilken storlek på hälkoppen skall vi välja?
Svar. Vi rekommendera att ni väljer barnmodellen även fast hon väger lite över 50 kg. Storleken på hälkoppen är en viktig funktion för stödet runt hälen och barnstorleken säkertäller rätt stöd. 

Fråga. Hur tvättar jag mina hälkoppar?
Svar. Hälkopparna är väldigt lätta att sköta och hålla rena, det enda ni behöver göra är att sköja koppen under ljummet vatten och låta den lufttorka innan anvädning. 

Fråga. Hur skall hälkoppen användas? 
Svar. Hälkopparna fungerar alltid bäst om de används i en stabilare sko. Fördelen med en stabil sko är att den i regel alltid har en stabilare hälkappa vilket medför att hälkappan stödjer hälkoppen och stödjer hälbenet. Hälkoppen kan placeras fritt i skon alternativt placeras in under strumpan för att ytterligare förbättra fixeringen av koppen mot hälbenet. 

Storlekstabell

Storlek Kroppsvikt
Small - BarnVikt max ca 50 kg
Medium - KvinnorVikt max ca 80 kg
Large - MänVikt över 80 kg

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem