Nattstrumpa för behandling av plantar fasciit hälsporre
strumpa_halsporre_nattstrumpa
strumpa_halsporre_nattstrumpa strumpa_plantarfasciit nattstrumpa_plantarfasciit

Nattstrumpa för sträckbehandling av hälsporre plantar fasciit

  •  469 kr 

Behandla dina onda fötter medan du sover och känn skillnad redan morgonen efter. Nattstrumpan PF8-nite säkerställer långsam töjning vid problem med plantar fasciit hela natten. 

Läs mer

  • Behandlar plantar fasciit hela natten medan du sover
  • Motverkar morgonstelhet och morgonsmärta
  • Extremt enkel att använda och justera
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Nattstrumpa plantar fasciit hälsporre

Nattstrumpa PF8-nite för plantar fasciit hälsporre är ett effektivt hjälpmedel för behandling av smärta och problem i foten i samband med plantar fasciit och hälsporre. Nattstrumpan ger kontinuerlig långsam sträckning av den inflammerade senspegeln och används optimalt nattetid när vi sover. Nattstrumpan PF8-nite är helt unik i sitt slag och bidrar till ett nytt sätt att effektivt behandla plantar fasciit nattetid när vi sover
PF8-nite uppfyller alla krav på långsam töjning dorsal flexion och möjliggör ofta 5-7 timmars effektiv sträckbehandling/töjning av den inflammerade och ofta smärtande senspegeln under foten.  

Nattstrumpan PF8-nite för plantar fasciit är speciellt konstruerad för att på enklaste sätt töja senspegeln under foten vilket bidrar till att plantar fascian inte dras ihop nattetid. Normalt så sover man med en avslappnad fot och en osträckt plantar fasciia vilket ofta medför att den första belastningen på foten efter en nattsömn sträcker senspegeln med smärta och igångsättningsproblem som följd. Smärtan och stelheten brukar ofta försvinna under dagen då senspegeln töjts ut av det naturliga steget. Nattstrumpan PF8-nite unika funktion hjälper inflammationen i foten att läka i ett normalt sträckt läge och fungerar ofta direkt smärtlindrande med mindre morgonsmärta och stelhet. 

Tack vare nattstrumpans unika konstruktion möjliggörs individuell anpassning efter var persons unika behov av sträckning, det justerbara bandet som sitter fäst runt vaden över tårna möjliggör enkel anpassning av önskad effekt. 
Genom att öka sträckningen på det främre bandet kan graden av sträckning enkelt justeras, vid behov av mera sträckning spänn åt bandet hårdare och vid behov av mindre sträckning släpper man kardborrbandet succesivt.
Nattstrumpans unika konstruktion möjliggör en väldigt bred behandling av plantar fasciit nattetid. Då sträckningen kan justeras individuellt klarar strumpan av ökad sträckning helt i linje med utvecklad töjning över lång tid. 

Nattstrumpan för hälsporre är tillverkad av ett kompressionsgivande material som effektivt hjälper till att sträcka foten optimalt. Nattstrumpans främre tå-part är förstärkt under framfoten för att på bästa sätt sträcka hela framfoten vid ökad spänning av det främre bandet. Nattstrumpan har även en anti-glid yta under foten för att säkerställa bra fäste vid belastning av strumpan vid ex toalettbesök nattetid utan behov av att ta av nattstrumpan. 

PF8-nite kan även användas för långsam sträckning dorsal flexion av hälsenan nattetid vid ex hälseneinflammation och ökat behov av dorsal flexion och töjningsbehandling av hälsenan vid generella problem. 

Nattstrumpa för plantar fasciit fungerar lika bra på vänster som höger fot och säljs per styck. 
Personer med cirkulatoriska problem, diabetiker eller nyopererade fötter skall inte använda nattstrumpan PF8-nite utan att rådfråga behandlande läkare. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har haft långvariga problem med plantar faciit hälsporre, kan jag använda mig av nattstrumpan PF8-nite?
Svar.Ja, absolut. Nattstrumpan är speceillt konstruerad för att behandla plantar fasciit hälsporre med hjälp av långsam töjning vilket innebär en avlastning av det inflammerade området och säkerställer att läkningsprocessen i samband med inflammtionen i foten sker i ett sträckt läge likvärdig hur senspegeln under foten sträcks vid ett normalt belastat läge. 

Fråga. Jag har intensiv smärta i foten på morgonen efter en nattsömn, kan min problem lindras med att ge långsam töjning nattetid? 
Svar. Ja, nattstrumpan PF8-nite säkerställer rätt sträckning av senspegeln under foten och bidrar till att motverka morgonstelhet och belastningssmärta redan efter första natten med sträckning av foten. 

Fråga. Min sjukgymnast har get mig direktiv om töjning av plantar fasciian och jag undrar om jag kan använda nattstrumpan för behandling även nattetid?
Svar. Ja, med fördel. Nattstrumpan hjälper till att ta vara på flera timmars nattsömn för att ge extra effektiv töjning. Normalt sover vi mellan 5-7 timmar vilket även blir en lång behandling jämförbart med att försöka töja foten dagtid stillasittande i flera timmar. 

Fråga. Kan jag använda anti-inflammatorisk läkemedelbehandling ex diklofenakalium i kombination med nattstrumpan PF8-nite?
Svar. Ja, absolut. Säkerställ att salvan har gått in i huden och att huden är torr innan du applicerar strumpan för att unvika att strumpan drar åt sig salvan. 

Fråga. Hur tvättar jag strumpan?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt för att minimera mekaniskt slitage från en tvättmaskin
 

Storlekstabell

Storlek Skostorlek
Small / Medium35 - 40
Large / X-Large41 - 46

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem