Hälskydd Cheetah Universal | Rehaboteket
halskydd
halskydd halskydd_for_ond_hal halskydd_halsporre halskydd_for_halsmarta

Hälskydd Universal - enkel applicering och justering för smärtande hälar

  •  399 kr 

Hälskydd Universal med inbyggd hälkopp ger extra stötdämpning och extremt enkel applicering i samma hälskydd för smärtande hälar

Läs mer

  • Extremt enkel applicering
  • Behandlar smärtande hälar
  • Optimal stötdämpning och stöd
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hälskydd Cheetah Universal

Hälskydd med hälkopp Universal är ett extra stötdämpande hälinlägg för behandling av smärtande hälar, hälsporre och uttrampad hälkudde. Hälskyddet har en insydd hälkopp monterad över hela hälbenets belastningsområde och bidrar till minskad belastning över den smärtsamma hälen. 
Hälkoppen verkar med flera funktioner vid hälsmärta och kombinerar stötdämpning och stöd i samma produktlösning. Stötdämpningen kommer ifrån hälkoppens material och konstruktion i form av ett unikt patenterat våffelmönster som bildar individuella stötdämpande celler under och runt hälbenet för att på bästa sätt bidra till optimal stötdämpning. Stödet runt hälbenet kommer ifrån hälkoppens rundade konstruktion som effektivt hjälper till att stödja hälkudden in under hälbenet. En uttrampad hälkudde bygger ofta på bredden under hälbenet med direkt försämrad stötdämpande effekt, med en funktionell hälkopp så stödjer hälkoppen hälkudden in under hälbenet vid belastning och bidrar till att ta vara på kroppens egna stötdämpande hälkudde på bästa sätt. 
Hälskydd Universal är unikt designad för enklaste möjliga applicering av hälskyddet. Istället för att man normalt drar hälskyddet över foten så lägger man om hälskyddets kardborrband runt foten och spänner bandet tills dess att önskad fixering uppstår. Universalmodellen är en optimal produkt för äldre personer med problem att dra hälskyddet över foten. Problemen kan orsakas av både stelhet och även nedsatt greppförmåga i händerna, något som inte påverkar möjligheten att använda hälskydd universal. Den universella modellen möjliggör även användning av hälskyddet vid bredare fötter eller högre vrister då skyddet enkelt kan justeras efter önskad storlek. 

Hälskydd Universal används med fördel vid generell hälsmärta, uttrampad hälkudde även kallat fat pad syndrome, hälsporre, plantar fasciit, Severs skada apofysit för personer med, 
- Nedsatt rörelseförmåga möjlighet att böja sig ned mot foten
- Nedsatt greppförmåga i hand och fingrar
- Extremt stora fötter med möjlighet att fritt justera omkretsmåttet runt foten och ankeln.
- Höga vrister eller breda framfötter med behov av individuella justering och anpassning

 Hälskydd Universal fungerar lika bra i skor som vid barfota användning inomhus med eller utan strumpor och fungerar lika bra på höger som vänster häl. Hälskyddet säljs per styck, vid behov av hälskydd för båda hälarna behöver man beställa 2 st. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har sedan länge haft problem med hälsporre. Kan ett hälskydd vara något som jag kan använda?
Svar. Ja, ett hälskydd med in inbyggd hälkopp kombinerar stötdämpning och stöd för hälbenet vid problem med ex hälsporre.

Fråga. Jag har en väldigt bred framfot och de flesta skor trycker väldigt över foten.Kan den universella storleken justeras helt efter min bredd på foten? 
Svar. Universalskyddet kan anpassas helt efter din bredd på foten. Man lägger om skyddet runt hälen och spänner de två banden helt efter dina behov av fixering. 
 

Storlekstabell

Storlek Universal Höger och Vänster

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem