Hälseneskydd Dynamics Plus | Rehaboteket
halseneskydd
halseneskydd skydd_for_halsenan halsenesskydd_dynamics_plus halsenestod

Hälseneskydd med kompression och stöd

  •  1 299 kr 

Hälseneskydd för hälseneproblem. Anatomisk passform, kompression och silikoninlägg motverkar effektivt svullnad och stelhet.

Läs mer

  • Anatomisk silikonpelott för riktad kompression
  • Heltäckande kompressionsprofil
  • Extra smidighet och komfort
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Hälseneskydd Dynamics Plus

Hälseneskydd Dynamics Plus är ett anatomiskt konstruerat skydd för hälsenan med kompressionsgivande egenskaper i kombination med komfort. 
Skyddet har en heltäckande hälkonstruktion som skapar en jämn och komfortabel kompression över hälsenefästet, hälsenan och övergången till vadmuskeln.
Dynamics hälseneskydd är konstruerat med en högelastisk textilmaterial tillverkat av polyamid och elastan vilket ger en hög kompressionsprofil runt hälsenan, fotleden och mellanfoten. Materialet är av högsta kvalitet och fullt andningsaktivt.  Framtill över vristen sitter en extra tunn och smidig konstruktion Arthroflex som ger hälseneskyddet en extra smidighet i fotledens rörelseomfång. Arthroflex zonen är endast 1 mm tjock och påverkar inte varken platsen i skorna eller rörelsen i fotleden i belastat läge. Hälseneskyddet har en extremt låg profil vilket säkerställer att skyddet fungerar i vardagliga skor utan begränsningar.

Hälseneskydd Dynamics har en anatomiskt konstruerad silikonpelott placerad över hälsenan och hälsenans fäste. Silikonpelotten bidrar till riktad kompression mot hälsenan och har en unik konstruktion som samtidigt motverkar direkt tryck.  Silikonpelottens konstruktion med en avlastande skåra längs med hälsenan skapar effektiva förutsättningar för tryckavlastning och är samtidigt förstärkt på sidorna av hälsenan för att öka den lokala kompressionen över in och utsida. Konstruktionen bidrar effektivt till att minska svullnaden och därmed ökar rörligheten. 

Konstruktionen med det insydda silikoninlägget skapar även en distanserande funktion mot skons hälkappa vilket effektiv ytterligare förstärker hälseneskyddets avlastande egenskaper vid problem lokalt vid hälsenefästet. Tryck och obehag från skors hälkappor eller högre kängor skapar ofta ett ytterligare problem vilket motverkas effektivt.
Dynamics Plus avlastar även trycket från skornas hälkappa vid problem med Haglunds häl, en benutväxt från hälbenet som ofta kan innebära problem med att bära normala skor. 

Använd hälseneskydd Dynamics Plus vid problem med, 
- Långvariga som kortvariga problem med hälseneinflammation
- Problem över hälsenefästet
- Postoperativ stabilisering av hälsenan efter avgipsning
- Tryckavlastning vid problem med Haglunds häl

Hälsensskyddet finns i fyra storlekar och fungerar lika bra på höger som vänster sida.
Alla kompressionsgivande material töjer sig successivt vid användning med effekten av att kompressionen avtar, för att återfå den ursprungliga kompressionen skall hälsenenskyddet tvättar regelbundet vilket kommer att återföra skyddet i detta ursprungliga form med hög grad av kompression. Hälseneskyddet levereras med en högfriktionsstrumpa som underlättar appliceringen av skyddet. Trä på friktions-strumpan över foten och dra upp skyddet på plats, när skyddet är applicerat dras friktions-strumpan enkelt bort framtill över foten och används nästa gång skyddet skall appliceras. Skyddet skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden
Storlek 1 27 - 29 cm
Storlek 2 29 - 32 cm
Storlek 3 32 - 35 cm
Storlek 4 35 - 37 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har haft återkommande problem med hälsenan och svullnar både över hälsenan och utsidan av ankeln. Kan jag använda hälseneskydd Dynamics? 
Svar. Ja, skyddet är konstruerat för motverka svullnad på och över in och utsidan. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek? 
Svar. Måttet som du skall ta är maxmåttet över ankeln vilket innebär att du mäter basen av hälen upp över vristen cirkulärt. 

Fråga. Kan man ta ur silikonpelotten vid behov? 
Svar. Nej, silikonpelotten går inte att tas ur produkten. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket