Hälkil - Avlastande & stötdämpande | Rehaboteket
halkil
halkil halkil_halseneinflammation

Hälkil

  •  199 kr 

Hälkil för stötdämpning och avlastning av en smärtande häl, hälsena och vadmuskel. Hälkilen är tillverkad av VEP ett formstabilt stötdämpande material Läs mer

  • Effektiv avlastning vid hälseneinflammation
  • Optimal stötdämpning för en smärtande häl
  • Tillverkad av VEP - viscoelastisk polymer
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hälkil för stabilitet och avlastning

Hälkilen ger även avlastning för hälsenan och kan fungerar smärtlindrande och avlastande vid hälseneinflammation. Hälkil är även utvecklad för att ge förbättrad stötdämpning för foten och hela kroppen oavsett vilka skor som används.
Total höjd på hälkilen är 6 mm vilket säkertsäller avlastning vid smärta och problem i hälen, hälseneinflammtion och andra vadmuskelproblem. 
Applicera hälkilen direkt i skon och flytta den mellan samtliga skor för bättre stötdämpning. Hälkilen har en lätt häftande yta vilket hindrar den från att åka runt i skon. Om hälkilen blir smutsig och mister sin klibbiga yta kan den enkelt tvättas vid behov med ljummet vatten och mild tvållösning så återfår hälkilen sin ursprungliga klibbighet. Hälkilen kan enkelt klippas för att anpassas till skor eller sandaler.

Hälkilarna säljs alltid per par för avlastning av både höger och vänster sida samtidigt. Kilen skall även användas parvis för att säkerställa en jämn belastning utan risk för felbelastning orsakad av hälkilens höjd. 

En normal dag belastas dina fötter med tusentals kilo. Under normala förutsättningar klarar fötterna av detta men vid en skada krävs åtgärder för att snabbt komma tillbaka till normal aktivitet och funktion. Rehabotekets fotprodukter är tillverkade för att stabilisera, avlasta eller biomekaniskt balansera foten. De olika produkterna är utvecklade för att ge en hög funktion genom dämpning och komfort och är tillverkade av VEP – Viscoelastisk polymer, ett gelé-liknade material med hög stöt- och tryckupptagning. Stötvågen från underlaget absorberas av materialet och kan då inte fortplanta sig upp genom foten. Detta leder till avsevärt lägre belastning på fot och underben. VEP är också tillräcklig formstabilt för att ge en effektiv stabilisering och avlastning av smärtande områden.

 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga.  Jag har haft problem under en längre tid med hälseneinflammation i höger hälsena. Kan en hälkil hjälpa mig? 
Svar. Ja, vår VEP hälkil avlastar hälsenan effektivt. Avlastning av hälsenan innebär att hälsenans arbetsområde upp och ned minskas och bidrar därmed ofta till väldigt snabb förbättring av problemet. 

Fråga. Jag har bara problem med en häl, skall jag använda båda samtidigt?
Svar. Ja, hälkilarna skall alltid användas parvis för att säkerställa en jämn belastning och motverka felbelastning.

Fråga. Hur mycket bygger / avlastar hälkilen?
Svar. Hälkilen bygger ca 8 mm under hälen i ett obelastat läge, vid belastning trycks materialet ihop till ca 5-6mm 

Fråga. Kan jag flytta hälkilen mellan olika skor? 
Svar. Ja, hälkilen kan enkelt flyttas mellan olika skor och är naturligt klibbig för att sitta kvar i skor eller sandaler sommartid. 

Fråga. Min hälkil har slutat att klibba. Hur gör jag?
Svar. Om hälkilen slutat att klibba så behöver du bara skölja av den med en mild tvållösning under rinnande vatten. Låt kilen lufttorka så återfår den sin klibbiga yta igen. 

Storlekstabell

StorlekSkostorlek
Small35 - 39
Medium40 - 42
Large43 - 46

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem