Storsäljare
Hälkil för stabilitet och avlastning
Hälkil för stabilitet och avlastning

Hälkil för stabilitet och avlastning

209 kr

Hälkil för stötdämpning och avlastning av en smärtande häl, hälsena och vadmuskel. Hälkilen är tillverkad av VEP ett formstabilt stötdämpande material Läs mer
Avlastning av häl, hälsena och vadmuskel
Optimal stötdämpning för en smärtande häl
Tillverkad av VEP - viscoelastisk polymer

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!" Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Stötdämpande hälkil för onda hälar

Hälkilen ger även avlastning för hälsenan och kan fungerar smärtlindrande och avlastande vid hälseneproblem. Hälkilen är även utvecklad för att ge förbättrad stötdämpning för foten och hela kroppen oavsett vilka skor som används. Total höjd på hälkilen är 6 mm vilket säkertsäller avlastning vid problem.
Applicera hälkilen direkt i skon och flytta den mellan samtliga skor för bättre stötdämpning. Hälkilen har en lätt häftande yta vilket hindrar den från att åka runt i skon. Om hälkilen blir smutsig och mister sin klibbiga yta kan den enkelt tvättas vid behov med ljummet vatten och mild tvållösning så återfår hälkilen sin ursprungliga klibbighet. Hälkilen kan enkelt klippas för att anpassas till skor eller sandaler.

Hälkilarna säljs alltid per par för avlastning av både höger och vänster sida samtidigt. Kilen skall användas parvis för att säkerställa en jämn belastning utan risk för felbelastning orsakad av hälkilens höjd. 

En normal dag belastas dina fötter med tusentals kilo. Under normala förutsättningar klarar fötterna av detta men vid en skada krävs åtgärder för att snabbt komma tillbaka till normal aktivitet och funktion. Rehabotekets fotprodukter är tillverkade för att stabilisera, avlasta eller biomekaniskt balansera foten. De olika produkterna är utvecklade för att ge en hög funktion genom dämpning och komfort och är tillverkade av VEP – Viscoelastisk polymer, ett gelé-liknade material med hög stöt- och tryckupptagning. Stötvågen från underlaget absorberas av materialet och kan då inte fortplanta sig upp genom foten. Detta leder till avsevärt lägre belastning på fot och underben. VEP är också tillräcklig formstabilt för att ge en effektiv stabilisering och avlastning av smärtande områden.

 

Tillverkad av viskoelastisk VEP material

VEP materialet kombinerar en mjuk men stabil upplevelse med överlägsen stötdämpning.

Tillverkad av viskoelastisk VEP material

Skapar 6mm mjuk avlastning

Hälkilens bygghöjd är 6 mm i belastat läge vilket effektivt skapar avlastning av häl, hälsena och vadmuskeln i samma konstruktion.

Skapar 6mm mjuk avlastning

Vidhäftande material som fäster i skorna

VEP materialet är i sin natur lätt vidhäftande och bidrar till att hälkilen sitter fixerad i skor och sandaler med en lite hälkappa.

Vidhäftande material som fäster i skorna

Vanliga frågor

Ja, hälkilarna skall alltid användas parvis för att säkerställa en jämn belastning och motverka felbelastning.

Hälkilen bygger ca 8 mm under hälen i ett obelastat läge, vid belastning trycks materialet ihop till ca 5-6mm

Ja, hälkilen kan enkelt flyttas mellan olika skor och är naturligt klibbig för att sitta kvar i skor eller sandaler sommartid.

Om hälkilen slutat att klibba så behöver du bara skölja av den med en mild tvållösning under rinnande vatten. Låt kilen lufttorka så återfår den sin klibbiga yta igen.

Ja hälkilens avlastande egenskaper skapar avlastning av hälsenan och vadmuskeln. Den upphöjda hälen minskar ytterlägesbelastningen i vadmuskeln vilket kan underlätta vid problem med gubbvad

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten