Hälsporrekil - Effektiv avlastning av hälen | Rehaboteket
Hälsporrekil hälsporrekil hälsporrekil
Hälsporrekil avlastning av hälsporre
  • 199 kr

Hälsporrekilen avlastar effektivt smärtområdet under hälbenet vid hälsporre. Det unika materialet bidrar till optimal stötdämpning vid belastning. Läs mer

  • Kan flyttas mellan alla skor
  • Effektiv smärtfrihet vid belastning
  • Tillverkad av VEP för bästa stötdämpning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hälsporrekil

Hälsporrekil för enkel och effektiv avlastning av hälsporre.

Hälsporrekilen avlastar och stötdämpar en smärtande häl effektivt genom dess unika konstruktion och material.
Hälsporrekilen är utvecklad för att minska belastningen över smärtpunkten och för att ta upp majoriteten av belastningen runt om hälen utan beröring av hälsporrens smärtande område. 

Hälsporrekilen är höger och vänsterdesignad för att kunna ge en effektiv avlastning även på insidan av kilen för avlastning av plantar fasciit.
Applicera hälsporrekilen direkt i skon och flytta den mellan samtliga skor för bättre stötdämpning och effektiv avlastning.
Kilen har har en lätt häftande yta vilket hindrar den från att åka runt i skon.
Om kilen blir smutsig och mister sin klibbiga yta kan den tvättas  med ljummet vatten och mild tvållösning.
Hälsporrekilen skall användas parvis för att motverka snedbelastning.

En normal dag belastas dina fötter med tusentals kilo.
Under normala förutsättningar klarar fötterna av detta men vid en skada krävs åtgärder för att snabbt komma tillbaka till normal aktivitet och funktion.
Rehabotekets fotprodukter är tillverkade för att effektivt avlasta, stabilisera eller biomekaniskt balansera foten. De olika produkterna är utvecklade för att ge en hög funktion genom dämpning och komfort och är tillverkade av VEP – Viscoelastisk polymer, ett gelé-liknade material med hög stöt- och tryckupptagning. Stötvågen från underlaget absorberas av materialet och kan då inte fortplanta sig upp genom foten. Detta leder till avsevärt lägre belastning på fot och underben. VEP är också tillräcklig formstabilt för att ge en effektiv stabilisering och avlastning av smärtande områden tex hälsporre och plantar fasciit.


StorlekSkostorlek
Small35 - 39
Medium40 - 43
Large44 - 46
Måttinstruktioner

Fråga. Min hälsporrekil har slutat klibba och blivit smutsig på undersidan och glider nu runt i skorna. Vad kan jag göra? 
Svar. VEP materialet som hälsporrekilen är tillverkad av är naturligt klibbigt. Skölj undersidan av kilen i handljummet vatten och en mild tvållösning så blir kilen ren. Låt kilen lufttorka så återfår kilen sin naturliga klibbighet.  

Fråga. Fungerar kilen både för hälsporre och plantar fasciit? 
Svar. Ja, kilen avlastar både smärtpunkten för hälsporre ( mitt under hälen ) och plantar faciit ( smärta i hälens framkant vid övergången av hålfoten) i samma produkt. 

Fråga. Vad betyder VEP?
Svar. VEP betyder ViskoElastiskPolymer och är ett extremt stötdämpande och formstabilt material som fungerar utmärkt som avlastande och stötdämpande material i våra fotprodukter.