Hälsporrekil - Effektiv avlastning av hälen | Rehaboteket
Hälsporrekil
Hälsporrekil hälsporrekil hälsporrekil

Hälsporrekil

  •  199 kr 

Hälsporrekilen avlastar smärtområdet under hälbenet vid hälsporre. Det unika materialet bidrar till extra stötdämpning vid belastning. Läs mer

  • Kan flyttas mellan alla skor
  • Lindring vid hälproblem
  • Tillverkad av VEP för bra stötdämpning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Hälsporrekil avlastning av hälsporre

Hälsporrekilen avlastar och stötdämpar en smärtande häl genom dess unika konstruktion och material.
Hälsporrekilen är utvecklad för att minska belastningen över smärtpunkten och för att ta upp majoriteten av belastningen runt om hälen utan beröring av hälsporrens smärtande område. 

Hälsporrekilen är höger och vänsterdesignad för att kunna ge en effektiv avlastning även på insidan av kilen för avlastning av plantar fasciit.
Applicera hälsporrekilen direkt i skon och flytta den mellan samtliga skor för bättre stötdämpning och effektiv avlastning.
Kilen har har en lätt häftande yta vilket hindrar den från att åka runt i skon. Om kilen blir smutsig och mister sin klibbiga yta kan den tvättas  med ljummet vatten och mild tvållösning.

Hälsporrekilarna säljs alltid per par för avlastning av både höger och vänster sida samtidigt. Kilen skall även användas parvis för att säkerställa en jämn belastning utan risk för felbelastning orsakad av hälkilens höjd. 

En normal dag belastas dina fötter med tusentals kilo.
Under normala förutsättningar klarar fötterna av detta men vid en skada krävs åtgärder för att snabbt komma tillbaka till normal aktivitet och funktion.
Rehabotekets fotprodukter är tillverkade för att effektivt avlasta, stabilisera eller biomekaniskt balansera foten. De olika produkterna är utvecklade för att ge en hög funktion genom dämpning och komfort och är tillverkade av VEP – Viscoelastisk polymer, ett gelé-liknade material med hög stöt- och tryckupptagning. Stötvågen från underlaget absorberas av materialet och kan då inte fortplanta sig upp genom foten. Detta leder till avsevärt lägre belastning på fot och underben. VEP är också tillräcklig formstabilt för att ge en effektiv stabilisering och avlastning av smärtande områden tex hälsporre och plantar fasciit.

Storlekstabell

StorlekSkostorlek
Small35 - 39
Medium40 - 43
Large44 - 46

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Min kil har slutat klibba och blivit smutsig på undersidan och glider nu runt i skorna. Vad kan jag göra? 
Svar. VEP materialet som hälsporrekilen är tillverkad av är naturligt klibbigt. Skölj undersidan av kilen i handljummet vatten och en mild tvållösning så blir kilen ren. Låt kilen lufttorka så återfår kilen sin naturliga klibbighet.  

Fråga. Fungerar kilen både för hälsporre och plantar fasciit? 
Svar. Ja, kilen avlastar både smärtpunkten för hälsporre ( mitt under hälen ) och plantar faciit ( smärta i hälens framkant vid övergången av hålfoten) i samma produkt. 

Fråga. Vad betyder VEP?
Svar. VEP betyder ViskoElastiskPolymer och är ett extremt stötdämpande och formstabilt material som fungerar utmärkt som avlastande och stötdämpande material i våra fotprodukter. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket