Hälskydd för smärtande hälar - Cheeta hälskydd hjälper effektivt | Rehaboteket
Stötdämpande hälskydd
Stötdämpande hälskydd
360 gif 360 logo

Hälskydd Tulis - effektiv behandling av smärtande hälar för alla tillfällen

  •  349 kr 

Unikt hälskydd för optimal stötdämpning av en smärtande häl. Hälskyddet fungerar lika bra till vardags som vid träning barfota ex gymnastik och dans. Läs mer

  • Optimal Stötdämpning och smärtlindring av en smärtande häl
  • Hälortosen fixerar hälkoppen effektivt
  • Optimalt för alla med onda hälar, Barn som Vuxna
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stötdämpande hälskydd - Tulis Cheetah

Hälskyddet Cheetah är ett dynamisk/aktivt hälskydd som kombinerar stötabsorberande hälkoppar och kompression över fotleden och hälpartiet. 
Den integrerade hälkoppen ger optimal stötdämpning för hälen tack vare det unika "våffelmönstret" som består av individuella stötdämpande celler placerade under och runt hälen.
Hälskyddets unika funktion stöttar även hälkudden under hälbenet, kroppens naturliga stötdämpare, in under hälbenet och bidrar därmed till ytterligare förbättrad stötdämpning vid kraftigare belastningsproblem så som exempelvis hälisättning. Hälskyddets integrerade hälkoppen bidrar ofta till direkt lindring av smärtande hälar och fungerar optimalt för att lindra stöten över den smärtande hälen vid kraftiga häl-isättningar som är vanligt vid hopp, landning vid högintensiva idrotter.

Hälskyddet fungerar lika bra med som utan skor och är det självklara vid apofysit, seversskada då behovet att enkelt och effektiv stötdämpa hela hälpartiet är nödvändigt.
Tack vare den unika konstruktionen kan hälskyddet användas i alla skor vid alla tillfällen för att förbättra stötdämpningen. Hälskyddet fungerar även optimalt i sandaler och för barfotaanvändning vid problem och smärt i hälen.
Använd med fördel hälskydden vid problem med, 
- Uttrampad hälkudde även kallat fat pad syndrome
- Hälsporre 
- Plantar fasciit 
- Severs skada apofysit. 
Cheetah hälskydd levereras med 1 st hälskydd. Om avsikten är att behandla båda hälarna behöver man beställa 2 st hälskydd 
Hälskyddet Tulis Cheetahs fungerar optimalt vid barfotaaktiviteter så som ex gymnastik och dans då träning sker utan stabiliserande stötdämpande skor.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Min dotter har tränar gymnastik flera gånger i veckan och har problem med onda hälar. Kan Cheetah vara något för henne? 
Svar. Ja, Cheetah är en optimal lösning för gymnaster med onda hälar, ortosen fixera effektivt hälkoppen mot hälbenet och sitter väldigt bra fixerat över hälen under aktivtet. 

Fråga. Mon dotter har problem med smärta i hälen. Hon använder hälkoppar i alla skor men har problem i skolan när de inte får använda skor inomhus. Är hälskyddet ett alternativ för henne? 
Svar. Ja, hälskyddet Cheetah är förmdligen den endast och bästa alternativet att behandla hälsmärta hos växande barn med eller utan skor. Hälskyddet säkerställer rätt stöd och stötdämpning med eller utan skor och fungerar optimalt för barn som varierande under dagen går med och utan skor.

Fråga. Fungerar hälskyddet mot Apofysit / Severs skada? 
Svar. Ja, apofysit är ett smärttillstånd som ofta drabbar växande barn som tränar ofta och mycket. Inflammationen sitter i tillväxtzonen på baksidan av hälen och Cheetah bidrar ofta till direkt smärtlindring av onda hälar hos barn. 

Fråga. Kan produkten tvättas? 
Svar. Ja, produkten tvättas i 30* handtvätt. Hälkoppen behöver endast sköljas under vatten och tar inte åt sig smuts eller vätska och är extremt enkel att rengöra.  

Fråga. Hur levereras hälskyddet? 
Svar. Cheetah hälskydd levereras med 1 st hälskydd. Om avsikten är att behandla båda hälarna behöver man beställa 2 st hälskydd 

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt foten enligt bild
X-Small- 19 cm
Small19 - 21,5 cm
Medium21,5 - 24 cm
Large24 - 26,5 cm
X-LargeÖver 26 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem