Köp stöd & skydd för musarmbågar online | Rehaboteket

Musarmbågsskydd

Musarmbåge är ett så pass vanligt problem orsakat av arbetsposition vid dator och datormus så att orsaken till problemet även i folkmun bidrar till benämningen på tillståndet. Det medicinska tillståndet heter lateral epikondylit och är en lokal inflammation på armbågen utsida. Smärtan sitter ofta lokaliserat över det yttre benutskottet där handleden och fingrarnas sträckmuskulatur fäster. Orsaken till musarmbåge har att göra med arbetsposition och hur vi vinklar handleden och fingrarna när vi använder datormusen eller tangentbordet i kombination med långvarig statisk muskelbelastning. Vi på Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av produkter för musarm och finns alltid tillgängliga för att hjälpa till. Ring oss på vardagar mellan 9-16 på 08-244734 eller maila på kundservice@rehaboteket.se så hjälper vi gärna till att hitta den bästa produkten för dig och dina problem. 

armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

 459 kr 
tennisarmbågsskydd Epikondylit

Tennisarmbågsskydd Epi Plus, kombinerad vibrationsreducering och avlastning av tennisarm, golfarm

 999 kr 
handledsskydd_golf_handledsskydd_tennis
Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padel, gymnaster, cyklister, arbete vid datorn eller hantverkaren
 559 kr 
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd NRX för avlastning och lokal värme vid problem med tennisarm, golfarm eller musarm
 429 kr 
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för avlastning vid tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
 339 kr 
armbågsskydd_tennisarm
Armbågsskydd CRX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
 499 kr 
epikondylitbandage

Epikondylitbandage för en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassning och justering

 699 kr 
handledsstod
Handledsstöd med öppen handflata för användning vid tennisarm, musarm samt ex racketsporter med behov av ett funktionellt grepp
 429 kr 
handledsstod_med_skena

Stabilt och smidigt handledsstöd med skenor placerade både på handledens över och undersida för extra stöd och kontroll. 

 799 kr 
tennisarmbågsband
EpiC är ett extra smidigt avlastande armbågsspänne för tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm.
 369 kr 
armbågsskydd

Armbågsskydd Self är en tunn och smidig produkt för kompression av armbågsleden vid problem och svullnad i armbågen. 

 379 kr 
band för tennisarm

Avlastande band för tennisarm, golfarm och musarm med extremt låg profil och förstäkt avlastning. 

 299 kr 
armbagsskydd_tennisarm
Dynamics Plus är ett unikt dubbelavlastande armbågsskydd problem med tennisarm, golfarm och musarm som skapar en dubbelsidig avlastning
 599 kr 
tennisarm_push_sport

Push Sport är ett innovativt och smidigt band för tennisarm och golfarm. Den unika konstruktionen ger ett smidigt och effektivt stöd vid besvär. 

 399 kr 
Storsäljare
armbågsskydd för tennisarm

TheraGO armbågsskydd är ett elastisk skydd för tennisarm och golfarm med kombinerad kompression och avlastning. 

 449 kr 
tennisarmbagsskydd

OSport armbågsskydd med två integrerade avlastande pelotter för avlastning av tennisarm och golfarmbåge

 399 kr 

Läs mer om produkter för musarm

Musarm är ett vanligt förekommande problem för personer som regelbundet arbetar inom terminalarbete bakom en dator. Musarmbåge är en vanligt förekommande lokal inflammation som drabbar armbågens utsida, laterala epikondylen. Orsaken har ofta att göra med göra med ensidig belastning i hand och fingrar som överbelastar senfästet som fäster på utsidan av armbågen med en lokal inflammation som följd.  Musarm och tennisarm är samma problem, den huvudsakliga skillnaden mellan problemen har att göra med hur problemen uppstår då stor del av problemen med musarmbåge kommer ifrån ett ensidigt upprepat arbetsmönster med handen. Inflammationen på armbågsledens utsida orsakar ofta omfattande problem såsom lokal smärta över senfästet, lokal rodnad, värmeökning samt ofta även upplevd kraftlöshet i hand och fingrar.

Produkter för musarm

Ett stöd för musarm är speciellt utvecklat för att skapa en gynnsam avlastning av inflammationen på armbågens utsida. Produkternas avlastande egenskaper innebär minskad belastning i det inflammerade senfästet på armbågens utsida. Viktigt vid valet av armbågsskydd för musarm är att produkten skall fungerar bra i kontakt med exempelvis ett skrivbord, underarmen där stödet appliceras är konstant i kontakt med skrivbordet och det är av högsta vikt att produkten inte stöd normal placering av armbågen och inte är tillverkad av hårda material som gider mot bordsskivan. Den mest optimala konstruktionen är tunna och ventilerande material av mjuk karaktär som inte stör den normala arbetspositionen bakom datorn. Armbågsskyddet för musarm placeras över underarmen ca 5–7 cm nedanför smärtpunkten. Skydden har alltid en inmonterad pelott, en pelott är en kudde som ökar trycket över muskelbuken med avsikten att avlasta spänningarna som kommer från handen och handleden upp i senfästet på armbågens utsida. Pelottens avlastande egenskaper kan enkelt justeras och med hjälp av bandspänningen och möjliggör individuell inställning och anpassning beroende på var persons omfattning av problemen, arbetsmoment samt arbetsbelastning.
I vanliga fall avlastar spännet för musarm inflammationen effektivt men det förekommer situationer där man behöver förstärka avlastningen, vanligtvis vid långa arbetspass utan avbrott med konstant ensidigt rörelsemönster med ex datormusen. Effektivare avlastning av musarm uppnås effektivt med hjälp ett handledsstöd med dualskenor.  Handledsstödet har skenor placerade över handrygg och i handflata vilket ger en effektiv neutralposition av handleden med effekten av minskad felaktig belastning upp i armbågen. Då arbetet vid datorn och tangentbordet är finmotoriskt så är det viktigt att handledsstödet är konstruerat så att handen kan vila mot underlaget och att skenorna inte är placerade så att det stör ett vanligt rörelsemönster. Det finns väldigt få produkter på marknaden idag som säkerställer ett normalt rörelsemönster utan att störa handfunktionen.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av armbågsskydd och handledsstöd för avlastning av musarm och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och avlastning.  Alla våra armbågsskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja rätt armbågsskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt armbågsskydd i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.