EpiC tennisarmbågsspänne | Rehaboteket
tennisarmbågsband
tennisarmbågsband tennisarmbågsband armbågsskydd

Extremt smidighet effektiv avlastning

  •  369 kr 

EpiC är ett extra smidigt avlastande armbågsspänne för tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm. 

Läs mer

  • Extra smidigt tennisarmbågsskydd
  • Pelott för exakt avlastning
  • Full justeringsmöjlighet för optimal avlastning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

EpiC tennisarmbågsspänne

Armbågsskydd EpiC är ett punktavlastande armbågsskydd för lokala senfästesinflammationer i armbågen. Spännet är konstruerat med en C formad bygel som appliceras över underarmens muskelbuk för att uppnå avlastning av de inflamerade senfästena. EpiC är tillverkad av stark och semielastisk polypropulene som tillåter lätt anpassning av storleken på C-bågen. Genom att omforma bågens storlek justeras graden av fixering över underarmen på enklaste sätt. EpiC kan användas både på höger och vänster underarm och är inte sidoanpassad. 

Insidan av C-bågen är polstrad med ett mjukt och tryckavlastnade foder för att säkertälla optimal komfort vid anvädning. Fodret är tillverkat av MTP, ett mjukt och andningsktivt material som säkertäller komfort och funktion. 
Inmonterat i spännet sitter en extra punktavlastande pelott. Pelotten kan fritt placeras i spännet för att uppnå indviduell anpassning och avlastning över muskelbuken på antingen underarmens insida (golfarmbåge) eller utsida (tennisarmbåge). Graden av avlastning och stöd kan enkelt regleras med hjälp av det elastiska bandet spänning som fästes över armbågsskyddet med hjälp av kardborre. 

Användningsområde Epic tennisarmbågsband 
- Akut och kroniskproblem med tennisarmbåge, musarmbåge Lateral epikondylit
- Akut och kroniska problem med golfarmbåge Medial Epikondylit 
- Förebyggande anvädning vid kraftfull belastning av hand och armbåge både vid idrott och yrken med hög belastning i handen

Appliceringsinstruktioner EpiC
1. Fäst den anpassningsbara pelotten med kardborre i C-bågen i önskad postion. Pelotten kan flyttas och placeras fritt för att uppnå bästa individuella anpassning
2. Placera C-bågen ca 5 cm nedanför smärtpunkten i armbågen över underarmen. Säkerställ att pelotten sitter placerad i linje med det inflamerade senfästet nedanför smärtpunkten över underarmen. 
3. Spänn det elastiska bandet så att pelotten känns när handen knyts och spänns
4. Efter justera bandspänningen så att bandet sitter komfortabelt. 

Under belastning i hand och arm förändras behovet av avlastning, ju tyngre arbetsmoment som utförs desto mera avlastning vill man uppnå. EpiC kan enkelt justeras så att produkten avlastar i linje med behov med hjälp av ett snabbtoch enkelt handgrepp. Efter aktiviteten är utför kan avlastningen enkelt återföras till en mindre grad genom att spänna om bandets kompression. 

EpiC är extremt enkelt att rengöra. MTP fodret tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan anvädning och C-bågen torkas enkelt av med en fuktig trasa. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Skall spännet sitta över armens ut eller insida för att fungera bäst? 
Svar. Spännet kan användas både över in eller utsidan av armen med samma funktion. Den appliceringen som känns bäst för dig skall du välja. 

Fråga. Hur tvättar jag mitt armbågsskydd?
Svar. Skyddet skall tvättas i 30° handtvätt och lufttorka i rumstemperatur. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Maxmått runt underarmen(cm)
X-Small 20 - 22 cm
Small 23 - 25 cm
Medium 26 - 28 cm
Large 29 - 31 cm
X-Large 32 - 34 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem