Armbågsskydd Co-Tex för avlastning av tennisarmbåge | Rehaboteket
armbågsskydd_tennisarm armbågsskydd_tennisarm armbagsskydd vid epikondylit

Armbågsskydd Co-Tex effektiv avlastning av tennisarmbåge

  • 495 kr

Armbågsskydd CoTEX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar. Läs mer

  • Optimal stabilitet, kompression och smärtlindring
  • Anatomisk konstruktion
  • Unika silikonpelotter för optimal avlastning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Armbågsskydd vid tennisarmbåge - EpiCon Co-TEX m Silikon

Armbågsskydd som kombinerar effektiv kompression och avlastning i samma armbågsskydd.  Armbågsskyddet EpiCon Co-TEX är ett väldigt innovativt armbågsskydd tillverkat för optimal stabilitet, kompression och effektiv smärtlindring. Den anatomiska konstruktionen gör armbågen fullt rörlig och förenklar användandet och avlastningen vid tennisarmbåge, musarm och golfarmbåge. 

Det unika materialet i armbågsskyddet, CoTEX ger väldigt god kompression över armbågsleden vilket ökar genomblödningen och fungerar direkt smärtlindrande. CoTEX materialet är även ett väl ventilerande material som säkerställer bästa komfort vid användning av armbågsskyddet vardagligt, på arbetet eller vid idrott och motion. 

Armbågskyddet har två anatomiskt formade silikonpelotter placerade på i stödet underarmen, silikonpelotterna ger avlastning för de inflammerade senfästet på armbågens insida och utsida vid problem med tennisarmbåge och  / eller golfarmbåge.  Pelotternas placering i armbågsskyddet säkerställer rätt placering för optimal avlastning av inflammationen. I silikonpelotten finns det ett hål i samma storlek som det inflammerade senfästet. Vid rätt applicering skall du kunna känna smärtpunkten genom hålet varpå den avlastnade silikonpelotten alltid hamnar på rätt position för optimal avlastning nedanför senfästet på övre delen av underarmens in och utsida. 
Den unika kostruktionen underlättar appliceringen och säkerställer rätt avlastning varje gång.

Silikonpelotterna fungerar även som ett ytterligare skydd över smärtområdet om man är trycköm och vill skydda de inflammerade senfästen mot tryck och stötar.
Kombinationen av kompressionmaterialet CoTEX och silikonpelotterna bidrar till en effektiv avlastning av tennisarm, golfarm och musarm i samma produkt. 
Armbågsskyddet EpiCon CoTex hjälper effektivt vid problem med tennisarmbåge, golfarmbåge och musarm. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda produkten både för tennisarm och golfarm?
Svar: Ja, produkten avlastar både tennis- och golfarm i samma produktlösning.

Fråga. Vad är CoTEX material?
Svar. CoTEX är ett kompressionsgivande material för extra stöd och kompression över armbågsleden. CoTEX är extremt tunnt och tar minimalt med plats under kläder. 

Fråga. Hur fungerar silikonpelotterna?
Svar. Silikonpelotterna har en helt unik form som hjälper till att applicera produkten på rätt sätt för att alltid säkerställa optimal avlastning. I silikonpelotten finns det ett hål i samma storlek som det inflammerade senfästet. Vid rätt applicering skall du kunna känna smärtpunkten genom hålet varpå den avlastnade silikonpelotten alltid hamnar på rätt position för optimal avlastning. Den unika kostruktionen hjälper, säkerställer och avlastar rätt varje gång. 

Fråga. Hur skall armbågsskyddet tvättas?
Svar. Vi rekommederar 30° handtvätt för att minimera det mekaniska slitaget från en tvättmaskin. 

Fråga. Kan armbågsskyddet användas för tennisarm och golfarm?
Svar. Ja, med tanke på att armbågsskyddet har två silikonpelotter placerad på insidan och utsidan av armbågsleden så avlastar armbågsskyddet både för tennisarm, msuarm och golfarm i samma produkt. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

StorlekMått ca 5 cm nedanför armbågen
X-Small17- 19 cm
Small19 - 21 cm
Medium21 - 23 cm
Large23 - 25 cm
X-Large25 - 27 cm
XX-Large29 - 31 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem