Armbågsskydd CRX för avlastning av tennisarmbåge | Rehaboteket
armbågsskydd_tennisarm
armbågsskydd_tennisarm armbagsskydd vid epikondylit

Armbågsskydd kompression och avlastning av tennisarmbåge

  •  499 kr 

Armbågsskydd CRX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar. Läs mer

  • Stabilitet, kompression och avlastning
  • Anatomisk konstruktion | Låg profil
  • Silikonpelotter för riktad avlastning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Armbågsskydd vid tennisarmbåge - EpiCon CRX

Armbågsskydd som kombinerar effektiv kompressionsbehandling och belastningsavlastning i samma armbågsskydd.  Armbågsskyddet EpiCon CRX är ett innovativt armbågsskydd tillverkat för optimal stabilitet, kompression och effektiv smärtlindring vid problem med tennisarmbåge och golfarm. Armbågsskyddets anatomiska konstruktion tillåter full rörlig i armbågsleden trots aktiv avlastning och förenklar användandet av armbågsskydd vid problem med tennisarmbåge, musarm och golfarmbåge. 
Det unika materialet i armbågsskyddet, CRX ger extra kompression över armbågsleden och underarmen vilket ökar genomblödningen och fungerar direkt smärtlindrande. CRX materialet är även ett väl ventilerande material som säkerställer bästa komfort vid användning av armbågsskyddet vardagligt, på arbetet eller vid idrott och motion. Kompressionsprofilen i skyddet säkerställer okompression över underarmsmuskulaturen vilket är en direkt involverande muskel i samband med problem med tennisarmbåge.
Armbågsskyddet har två anatomiskt formade silikonpelotter placerade på insidan och utsidan av underarmen, silikonpelotterna ger förbättrad riktat avlastning för de inflammerade senfästet på armbågens insida och utsida vid problem med tennisarmbåge och eller golfarmbåge.  Pelotternas placering i armbågsskyddet säkerställer även rätt placering för optimal avlastning av inflammationen. I silikonpelotten finns det ett hål i samma storlek som det inflammerade senfästet. Vid rätt applicering skall du kunna känna smärtpunkten genom hålet varpå den avlastande silikonpelotten alltid hamnar på rätt position för optimal avlastning nedanför senfästet på övre delen av underarmens in och utsida. 
Den unika konstruktionen underlättar appliceringen och säkerställer rätt avlastning varje gång för att säkerställa optimal avlastning på enklaste sätt. 
Silikonpelotterna fungerar även som ett ytterligare skydd över smärtområdet om man är trycköm och vill skydda de inflammerade senfästen mot tryck och stötar.
Kombinationen av kompression och silikonpelotterna bidrar till en effektiv avlastning av tennisarm, golfarm och musarm i samma produkt. 

Använd armbågsskyddet vid  problem med,
- Tennisarmbåge och musarmbåge (lateral epikondylit)
- Golfarmbåge (medial epikondylit)
- Lokalt behov av ökad muskelkompression över underarmsmuskulaturen

Armbågsskyddet tvättas med fördel i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

StorlekMått ca 5 cm nedanför armbågen
X-Small 19-21 cm
Small21-23 cm
Medium23-25 cm
Large25-27 cm
X-Large27-29 cm
XX-Large29-31 cm
XXX-Large31-33 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda produkten både för tennisarm och golfarm?
Svar: Ja, produkten avlastar både tennis- och golfarm i samma produktlösning.

Fråga. Vad är CRX material?
Svar. CRX är ett kompressionsgivande material för extra stöd och kompression över armbågsleden. CRX är extremt tunnt och tar minimalt med plats under kläder. 

Fråga. Hur fungerar silikonpelotterna?
Svar. Silikonpelotterna har en helt unik form som hjälper till att applicera produkten på rätt sätt för att alltid säkerställa optimal avlastning. I silikonpelotten finns det ett hål i samma storlek som det inflammerade senfästet. Vid rätt applicering skall du kunna känna smärtpunkten genom hålet varpå den avlastnade silikonpelotten alltid hamnar på rätt position för optimal avlastning. Den unika kostruktionen hjälper, säkerställer och avlastar rätt varje gång. 

Fråga. Hur skall armbågsskyddet tvättas?
Svar. Vi rekommenderar 30° handtvätt för att minimera det mekaniska slitaget från en tvättmaskin. 

Fråga. Kan armbågsskyddet användas för tennisarm och golfarm?
Svar. Ja, med tanke på att armbågsskyddet har två silikonpelotter placerad på insidan och utsidan av armbågsleden så avlastar armbågsskyddet både för tennisarm, msuarm och golfarm i samma produkt. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket