Armbågsskydd mot tennisarmbåge, musarm och golfarmbåge | Rehaboteket
armbagsskydd_tennisarm
armbagsskydd_tennisarm skydd för tennisarm armbagsskydd_tennisarm

Armbågsskydd för tennisarmbåge, golfarmbåge och musarm.

  •  429 kr 

Armbågsskydd NRX för avlastning och lokal värme vid problem med tennisarm, golfarm eller musarm Läs mer

  • Stöd för hela armbågsleden
  • Individuellt anpassningsbar för bra funktion
  • Värme, kompression och stöd i samma produktlösning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Armbågsskydd NRX avlastande epikondylitspänne

Armbågsskydd NRX med avlastning för tennisarm med ett väldigt brett användningsområde. Avlastning, kompression och stöd i samma produkt. Armbågsskyddet kombinerar funktionen av ett värmande armbågsskydd och ett avlastande tennisarmbågsbandage i samma produkt. Armbågsskyddet är tillverkat av värmande NRX, ett kompressionsgivande, stabiliserande material för optimal användarkomfort.
NRX bidrar till att lokalt öka genomströmningen i armbågsleden vilket ofta fungerar smärtlindrande. Det medföljande avlastande Epi-bandet ger möjlighet till avlastning och kan regleras för att öka eller minska avlastningen vid behov. För att ytterligare effektivisera avlastningen finns en flyttbar pelott (avlastande kudde) som placerad över muskelbuken under tennisarmbågsbandet på armbågsskyddet.
Bandet och pelotten kan lätt anpassas och flyttas vid behov för effektivare avlastning av tennisarm. Normal placering av armbågsskyddets avlastande pelott och det stabiliserande Epi-bandet är ca 5 cm nedanför tennisarmbågens punktsmärta på underarmens muskelbuk. Tennisarmbåge, golfarm och musarm orsakas ofta av handledens rörelser, för att ge avlastning och effekten av skyddet skall det placeras på rätt ställe över den muskeln som är mest aktiverad vid handledsrörelser. Sätt handen över den smärtande armens underarm,  vricka upp och ned på handleden så känner du tydligt vilken muskel på underarmens ovansida som aktiveras vid handledsrörelsen. Placera den avlastande pelotten på armbågsskyddet över muskeln ca 5 cm nedanför smärtpunkten och spänn åt det avlastande Epi-bandet. 

Om avlastningen inte behövs kan spännet och pelotten enkelt tas bort. Reglerbar över- och underarmsvidd för god användarkomfort

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

2

Avlastning

4

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt armbågen cm
X-Small20 - 23 cm
Small23 - 25 cm
Medium25 - 28 cm
Large28 - 31 cm
X-Large31 - 33 cm
XX-Large33 - 36 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag ta bort spännet för tennisarm om jag inte behöver det?
Svar. Ja, spännet och den tillhörande avlastande pelotten kan enkelt tas bort vid behov, båda komponenterna sitter infäst med kardborre kan tas bort och sättas tillbaka. Om armbågsskyddet används utan spännet fungerar det som ett vanligt kompressionsgivande värmande armbågsskydd utan avlastning

Fråga. Hur tvättar jag mitt armbågsskydd?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, skölj upp produkten med ett milt tvättmedel och låt produkten lufttorka innan användning. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket