Tennisarmbågsbandage - för effektiv avlastning av tennisarmbåge | Rehaboteket
tennisarmbsbandage
tennisarmbsbandage spanne_for_tennisarm
360 gif 360 logo

Tennisarmbågsbandage för avlastning av tennisarmbåge

  • 339 kr

Tennisarmbågsbandage -EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för effektiv avlastning av tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt Läs mer

  • Effektiv avlastning för tennisarm, golfarm och musarm i samma produkt
  • Anatomisk design med extremt låg profil
  • Enkel och smidigt applicering och avlastning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Tennisarmbågsbandage - EpiCon

Effektiv avlastning för optimal behandling av tennisarm, golfarm och musarm med EpiCon tennisarmbågsbandage.
EpiCon är ett litet och smidigt tennisarmbågsbandage med ett brett applikationsområde.
Tennisarmbågsbandaget kan användas både vid arbetsrelaterade och eller idrottsrelaterade problem och hjälper till att effektivt avlasta inflammationen i alla situationer. 
Epi-Con tennisarmbågsbandage är anatomiskt designat med en väldigt låg profil vilket gör att skyddet kan användas med fördel vid alla situationer.

Tennisarmbågsbandaget är konstruerad för enkel och smidig applicering och är tillverkad av formsprutad HD plast med en unik anatomisk design för bästa effekt.

Fodret är tillverkat av NeoTex, ett värmande material som bidrar till att lokalt öka blodgenomströmningen i armbågsleden vilket fungerar smärtlindrande. Det elastiska bandet samt D-ringen gör appliceringen av tennisarmbågsbandaget extremt enkel och snabb. 

Tennisarmbågsbandaget skall placeras ca 5 cm nedanför smärtområdet på underarmens utsida eller insida.
Tennisarmbåge, Golfarm och Musarm orsakas av handledens rörelser trots att smärtan sitter i armbågen.
För att optimera avlastningen och effekten av tennisarmbågsbandaget skall EpiCon placeras på rätt ställe över den muskeln som är mest aktiverad vid handledsrörelser.
Placera din hand över den smärtande armens underarm, vicka upp och ned på handleden så känner du tydligt vilken muskel som aktiveras vid handledsrörelsen.
Placera den avlastande pelotten över den aktiverade muskeln och spänn åt det elastiska bandet efter behov.

För att effektivt behandla problemet så skall tennisarmbågsbandaget användas så fort handen eller handleden används, om behovet finns för ytterligare avlastning av armbågen, kan man kombinera Epi-Con med ett stabiliserande handledsbandage för bästa resultat och ytterligare avlastning av det inflammerade senfästet i armbågen

Avlasta effektivt din smärtande tennisarmbåge redan idag!! EpiCon tennisarmbågsbandage hjälper effektivt

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skall tennisarmbågsbandaget appliceras för bästa funktion? 
Svar. Placera skyddet ca 5 cm nedanför den direkta smärtpunkten som oftast är det inflammerade senfäster. Produkten har en lite kudde som skall sitta direkt över muskelbuken 5 cm nedanför senfäster. 

Fråga. Kan produkten användas både för tennis och golfarm?
Svar. Ja, spännet avlastar både tennis, golf och musarm i samma spänne. 

Fråga. Placerar jag spännet över smärtpunkten på utsidan av armbågen? 
Svar. Nej, smärtpunkten är inflammationen och spännet skall inte beröra inflammationen. Applicera spännet ca 5 cm nedanför smärtpukten på underarmen så kommer produkten effektivt avlasta inflammtionen i armbåge.  

Fråga. Jag har tennisarm, hur skall produkten sitta för att göra mest nytta?
Svar. Spännet är konstruerat för att avlasta det inflammerade senfästet i armbåge genom att sätta ett tryck över muskelbuken mellan armnåge och handleden. Placera spännet ca 5 cm nedanför smärtpunkten lätt förskjutet på armbågens utsida så får du bästa avlastningen för tennarmbåge.  

Fråga. Om spännet appliceras felaktigt, vad händer då? 
Svar. Spännet kommer inte att ge samma effekt om den sitter fel. Vi rekommederar att man testar sig fram med utgångspunkten 5 cm nedanför smärtpunkten. Med tanke på spännets emorma flexibilitet så kan det lätt flyttas för att hitta just din optimala placering. 

Egenskaper

Stabilitet

1

Kompression

1

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkrets runt armbågen cm
Small24-25 cm
Medium26-27 cm
Large28-30 cm
X-Large31-33 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem