Tennisarmbågsbandage - för effektiv avlastning av tennisarmbåge | Rehaboteket
tennisarmbsbandage
tennisarmbsbandage spanne_for_tennisarm
360 gif 360 logo

Tennisarmbågsbandage för tennisarmbåge

  •  339 kr 

Tennisarmbågsbandage EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för avlastning vid tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt Läs mer

  • Avlastning för tennisarm, golfarm och musarm
  • Smidig design med extremt låg profil
  • Enkel och smidigt applicering och justering
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Tennisarmbågsbandage - EpiCon

Effektiv avlastning av tennisarm, golfarm och musarm med EpiCon tennisarmbågsbandage. EpiCon är ett litet och smidigt tennisarmbågsbandage med ett brett applikationsområde. Tennisarmbågsbandaget kan användas både vid arbetsrelaterade och eller idrottsrelaterade problem och hjälper till att effektivt avlasta inflammationen i alla situationer.  Epi-Con tennisarmbågsbandage är anatomiskt designat med en väldigt låg profil vilket gör att skyddet kan användas med fördel vid alla situationer.

Tennisarmbågsbandaget är konstruerad för enkel och smidig applicering och är tillverkad av formsprutad HD plast med en unik anatomisk design för bästa effekt.
Spännets plastkonstruktion är konstruerad som ett C vilket “greppar” underarmen som är aktiverad i samband med tennisarm och musarm. Spännet är konstruerat med en en bred och en smal pelott som skapar en bredare eller smalare kontaktyta mot underarmsmuskulaturen. Valet och placeringen av bred eller smal pelott är helt individuellt och skall testas fram utifrån respektive användares behov och preferens. Fördelen med två olika konstruktioner är att tennisarmbågsbandaget enkelt kan förändras i form av avlastning och totalt tryck helt i linje med behov och aktivitet.

På insidan av tennisarmbågsbandaget sitter ett mjukt och tryckavlastande foder är tillverkat av NeoTex, ett värmande material som bidrar till att lokalt öka blodgenomströmningen i armbågen. Fodret har även en inmonterad silikonyta vilket ökar spännets vidhäftande funktion och förbättrar fixeringen i samband med aktivitet eller ett rörligt arbete. 
Ett 2 cm brett elastiskt band sitter applicerad genom D-ringen placerad på utsidan av spännet. En enkel accessen till bandet gör det möjligt att under aktivitet förändra och justera graden av stöd genom att på enklaste sätt spänna bandet hårdare eller lösare i linje med behov.

Tennisarmbågsbandaget skall sitta ca 5 cm nedanför problemområdet på underarmens utsida eller insida beorende på problem med tennisarmbåge eller golfarm. Tennisarmbåge, Golfarm och Musarm orsakas av handledens rörelser trots att smärtan sitter i armbågen. För att optimera avlastningen och effekten av tennisarmbågsbandaget skall EpiCon placeras på rätt ställe över den muskeln som är mest aktiverad vid handledsrörelser. Placera din hand över den smärtande armens underarm, vicka upp och ned på handleden så känner du tydligt vilken muskel som aktiveras vid handledsrörelser.Placera den avlastande pelotten över den aktiverade muskeln och spänn åt det elastiska bandet efter behov.

Om behovet finns för ytterligare avlastning av armbågen, kan man kombinera Epi-Con med ett stabiliserande handledsbandage för ytterligare avlastning av senfästet i armbågen. 
Skyddet skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Det yttre plastspännet torkas vid behov av med hjälp av en fuktig trasa. 

 

Egenskaper

Stabilitet

1

Kompression

2

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkrets runt armbågen cm
Small24-25 cm
Medium26-27 cm
Large28-30 cm
X-Large31-33 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skall tennisarmbågsbandaget sitta för bästa funktion? 
Svar. Placera skyddet ca 5 cm nedanför den direkta smärtpunkten. Produkten breda eller smala pelott skall placeras direkt över muskelbuken 5 cm nedanför senfästet. 

Fråga. Kan produkten användas både för tennis och golfarm?
Svar. Ja, spännet avlastar både tennis, golf och musarm i samma spänne. 

Fråga. Om spännet appliceras felaktigt, vad händer då? 
Svar. Spännet kommer inte att ge samma effekt om den sitter fel. Vi rekommenderar att man testar sig fram med utgångspunkten 5 cm nedanför smärtpunkten. Med tanke på spännets emorma flexibilitet så kan det lätt flyttas för att hitta just din optimala placering. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket