Knäskydd CoTex LIGA X - korsbandsskydd med skena | Rehaboteket
Knäskydd för korbandsskada
Knäskydd för korbandsskada Knäortos främre korsbandsskada
360 gif 360 logo

Knäskydd Korsband CoTex LIGA X - Kompression och Stabilitet vid Korsbandsskador

  • 1 998 kr

Knäskydd för främre korsbandsskada ACL CoTEX LIGA X – optimal stabilitet vid korsbandsskada. Knäskyddet ger kontroll för ett skadat främre korsband Läs mer

  • Unik anatomiskt knäskydd vid främre korsbandsskador
  • Hyper X funktion för effektiv stabilisering vid främre korsbandsskador
  • Extra stabilitet för knäskål med stabiliserande pelott
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd CoTex LIGA X - vid korsbandsskada

Knäskydd CoTex främre korsband för optimal kompression och stabilitet vid främre korsbandsskador

CoTex LIGA X är ett unikt anatomiskt knäskydd konstruerat för stabilitetsproblem och smärta i knäleden vid sidoligament och främre korsbandsskador.
Knäskyddet LIGA X har två stabila dubbelledade skenor placerade på insida och utsida av knäleden för optimal sidled stabilisering av knäleden under aktivitet och rörelse. Skenorna kan med fördel anpassas efter knäledens kontur för optimerad passform och stabilitet.

Knäskydd CoTex LIGA X är utrustad med Hyper X funktion för effektivt stabilisering vid främre korsbandsskador. Hyper X motverkar effektivt översträckning av knäleden genom en unik konstruktion av ett bakre kors, två korsade band i knävecket. Banden är tillverkade av stum nylon som ger effektivt stöd för om effektivt stöd tillåter full kontroll av knäledens rörelse under aktivitet. Beroende på anpassningen av banden ökar eller minskar stoppet i knäleden. Ett hårt spännt band på en lätt böjd knäled skapar motsvarande översträckningsstopp. Banden och dess fulla justeringsmöjlighet ger obegränsade möjligheter att anpassa graden av extensionsstopp för att på bästa sätt tillgodose individuella behov av kontroll av översträckningen i knäleden.
Översträckning i knäleden är ett väldigt vanligt problem vid främre korsbandsskador och CoTex LIGA X ger effektivt kontroll.

Knäskyddet är utrustad med en kombination av elastiska och stumma band som effektivt förstärker knäortosens funktion och stabilitet.
Banden möjliggör att man kan effektivt spänna fram och baksidan av skyddet individuellt för optimal funktion och individuell anpassning. 
Alla band har kardborrknäppning för enkel, smidig och säker applicering.

Runt knäskålen har knäskyddet en en viskoelastisk silikonpelott som effektivt stabiliserar och avlastar knäskålen vid aktivitet.
Silikonpelotten skyddar även knäskålen vid fall och stötar från sidan av leden.

Vi rekommenderar 30* handtvätt för CoTex LIGA X för att skyddet skall hålla optimalt. Tvätta knäskyddet med fördel med stängda kardborreband så minineras slitaget på banden. 
Skenorna kan tas ut vi tvätt för att underlätta uppsköljning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har en främre korsbandsskada och upplever problem med att knäleden åker bakåt när jag belastar knät. Kan denna produkt hjälpa mig med mina problem. 
Svar. Ja, knäskydd CoTEX LIGA X har den s.k. Hyper EX funktionen som innebär att produkten kan motverka översträckning av knäleden genom ett bakre kors. Det bakre korset består av 2 band som spänns framtill över underbenet och lårbenet och är korsat i knävecket för optimal kontroll av knäleden i ett sträckt läge. 

Fråga. Min läkare rekommenderar mig 5° extensionsstopp. Kan denna ortos ge 5° stopp?
Svar. Ja, CoTEX LIGA X Hyper Ex är ett sk dynamiskt system som tillåter full justering av graden av kontroll. Beroende på hur mycket du böjer knäleden när du spänner banden kan du uppnå helt olika grader av stopp från 0° - 30° vid behov. 

Fråga. Hur skall jag tvätta mitt knäskydd?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt. Tvätta knäskyddet med stängda kardborrband för minimalt med slitage på viktiga komponenter. Ta ur skenan ur skenfickorna för att underlätta tvätten. Knäskyddet kan inte tvättas i maskin, både kardborrband och skenfickor kommer att få en väsentligt förkortad livslängd. 

Fråga. Vad är skenorna tillverkad av?
Svar. Skenorna är tillverkade av en kombination av aluminium och rostfritt stål. De övre och nedre skenorna är av aluminium och ledcentrat är av rostfritt stål. 

Fråga. Vad betyder det att skenan är en dubbelled? 
Svar. En dubbelled är en knäledsskena som har ett ledcentral men två rörliga leder för optimal rörelse och minimal rörelsebegränsning vid användning. Det rostfria ledcentrat har en övre och en nedre led för den övre och nedre skenan.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm
Large36 - 38 cm
X-Large39 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm
XXX-Large44 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem