Knäskydd CoTex LIGA X - korsbandsskydd med skena | Rehaboteket
Knäskydd för korbandsskada
Knäskydd för korbandsskada Knäortos främre korsbandsskada
360 gif 360 logo

Knäskydd CoTex LIGA X - kompression och stabilitet

  •  1 998 kr 

Knäskydd för främre korsbandsskada CoTEX LIGA X – extra stabilitet vid korsbandsskada Läs mer

  • Knäskydd vid främre korsbandsskador
  • Hyper X funktion extra stöd
  • CoTEX material för kompression och smidighet
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd CoTex LIGA X

CoTex LIGA X är ett anatomiskt knäskydd konstruerat för instabilitetsproblem vid sidoligament och främre korsbandsskador. Knäskyddet LIGA X har två skenor placerade på insida och utsida av knäleden för extra stöd av knäleden under aktivitet och rörelse. Skenorna kan med fördel anpassas efter knäledens kontur för optimerad passform och stabilitet.

Knäskydd CoTex LIGA X är utrustad med Hyper X funktion som effektivt motverkar översträckning av knäleden genom en unik konstruktion av ett bakre kors, två korsade band i knävecket. Banden är tillverkade av stum nylon som ger stöd och samtidigt tillåter full kontroll av knäledens rörelse under aktivitet. Beroende på anpassningen av banden ökar eller minskar möjligheten till kontroll i knäleden, ett hårt spännt band på en lätt böjd knäled skapar motsvarande översträckningsstopp vilket ger unika möjligheter att anpassa stödet i linje med behov. 

Knäskyddet är utrustad med en kombination av elastiska och stumma band som effektivt förstärker knäskyddets funktion och justeringsmöjlighet.  Alla band har kardborrknäppning för enkel, smidig och säker applicering.

Runt knäskålen har knäskyddet en en viskoelastisk silikonpelott som stabiliserar och avlastar knäskålen vid aktivitet. Silikonpelotten skyddar även knäskålen vid fall och stötar från sidan av leden.

Knäskyddet skall tvättas i 30° handtvätt och lufttorka innan användning. Tvätta knäskyddet med fördel med stängda kardborreband så minineras slitaget på banden.  Skenorna kan tas ut vi tvätt för att underlätta uppsköljning. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm
Large36 - 38 cm
X-Large39 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm
XXX-Large44 - 46 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skall jag tvätta mitt knäskydd?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt. Tvätta knäskyddet med stängda kardborrband för minimalt med slitage på viktiga komponenter. Ta ur skenan ur skenfickorna för att underlätta tvätten. Knäskyddet kan inte tvättas i maskin, både kardborrband och skenfickor kommer att få en väsentligt förkortad livslängd. 

Fråga. Vad är skenorna tillverkad av?
Svar. Skenorna är tillverkade av en kombination av aluminium och rostfritt stål. De övre och nedre skenorna är av aluminium och ledcentrat är av rostfritt stål. 

Fråga. Vad betyder det att skenan är en dubbelled? 
Svar. En dubbelled är en knäledsskena som har ett ledcentral men två rörliga leder för optimal rörelse och minimal rörelsebegränsning vid användning. Det rostfria ledcentrat har en övre och en nedre led för den övre och nedre skenan.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket