Knäortos med skenor för extra stabilitet av en instabil knäled
knäortos med skenor
knäortos med skenor
360 gif 360 logo

Knäortos med skenor för stabilisering och kompression

  •  1 399 kr 

Knäortos för stabilisering av ett instabilt knä med behov av extra stabilitet och avlastning. Läs mer

  • Stabil knäortos med metallskenor
  • Optimal anatomisk passform
  • CoTEX material för extra kompression
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stabiliserande knäortos Genum CoTex LIGHT

Knäortos CoTEX Light är en anatomiskt designad knäortos konstruerad för kombinerad stabilitet, avlastning och kompression för en instabil knäled vid ex. artros eller ligamentsskador.
Knäortos är anatomiskt tillverkad med en passform som följer knäledens kontur, detta för att skapa ett effektivt kompressionsstöd runt hela knäleden vid användning. Knäortosen är tillverkad av CoTEX material som är  ett kompressionsgivande material för knäleden och dess omkringliggande struktur. Kompressionen har flera funktioner så som minskad svullnad, ökad grad av stöd och ökad cirkulation runt knäleden.   
CoTEX materialet med en tjocklek på 2 mm är ett tunt, smidigt och följsamt material och är tillverkad med en unik kompressionsprofil för optimal funktion. Textilen har tre huvudsakliga kompressionszoner med olika kompressionstyck som vävs i ett stycke. Kompressionen mitt över knäleden där majoriteten av problemen uppstår är högre än trycket upp över lår och ned över vad.
CoTEX materialet är fullt andningsaktivt och säkerställer god ventilation över knäleden vid användning.

På insidan och utsidan av knäleden har knäortosen två stabila metallskenor som är konstruerade för att sidostabilitet av knäleden. Skenorna är tillverkade med en dubbelled vilket innebär ökad grad av rörlighet i knäleden och de har ingen rörelsebegränsande funktion i böj eller sträckt läge.

Graden av stabilitet och kontroll regleras på enklaste sätt med hjälp av två stycken bandsystem. Banden sitter placerade över lår- och vadpartiet och bidrar till en ökad förmåga att öka eller minska graden av stöd i linje med behov. Ju hårdare banden spänns desto mera stöd och stabilitet uppnås. Banden kan även anpassas i höjd över låret och vaden efter önskat behov. 
Fördelen med ett anpassningsbart bandsystem är att knäortosen på enklaste sätt kan justeras för att ge mer eller mindre stöd helt i linje med behov i förhållande till aktivitet.

Knäortosen har även en cirkulär silikonpelott placerad på framsidan av ortosen runt knäskålen. Silikonpelotten bidrar till extra kompression över främre knäleden och skapar samtidigt en ökad grad av stabilitet av knäskålen. Silikonpelotten sitter insydd i textilen med ett mjukt och svalkande lycra material för bästa komfort.  

Använd knäortos Cotex light vid,
Artrosproblem i knäleden
Behov av extra stabilitet i knäleden
Inre och yttre ledbandsskador i knäleden MCL, LCL
Vid omfattande problem med instabilitet och svullnad i knäleden

Knäortosen tvättas i 30° handtvätt med alla karborrband stängda. Låt knäortosen lufttorka efter tvätt innan användning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har artros i min knäled och behöver ha en knäortos med extra stabilitet. Är detta en bra modell för mig? 
Svar. Ja, knäortosen med skenor ger extra effektiv avlastning och stabilitet av knäleden och fungerar ofta bra vid ex artros. 

Fråga. Vad gör silikonpelotten runt knäskålen?
Svar. Silikonpleotten stabiliserar knäskålen lätt och motverkar tryck över knäskålen vid användning. 

Fråga. Hur tvättar jag knäskyddet? 
Svar. Vi rekommenderar att du tvättar skyddet i 30° handtvätt för att minimera slitage så att produkten håller så länge som möjligt

Fråga. Vad betyder det att skenan är en dubbelled? 
Svar. En dubbelled är en knäledsskena som har ett ledcentral men två rörliga leder för optimal rörelse och minimal rörelsebegränsning vid användning. Det rostfria ledcentrat har en övre och en nedre led för den övre och nedre skenan.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått i cm runt knäled
Small30 - 32 cm
Medium32 - 35 cm
Large35 - 38 cm
X-Large38 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm
XXX-Large44 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem