Knäortos med skenor Genum LIGHT för extra stabilitet av en instabil knäled
knäortos med skenor
knäortos med skenor
360 gif 360 logo

Knäortos med skenor för stabilisering och kompression av en instabil knäled vid artros och ledbandsskador.

  • 1 399 kr

Effektiv knäortos för stabilisering av ett instabilt knä. Optimalt för ledbandsskador eller artrosproblem i knäleden med behov av extra stabilitet och avlastning. Läs mer

  • Extra stabil knäortos med metallskenor
  • Optimal anatomisk passform
  • CoTEX material för extra kompression
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stabiliserande knäortos Genum CoTex LIGHT

Knäortos CoTEX LIGHT för optimal stabilitet vid artros och ledbandsskador i knäleden

CoTEX LIGHT är en anatomiskt designad knäortos som effektivt stabiliserar och avlastar en smärtande, instabil knäled vid ex. artros.
Knäortosen är tillverkad av CoTEX  ett innovativt smidigt textilmaterial för ökad stabilisering och kompression av en skadad eller smärtande led.
Materialet är tillverkat med olika kompressionszoner som vävs i ett stycke, vilket ger ett anpassningsbart stöd över leden, kompressionen mitt över leden är högre för att ge bättre stabilisering och kompression. CoTEX-materialet minskar risken för att leden svullnar under aktivitet.

Knäortosen har två stabila dubbelledade metallskenor placerade på insida och utsida av knäleden för optimal sidledstabilisering. 
De stabiliserande  metallskenorna  ger mycket god stabilisering av en instabil knäled och kan med fördel anpassas efter knäledens konturer för optimal stabilisering och användarkomfort.

Knäortosen har även en silikonpelott placerad runt knäskålen. Silikonpelotten bidrar till extra stabilitet av knäskålen i alla riktningar och bidrar även till att motverka tryck och obehag på och runt knäskålen vid använding.  CoTEX LIGHT har två fixerande band placerade över låret och vaden. Banden kan indivudellt anpassas för att bättre fixera knäortosens skenor över knäleden. 
Banden kan även anpassas i höjd över låret och vaden för att bättre ge indivudellt stöd efter önskat behov. 

Knäortosen tvättas i 30° handtvätt med alla karborrband stängda. Låt knäortosen lufttorka efter tvätt innan användning. 
 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har artros i min knäled och behöver ha en knäortos med extra stabilitet. Är detta en bra modell för mig? 
Svar. Ja, knäortosen med skenor ger extra effektiv avlastning och stabilitet av knäleden och fungerar optimalt vid ex artros. 

Fråga. Vad gör silikonpelotten runt knäskålen?
Svar. Silikonpleotten stabiliserar knäskålen lätt och motverkar tryck över knäskålen vid användning. 

Fråga. Varför är det inte hål för knäskålen i CoTex materialet? 
Svar. CoTex är speceillt konstruerat för att motverka svullnad i knäleden. Om det är ett hål i produkten så finns det risk för sk ödemansamling vilket innebär att svullnaden runt leden ansamlas i det öppna hålet. Knäortosen har därför stöngd knäskål med har en silikonpelott som effektivt motverkar tryck över knäskålen vid användning. 

Fråga. Hur tvättar jag knäskyddet? 
Svar. Vi rekommenderar att du tvättar skyddet i 30° handtvätt för att minimera slitage så att produkten håller så länge som möjligt

Fråga. Vad är skenorna tillverkad av?
Svar. Skenorna är tillverkad av en kombination av aluminium och rostfritt stål. De övre och nedre skenorna är av aluminium och ledcentrat är av rostfritt stål. 

Fråga. Vad betyder det att skenan är en dubbelled? 
Svar. En dubbelled är en knäledsskena som har ett ledcentral men två rörliga leder för optimal rörelse och minimal rörelsebegränsning vid användning. Det rostfria ledcentrat har en övre och en nedre led för den övre och nedre skenan.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått i cm runt knäled
Small30 - 32 cm
Medium32 - 35 cm
Large35 - 38 cm
X-Large38 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm
XXX-Large44 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem