• Stabiliserande knäortos Genum CRX LIGHT
  • Stabiliserande knäortos Genum CRX LIGHT
  • Stabiliserande knäortos Genum CRX LIGHT

Stabiliserande knäortos Genum CRX LIGHT

1 399 kr

Knäortos för stabilisering av ett instabilt knä med behov av extra stabilitet och avlastning. Läs mer
Stabil knäortos med metallskenor
Optimal anatomisk passform
CoTEX material för extra kompression

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding! " Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Knäortos med skenor för stabilisering och kompression

Knäortos CRX Light är en anatomiskt designad knäortos konstruerad för kombinerad stabilitet, avlastning och kompression för en instabil knäled vid ex. artros eller ligamentsskador.
Knäortos är anatomiskt tillverkad med en passform som följer knäledens kontur, detta för att skapa ett effektivt kompressionsstöd runt hela knäleden vid användning. Knäortosen är tillverkad av CRX material som är  ett kompressionsgivande material för knäleden och dess omkringliggande struktur. Kompressionen har flera funktioner så som minskad svullnad, ökad grad av stöd och ökad cirkulation runt knäleden.   
CRX materialet med en tjocklek på 2 mm är ett tunt, smidigt och följsamt material och är tillverkad med en unik kompressionsprofil för optimal funktion. Textilen har tre huvudsakliga kompressionszoner med olika kompressionstyck som vävs i ett stycke. Kompressionen mitt över knäleden där majoriteten av problemen uppstår är högre än trycket upp över lår och ned över vad.
CRX materialet är fullt andningsaktivt och säkerställer god ventilation över knäleden vid användning.

På insidan och utsidan av knäleden har knäortosen två stabila metallskenor som är konstruerade för att sidostabilitet av knäleden. Skenorna är tillverkade med en dubbelled vilket innebär ökad grad av rörlighet i knäleden och de har ingen rörelsebegränsande funktion i böj eller sträckt läge.

Graden av stabilitet och kontroll regleras på enklaste sätt med hjälp av två stycken bandsystem. Banden sitter placerade över lår- och vadpartiet och bidrar till en ökad förmåga att öka eller minska graden av stöd i linje med behov. Ju hårdare banden spänns desto mera stöd och stabilitet uppnås. Banden kan även anpassas i höjd över låret och vaden efter önskat behov. 
Fördelen med ett anpassningsbart bandsystem är att knäortosen på enklaste sätt kan justeras för att ge mer eller mindre stöd helt i linje med behov i förhållande till aktivitet.

Knäortosen har även en cirkulär silikonpelott placerad på framsidan av ortosen runt knäskålen. Silikonpelotten bidrar till extra kompression över främre knäleden och skapar samtidigt en ökad grad av stabilitet av knäskålen. Silikonpelotten sitter insydd i textilen med ett mjukt och svalkande lycra material för bästa komfort.  

Använd knäortos Cotex light vid,
Artrosproblem i knäleden
Behov av extra stabilitet i knäleden
Inre och yttre ledbandsskador i knäleden MCL, LCL
Vid omfattande problem med instabilitet och svullnad i knäleden

Knäortosen tvättas i 30° handtvätt med alla karborrband stängda. Låt knäortosen lufttorka efter tvätt innan användning. 

Kompressionsgivande CRX textil

Det tunna och ventilerande CRX materialet skapar en extra hög grad av kompression runt knäleden för att motverka svullnad och öka graden av stöd för en instabil knäled. 

Kompressionsgivande CRX textil

Stabila skenor för extra stöd och kontroll

Två stabila metallskenor placerade på in och utsidan av knäleden skapar extra stabilitet för ett instabilt knä

Stabila skenor för extra stöd och kontroll

Integrerad silikonpelott för extra stöd och kompression

På framsidan av knäskyddet runt knäskålen sitter en mjuk stabiliserande silikonpelott för extra stöd och kompression. 

Integrerad silikonpelott för extra stöd och kompression

Vanliga frågor

Ja, knäskyddet med skenor ger extra effektiv avlastning och stabilitet av knäleden och fungerar ofta bra vid ex artros.

Silikonpelotten stabiliserar knäskålen lätt och motverkar tryck över knäskålen vid användning.

Vi rekommenderar att du tvättar skyddet i 30° handtvätt för att minimera slitage så att produkten håller så länge som möjligt

En dubbelled är en knäledsskena som har ett ledcentral men två rörliga leder för optimal rörelse och minimal rörelsebegränsning vid användning. Det rostfria ledcentrat har en övre och en nedre led för den övre och nedre skenan.

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten