Knäskydd Menisk för extra stabilitet vid inre och yttre meniskskador
knaskydd_meniskskada
360 gif 360 logo

Knäskydd CoTex Stabil Menisk för optimal stabilisering vid meniskskador

  • 1 299 kr

Knäskydd Menisk Stabil är speciellt utvecklat för instabila inre och yttre meniskskada. Knäskyddet kombinerar extra stöd med kompression Läs mer

  • Stabilt knäskydd med metall skenor vid meniskskada
  • CoTex material för kompression över hela knäleden
  • Unika meniskpelotter för ökad kompression
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd CoTex Stabil Menisk

Knäskydd CoTex Stabil Menisk - Extra stabilt knäskydd vid meniskskada

CoTex Stabil Menisk är ett unikt anatomiskt knäskydd speciellt utvecklat för att effektivt stabilisera och avlasta en meniskskada i knäleden.
Knäskyddet har unika specialpelotter tillverkade av viskoelastisk skum som påverkas av kroppstemperaturen, pelotterna har placerats så att de täcker in ledspringan för att ge både lokal kompression och tryckavlastning för optimal komfort och funktion. 

Ortosen har en unik lågprofilskena som tillverkats av aluminium och fiberförstärkt komposit för att ge en låg vikt och bra hållfasthet.
Skenan är placerad i polstrade ledfickor på insidan och utsidan av knäleden för att ge god stabilitet och avlastning vid meniskskador. 
Meniskskador orsakar ofta  problem med både svullnad och ömhet över ledspringan mellan lårben och underben och leder ofta till minskad rörelse och inaktivitet som följd.
CoTex är ett innovativt smidigt laterfritt textilmaterial för ökad stabilisering och kompression av leden.

Knäskyddet är tillverkat med olika kompressionszoner som vävs i ett stycke, vilket ger ett anpassningsbart stöd över leden.
Kompressionen mitt över knäleden är högre än i övriga delar av ortosen för att ge bättre stabilisering och kompression.
CoTex  materialet minskar effektivt risken för att leden svullnar under aktivitet.
 
Graden av stabilitet kan enkelt justeras med hjälp av de elastiskt justerbara banden.
Banden kan även placeras fritt ovan och nedanför knäleden för individuell anpassning

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad gör meniskpelotterna i knäskyddet?
Svar. Meniskpelotterna sitter plancerade över inre och yttre ledspringan i knäleden, ett område som ofta smärtar vid inre eller yttre meniskskador. Pelotten är tillverkad av ett trögelstiskt skum som ökar graden av kompression över knäelden och fungerar ofta direkt smärtlindrande vid meniskskador. 

Fråga. Jag har en inre mensikskada och upplever att jag är instabil i knäleden. Är detta ett lämpligt skydd för mina problem? 
Svar. Ja, knäskyddet har två extra stabiliserande dubbelledade knäskenor som effektivt ger extra stabiltet över en instabil knäled. Skenorna är tillverkade av aluminium med låg vikt och låg profil över knäleden. 

Fråga. Kan jag flytta bandsystemet närmare min knäled vid behov? 
Svar. Ja, de två cirkulära banden kan flyttas för att bättre uppnå en indviduell anpassning av stödet. Infästningen av bandet är kardborre och du kan enkelt flyya det övre och nedre bandet närmare eller längre ifrån leden vid behov. Vi rekommederar att du testar dig fram till optimal anpassning för just dina problem och behov 

Fråga. Hur tvättar jag mitt knäskydd?
Svar. Vi rekommenderar 30° handtvätt, skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Fråga. Kan jag ta ut skenorna vid tvätt av mitt knäskydd? 
Svar. Ja, skenorna ligger placerade i en skyddande ledficka som är öppen upptill/baktill för att kunna ta ur skenan vid tvätt eller inspektion av leden. 

Fråga. Kan skenan formas efter min knäled? 
Svar. Ja, skenan kan enkelt formas efter din knäledskontour. Ta ur skenan och bocka försikigt den övre och nedre delen av skenan efter din passform. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

3

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small27 - 29 cm
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm - UTGÅTT
Large35 - 38 cm - UTGÅTT
X-Large39 - 41 cm - UTGÅTT

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem