Knäskydd Menisk för extra stabilitet vid inre och yttre meniskskador
knäskydd vid meniskskada
knäskydd vid meniskskada knäskydd med skenor för meniskskada

Knäskydd Stabil Menisk för extra stabilisering vid meniskskador

  •  1 299 kr 

Knäskydd Menisk Stabil är speciellt utvecklat för instabila inre och yttre meniskskada. Knäskyddet kombinerar extra stöd med kompression Läs mer

  • Knäskydd med metall skenor vid meniskskada
  • 3D-tex material för kompression över hela knäleden
  • Extra band för justering och anpassning
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Stabil Menisk

Knäskydd Stabil Menisk - stabilt knäskydd vid meniskskada med metallskenor

Knäskydd Stabil Menisk är ett anatomiskt konstruerat knäskydd speciellt utvecklat för att effektivt stabilisera och avlasta knäleden. Knäskyddet har två rigida förformade metallskenor tillverkade av formbar aluminium som effektivt bidrar till extra stöd och stabilitetet av knäleden både för lågintensiv belastning vardagligt som vid idrott och motion. Skenornas förformade konstruktion säkerställer passform och bidrar till ett ännu tightare och smidigare knäskydd vid användning.  Skenorna har extra låg profil med en total tjocklek mitt över leden på endast 8 mm. Ledcentrat är polycentriskt vilket innebär att skenornas rörelsemönster är likvärt med knäledens rörelse, fördelen med ett polycentriskt rörelsemönster är den så kallade ledsynkroniseringen, skenorna rör sig i linje med knäledens rörelse vilket förbättra fixeringen av skenorna mot lår och underben och ger en ytterligare smidigare upplevelse av knäskyddet vid högintensiv belastning och idrott. 
Skenorna är placerad i polstrade ledfickor på insidan och utsidan av knäleden för att ge ett extra stöd. Skenorna kan tas ut knäskyddet vid behov av tvätt, på insidan av skenfickan finns en öppning där skenan enkelt kan tas ur sin ficka. 

Meniskskador orsakar ofta kombinerade problem med både svullnad och ömhet över inre och yttre ledspringan mellan lårben och underben och leder ofta till minskad rörelse och inaktivitet som följd. För att på bästa sätt motverka svullnad och stelhet i knäleden är knäskyddet tillverkad av en helt unik 3D textil som lokalt ökar kompressionen runt knäleden. 3D textil är ett oerhört mjukt och följsamt material som följer knäledens rörelsemönster utan begränsningar. Materialet har full andningsaktivitet och har en lätt temperaturhöjande funktion för att lokalt öka blodgenomströmningen i knäleden och uppnå värmens lokala smärtlindrande effekt utan att motverka ventilationen under knäskyddet. 3D tex är ett innovativt smidigt latex fritt textilmaterial och är ÖKO TEX 100 godkänt vilket garanterar att materialet är helt fritt från miljöfarliga ämnen. 

Knäskydd för meniskskador Menisk Stabil har en öppen knäskålsdesign. Den öppna knäskålen frilägger knäskålen från tryck samtidigt som det bidrar till en ytterligare förbättrad fixering av knäskyddet över knäleden.

Över knäskyddets lårdel och vadparti sitter det två stumma anpassningsbara bandsystem. Banden är till för att öka kompression och fixering av de sidoavlastande skenorna och kan enkelt justeras för att uppnå olika grader av stöd.
Bandsystemen sitter infästa med att hjälpa av kardborre för att ytterligare öka fixeringen av banden, inom ramen för kardborrens infästning kan banden enkelt justeras i höjdled för att på bästa sätt uppnå individuell anpassning. 
Knäskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Ta för vana att stänga den hårda kardborren när produkten inte används. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag flytta bandsystemet närmare min knäled vid behov? 
Svar. Ja, de två cirkulära banden kan flyttas för att bättre uppnå en indviduell anpassning av stödet. Infästningen av bandet är kardborre och du kan enkelt flyya det övre och nedre bandet närmare eller längre ifrån leden vid behov. Vi rekommederar att du testar dig fram till optimal anpassning för just dina problem och behov 

Fråga. Hur tvättar jag mitt knäskydd?
Svar. Vi rekommenderar 30° handtvätt, skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Fråga. Kan jag ta ut skenorna vid tvätt av mitt knäskydd? 
Svar. Ja, skenorna ligger placerade i en skyddande ledficka som är öppen upptill för att kunna ta ur skenan vid tvätt eller inspektion av leden. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

3

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
Small32 - 34 cm
Medium34 - 36 cm
Large36 - 38 cm
X-Large38 - 41 cm
XX-Large41 - 44 cm
XXX-Large44 - 49 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem