Knäskydd Menisk för extra stabilitet vid meniskskador
knäskydd vid meniskskada
knäskydd vid meniskskada knäskydd med skenor för meniskskada
360 gif 360 logo

Knäskydd för extra stöd vid meniskskador

  •  1 299 kr 

Knäskydd Menisk Stabil är utvecklat för extra stöd vid meniskskada i knät. Läs mer

  • Knäskydd med stabila skenor
  • 3D-tex material för kompression över knäleden
  • Extra band för justering och anpassning
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd Stabil Menisk

Ett anatomiskt konstruerat knäskydd speciellt utvecklat för stöd av en instabil knäled. Knäskyddet har två förformade skenor tillverkade av formbar aluminium som bidrar till extra stöd och stabilitetet av knäleden Skenornas förformade konstruktion säkerställer passform och bidrar till ett ännu tightare och smidigare knäskydd vid användning. Ledcentrat är polycentriskt vilket innebär att skenornas rör sig i linje med knäledens rörelse vilket ger en smidigare upplevelse av knäskyddet. Skenorna är placerad i polstrade ledfickor på insidan och utsidan av knäleden och kan tas ut knäskyddet vid behov av tvätt, på insidan av skenfickan finns en öppning där skenan enkelt kan tas ur sin ficka. 

Knäskyddet tillverkat av en 3D textil som lokalt ökar kompressionen runt knäleden. 3D textil är ett mjukt och följsamt material som följer knäledens rörelsemönster utan begränsningar. Materialet har full andningsaktivitet och har en lätt temperaturhöjande funktion för att lokalt öka genomströmningen i knäleden och uppnå lokal värmenöver leden. 3D tex är ett innovativt smidigt latex fritt textilmaterial och är ÖKO TEX 100 godkänt vilket garanterar att materialet är helt fritt från miljöfarliga ämnen. 

Knäskydd har en öppen knäskålsdesign som frilägger knäskålen från tryck samtidigt som det bidrar till en ytterligare förbättrad fixering av knäskyddet över knäleden.

Över knäskyddets lårdel och vadparti sitter det två stumma anpassningsbara bandsystem. Banden är till för att öka kompression och fixering av de sidoavlastande skenorna och kan enkelt justeras för att uppnå olika grader av stöd. Bandsystemen sitter infästa med att hjälpa av kardborre för att ytterligare öka fixeringen av banden, inom ramen för kardborrens infästning kan banden enkelt justeras i höjdled för att på bästa sätt uppnå individuell anpassning. Knäskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Ta för vana att stänga den hårda kardborren när produkten inte används. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
Small32 - 34 cm
Medium34 - 36 cm
Large36 - 38 cm
X-Large38 - 41 cm
XX-Large41 - 44 cm
XXX-Large44 - 49 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag flytta bandsystemet närmare min knäled vid behov? 
Svar. Ja, de två cirkulära banden kan flyttas för att bättre uppnå en indviduell anpassning av stödet. Infästningen av bandet är kardborre och du kan enkelt flyya det övre och nedre bandet närmare eller längre ifrån leden vid behov. Vi rekommenderar att du testar dig fram till optimal anpassning för just dina problem och behov 

Fråga. Hur tvättar jag mitt knäskydd?
Svar. Vi rekommenderar 30° handtvätt, skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Fråga. Kan jag ta ut skenorna vid tvätt av mitt knäskydd? 
Svar. Ja, skenorna ligger placerade i en skyddande ledficka som är öppen upptill för att kunna ta ur skenan vid tvätt eller inspektion av leden. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket