Knäortos för artros och instabilitetsproblem
Knäortos knäartros
Knäortos knäartros Knäortos artros
360 gif 360 logo

Stabil knäortos för artros | Extremt smidig och andningsaktiv

  •  1 799 kr 

Extremt smidigt knäortos med en helt unik funktion för extra stöd och avlastning av en smärtande knäled vid artrosproblem i leden. 

Läs mer

  • Unik design som inte påverkar knäledens rörlighet
  • Extremt tunn design med optimal andningsaktivitet
  • Extra stöd för knäleden vid instabilitet och artros
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäortos Pushmed Stabil

Knäortos Pushmed Stabil är en helt unik ortos för extra stöd och kontroll av knäleden vid instabilitetsproblem. Knäortosen stödjer och avlastar knäleden vid problem orsakat av artros, ledbandsskada eller överbelastning av knäleden.  Knäortosen är tillverkad av ett helt unikt andningsaktivt material Sympress™. Sympress™ har flera fördelar och är ett extra lämpligt material för knäortoser som stödjer knäleden vardagligt vid t.ex. artrosproblem.
Det extremt tunna materialet fungerar lika bra under ett par byxor vardagligt som vid motion och aktivitet och leder effektivt svett bort från huden för bästa komfort vid användning under längre perioder. 
Vid artrosproblem i knäleden svullnad ofta leden, Sympress™ materialets kompression är speciellt utvecklat för att motverka svullnad i leden vid daglig belastning. 

Knäortosen Pushmed Stabil har två stycken flexibla skensystem placerade över insidan och utsidan av knäleden. Skenorna ger ett effektivt stöd och avlastning av knäleden utan att påverka knäledens rörelseförmåga. 
Skenorna sitter infästa i knäortosen med hjälp av ett fixerande skensystem som säkerställer sidostabilitet och positionering av skenan på bästa sätt över knäleden. 
Mellan fixeringssystemet och knäleden är Pushmed stabil extra polstrad för att optimera komforten och minimera risken för skav av den sidostabiliserande skenan. Polstringen täcker hela ut- och insidan av knäleden och gör ortosen extra komfortabel för användning och avlastning hela dagen vid ex artrosproblem i knäleden. 
På insidan av knäortosen finns det två speciella silikonzoner, silikonzonerna bidrar till effektiv fixering av knäortosen över knäleden och motverkar effektivt att ortosen glider även vid högintensiv användning. 
Silikonzonerna sitter placerade på knäortosens övre del ut- och insidan. 

Pushmed Stabil har ett extra fixerande bandsystem över låret, banden tillåter anpassning av knäortosens fram- och baksida individuellt för optimal fixering och justering av graden av stöd och kontroll. 
Över underbenets framsida har knäortosen ett korslagt bandsystem som effektivt förbinder knäortosens inre och yttre skenan. Det korslagda bandsystemet möjliggör extra stöd och kontroll av underbenet vid vid aktivitet.
De korslagda banden kan enkelt justeras och anpassas efter behov för bästa stöd och kontroll. 

Runt knäskålen på framsidan av knäortosen sitter en tunnare cirkulär pelott som har för funktion att stödja knäskålen vid belastning. Pelotten avlastar även knäskålen mot tryck vid kraftigt böjda knäleder och säkerställer extra hög komfort vid användning. Knäortosen kan användas både till höger och vänster knäled utan begränsningar. 
Knäortos Pushmed Stabil är en extra stabiliserande knäortos optimal för användning vid knäartros med extra behov av stöd och kontroll. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har artros i mitt knä och behöver ett exta stöd vardagligt när jag går och promenerar. Är pushmed stabil ett bra stöd för mig? 
Svar. Ja, Pushmed stabil är speciellt utvecklad för att stödja och avlasta knäleden vid artrosproblem. Knäortosens två sidostabiliserande skenorna säkerställer extra stöd utan att påverka knäledens förmåga att böjas och sträckas.

Fråga. Jag vill ha extra stöd för mitt knä men vill inte att produkten skall bli varm då jag har stödet på hela dagarna. 
Svar. Knäortos Pushmed stabil är tillverkad av Sympress ett extremt tunt och smidigt material som utan problem kan användas hela dagarna. Sympress andras bra och ger en sval känsla hela dagen. 

Fråga. När jag har gått en stund svullnar mitt knä vilket gör att jag blir stelare i knäleden. Jag har artros och vill röra mig så mycket jag bara kan. Är Pushmed stabil ett bra alternativ?
Svar. Ja, knäortos Pushmed stabil stödjer knäleden samtidigt som materialet motverkar att knäledens svullnar vid belastning tack vara materialets elastiska egenskaper. 

Fråga. Hur skall jag mäta knäleden för att hitta rätt storlek?
Svar. Måttet skall tas nedanför knäleden runt underbenets övre del. Om du klickar på storlek eller visa storlekstabell hittar du både måttinstruktionerna samt storlekstabellen för att få rätt storlek. 
 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt övre underbenet
Stl. 1 28 - 31 cm
Stl. 231 - 34 cm
Stl. 334 - 37 cm
Stl. 437 - 41 cm
Stl. 541 - 45 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem