Knästöd med skenor för extra stabilitet av knäleden
knästöd_med_skenor
knästöd_med_skenor

Knästöd NRX för extra stöd och överrörlighet

  •  1 749 kr 

Knästöd NRX är konstruerat för att motverka överrörlighet i knäleden. De unika bandsystemet HyperEx minskar överrörlighet i knäleden

Läs mer

  • Motverkar överrörlighet i knäleden
  • Stabiliserande skenor för extra stöd och stabilitet
  • Påläggsmodell för enkel applicering
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knästöd NRX Liga X Wrap

Knästöd NRX är ett anatomiskt knästöd speciellt konstruerat för att motverka överrörlighet i knäleden och samtidigt öka stabiliteten i en instabil knäled.
Knästödet har två sidostabiliserande metallskenor placerade på knäledens in och utsida för extra effektiv stabilitet och avlastning av knäleden och är av en så kallad påläggsmodell som förenklar appliceringen över knäleden. Istället för att dra knästödet över foten så lägger man stödet runt knäleden för enklast möjliga applicering och spänner lår och vad med kardborreband.  
Knästödet är även anpassad för användare som förutom problem med knäleden också har problem med den egna rörelseförmågan att sträcka sig ned mot foten.

Vid överrörlighet i knäleden tenderar knäleden att översträckas sk hyperextension. Knästödet har ett unika bandsystem som effektivt motverkar överrörlighet i knäelden tack vare bandens sk bakre kors. Det bakre korset är fullt anpassningsbar och möjliggör effektiv kontroll av knäleden och kan helt ta bort överrörligheten i knäleden vid fullt sträckt läge.  Bandsystemet för att motverka överrörlighet är väldigt enkelt att använda och tillåter full individuellt anpassning efter önskat behov av stöd och kontroll.

Knästödet används vid artrosproblem, överrörlighet, knäledsinstabilitet, översträckning eller vid behov av extra stöd vardagligt och fungerar lika bra för vardagliga promenader som för motion och idrottsligt utövande.

Knästödet tvättas i 30° handtvätt och lufttorkas efter tvätt. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm
XX-Large46 - 50 cm
XXX-Large50 - 54 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har ett överrörligt knä och upplever att mitt knä åker bakåt när jag sträcker ut benet och jag får svårt att gå på ojämna underlag utan att vara rätt att jag skall skada mig. Vad kan jag göra?
Svar. Överrörlighet i knäleden är ett relativt vanligt problem och omnämns ofta som hyperextension, knäleden forsätter bakåt vid helt sträckt läge. Med rätt knästöd som har en kombination av sidostabiliserande skenor och HyperEx funktion kommer du att effektivt motverka överrörligheten i knäleden effektivt. 

Fråga Vad är HyperEx?
Svar. HyperEx är en unik bandkonstruktion som skapar ett kors i knävecket. Korset bidrar till väldigt bra kontroll i leden och kan indivudellt spännas för bästa behov och kontroll av överrörligheten i knäleden. 

Fråga. Mitt mått hamnar precis mellan två storlekar. Vilken storlek skall jag välja på mitt knästöd?
Svar. Välj den mindre storleken så kommer produkten att passa dig bra. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket