Knästöd med skenor GenuFit LIGA
Knästöd med stöd för knäleden
Knästöd med stöd för knäleden knästöd_stöd för knä Knästöd med skenor knästöd knäskenor

Knästöd GenuFit | smidighet och extra stabilitet

  •  2 099 kr 

Knästöd GenuFit LIGA är ett stabilt och smidigt knästöd för effektiv stabilisering. Låg profil över led och endast 33 cm hög

Läs mer

  • Knästöd för instabilitetsproblem endast 33 cm hög
  • Patenterade bandsystem för extra fixering
  • Kombinerat stöd för knäskål och knäled
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knästöd GenuFit LIGA

Knästöd GenuFit LIGA är ett anatomiskt knästöd tillverkat med en extra tight passform för extra smidighet och minimal rörelsepåverkan. Knästödet har en total höjd på 33 cm fördelat på 16 cm nedanför knäledscentrum över vaden och 17 cm ovanför över låret. Den lägre modellen säkerställer ett extra smidig knästöd för extra stabilitet och kontroll. 
Knästödet har två sidostabiliserande skenor för extra stöd av knäleden i sidled. Knästödets skenor är tillverkade av aluminium för optimal stabilitet och kontroll av knäleden i ett smidigt utförande. Knäskenorna är polycentriskt vilket innebär att skenorna har en optimal följsamhet helt i linje med knäledens rörelse i böj och sträck då skenans rörelsecentrum följer knäledens naturliga rörelsemönster optimalt.
Knästödets stabila skenor sitter inmonterade i två skenfickor tillverkade av HDPE för extra fixering av skenan mot lår och underben.
GenuFit knästöd har ett unikt och patenterat bandsystem som förbinder knästödets skenor i ett övre och nedre segment. Bandsystemet säkerställer extra effektiv fixering av knästödet och skenorna under högintensiv aktivitet och förstärker skenornas funktion för inre och yttre stabilisering av knäleden.  Kombinationen av knästödets bandsystem och stabila fixerade skenfickor ger knästöd GenuFit LIGA unika stabiliserande egenskaper för extra stöd och kontroll av knäleden vid instabilitetsproblem.  

Knästödet har så kallad öppen design för att säkerställa minimalt med tryck över patella, knäskålen. Runt knäskålen sitter även två patella-pelotter som effektivt bidrar till stöd och stabilisering av knäskålens in och utsidan. 

Knästödet är tillverkad av AirX ett välventilerat kompressionsgivande material som ger en optimal komfort vid användning. Knästödet har även ett extra ventilerat och mjukt Soft-X material placerat lokalt i knävecket för att säkerställa optimal komfort vid användning. Soft-X materialet är täcker hela knävecket och minimerar risken för skav och obehag över knäledens mest känsliga parti. 
Tack vare knästödets anatomiska konstruktion fungerar GenuFit lika bra för höger som vänster knäled

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur tvättar jag mitt knästöd?
Svar. Knästödet tvättas i 30° handtvätt för minimera tvättmaskinens mekaninska slitage. Tvätta knästödet med stängd kardborre, skenorna kan tas ut sin skenficka vid tvätt. 

Fråga. Jag har drabbats av en ledbandsskada och upplever osäkerhet i mitt knä. Kan jag använda GenuFit LIGA 
Svar. Ja, absolut. GenuFit LIGA är ett extra stabilt och samtidigt smidigt knästöd för extra stabilitet och kontroll av knäleden vid ex ledbandsskada

Fråga. Om jag upplever instabilitetsproblem av min knäskål, kan knäskålsstödet ge mig stöd och kontroll i knästödet GenuFit LIGA?
Svar. Ja knästödet har två sidostabiliserande kuddar för extra stöd och kontroll av knäskålen vid instabilitetsproblem

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

3

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 15 cm ovan knäleden
X-Small33 - 39 cm
Small39 - 45 cm
Medium45 - 52 cm
Large52 - 58 cm
X-Large58 - 66 cm
XX-Large66 - 75 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem