Knäskydd med skenor - stabilitet för en instabil knäled | Rehaboteket
Knäskydd med skenor för sidostabilisering
Knäskydd med skenor för sidostabilisering Knäskydd med skenor

Knäskydd med metallskenor för stabilitet av en instabil knäled

  •  1 099 kr 

Knäskydd med stabila metallskenor för extra sidostabilitet vid inre och yttre ledbandsskador Läs mer

  • Anatomiskt konstruktion med dubbelledade skenor
  • Optimalt bandsystem för extra kontroll och stabilitet
  • Kombinerar optimal kompression med sidledsstabilisering
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd med skenor för sidostabilisering Genum LIGA

Knäskydd med skenor för optimal sidostabilitet vid inre och yttre ledbandsskador . Knäskydd Genum Liga är ett anatomiskt designat knäskydd med skenor som kombinerar optimal kompression med sidledsstabilisering av knäleden.Knäskyddet har två dubbelledade aluminiumskenorna placerade på insida och utsida av knäleden för god sidledsstabilisering vid ex. ligamentskador.
Skenorna kan enkelt anpassas individuellt efter knäledens konturer för att uppnå bättre stabilitet och användar komfort.
De stabiliserande bandsystemet säkerställer optimal fixering och stabilitet. Alla band är halvcirkulära vilket innebär att knäskyddet kan anpassas helt indivudellt över knäskyddets fram och baksida. 
Framsidan har fyra kombinerade band, ytterbanden högst upp på låret och nedtill över vaden är semi-elastiska för att tillåta muskelrörelse vid aktivtet. De två centrerade banden närmast knäleden är helt stumma för att ytterligare öka skenornas förmåga att stabilisera knäleden vid ex inre och yttre ledbandsskador i knäleden. 
Bandsystemet i kombination med de sidostabiliserande skenorna  bidrar till optimal bästa stabilitet, kontroll och komfort för en instabil knäled. 
Knäskyddet är tillverkat av NeoTex, ett värmande och stabiliserande material som lokalt ökar blodgenomströmningen i knäleden och fungerar smärtlindrande.

Den öppna patella designen motverka tryck och obehag över knäskålen.
Knäskyddet är justerbar upptill på låret och nedtill på vaden för god justeringsmöjlighet.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skall jag tvätta mitt knäskydd med skenor?
Svar. Vi rekommederar tvättråd är 30° handtvätt med alla kardborrband stängda. Skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Fråga. Hur fungerar knäskyddets bandsystem? 
Svar. Alla våra stabilare knäskydd för ledbandskador har bandsystem för optimal stabilitet, anpassning och fixering. Banden går att justeras och ger möjlighet till bättre fixering av skenorna över knäleden.

Fråga. Kan jag ta ut skenorna vid tvätt av mitt knäskydd? 
Svar. Ja, skenorna ligger placerade i en skyddande ledficka som är öppen upptill/baktill för att kunna ta ur skenan vid tvätt eller inspektion av leden. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

2

Värme

3

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm
XX-Large46 - 50 cm
XXX-Large50 - 54 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem