Knäskydd med skenor - stabilitet för en instabil knäled | Rehaboteket
Knäskydd med skenor för sidostabilisering
Knäskydd med skenor för sidostabilisering knäskydd med skenor

Knäskydd med skenor för stabilitet av en instabil knäled

  •  1 099 kr 

Knäskydd med metallskenor för sidostabilitet vid inre och yttre ledbandsskador Läs mer

  • Anatomiskt konstruktion med dubbelledade skenor
  • Bandsystem för extra kontroll och stabilitet
  • Kombinerar kompression med sidostabilitet
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd med skenor NRX LIGA

NRX LIGA är ett knäskydd med sidostabiliserande skenor för sidostabilitet vid inre och yttre ledbandsskador.
Knäskyddet är anatomiskt konstruerat och kombinerar kompression över knäleden med sidledsstabilisering. Skenorna är tillverkade av aluminium och har en rörlig dubbelled för förbättrad smidighet vid användning. Skenorna sitter väl fixerade i skyddet genom ett slitstarkt och stabilt karbonnylonmaterial med extra låg profil och bra fixeringsförmåga. Ledskydden över mellersta delen av knäskyddet är tillverkad av slitstark Kevlar® för maximal slitstyrka. Runt lår och över vad sitter två stabiliserande bandsystemet som ger möjlighet att reglera stödet över knäleden. Banden går att justeras i höjdled över knäskyddet för att förbättra de individuella anpassningsmöjligheterna i skyddet. Banden försluts med en tunn och smidig mikrokardborre för att ytterligare förstärka knäskyddet låga profil.
Bandsystemet i kombination med de sidostabiliserande skenorna bidrar bra förutsättningar för extra stabilitet, kontroll och komfort för en instabil knäled. 
Knäskyddet är tillverkat av en kombination av NRX och Neptun.
NRX är ett lätt värmande och stabilt material placerad framtill på knäskyddet och Neptun är ett tunt och andningsaktivt material som sitter placera i knävecket för maximal komfort.
Den öppna patella designen motverkar tryck och obehag över knäskålen. Knäskyddet har justeringsmöjligheter upptill över låret och nedtill över vaden för extra bra anpassningsmöjligheter.  

Knäskyddet skall tvättas i 30° handtvätt och lufttorka innan användning. Skenorna kan enkelt tas ut ur knäskyddet vid tvätt genom att dra mitten av skenan rakt ut från skyddet.  

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

2

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm
XX-Large46 - 50 cm
XXX-Large50 - 54 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur skall jag tvätta mitt knäskydd med skenor?
Svar. Vi rekommenderar tvättråd är 30° handtvätt med alla kardborrband stängda. Skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Fråga. Hur fungerar knäskyddets bandsystem? 
Svar. Alla våra stabilare knäskydd för ledbandskador har bandsystem för optimal stabilitet, anpassning och fixering. Banden går att justeras och ger möjlighet till bättre fixering av skenorna över knäleden.

Fråga. Kan jag ta ut skenorna vid tvätt av mitt knäskydd? 
Svar. Ja, skenorna ligger placerade i en skyddande ledficka som är öppen upptill/baktill för att kunna ta ur skenan vid tvätt eller inspektion av leden. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket