Knästöd Artro för stabilitet och smidighet vid artros och instabilitet i knäleden
Knästöd artros
Knästöd artros knästöd knästöd med bandsystem knastod_med_skena

Knästöd Artro stabilitet och smidighet vid artros, menisk och ledbandsskada

  •  2 299 kr 

Knästöd Genufit Artro är ett stabilt och smidigt knästöd för vardagligt användande vid instabila knäleder, menisk och artrosproblem. 

Läs mer

  • Stabilt knästöd med polycentrisk skena
  • Öppen modell med PreFix för enkel och exakt applicering
  • Tillverkad av AirX för optimal ventilation
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knästöd GenuFit Artro

Knästöd GenuFit Artro är ett extra stabil knästöd för effektiv avlastning av en instabil knäled vid problem med artros, menisk eller ledbandsskada i knäleden. Knästöd Artro är en s.k. kallad wrap-around modell som enkelt appliceras över knäleden med hjälp av ett övre och ett nedre segment.
Den öppna modellen möjliggör optimal justering av knästödet individuellt över låret och underbenet. Fördelen med den öppna modellen är att även graden av kompression runt låret och underbenet kan ställas in helt individuellt. 
Knästöd Artro har två extra stabila skenor placerad över knäledens in och utsida för god avlastning av en smärtande eller instabil knäled. Skenornas polycentriska ledcentra säkerställer en optimal följsamhet av skenans rörelse i förhållande till knäledens rörelse. 

Knästödet är utrustad med PreFix, ett internt fixeringssystem av ett ledomslutande lycra material som förbättra fixeringen av knästödet vid användning. PreFix underlättar även placeringen av knästödets skena. Först appliceras Pre-Fix över knäleden vilket tillåter enkel och säker höjdreglering av knäskenans position. När skenan sitter mitt över knäleden spänns knästödets övre och nedre segment individuellt för bästa fixering. I knävecket har Artro ett mjukare Soft-X material som säkerställer och minimerar risken för skav och obehag även vid användning hela dagen. 

Knästödet är även utrustat med ett unikt patenterat bandsystem som möjliggör enkel och effektiv fixering av knästödets skenor med hjälp av ett enkelt handgrepp. Bandsystemet kan enkelt anpassas längdmässigt vid behov av mera stöd och kontroll. Knästödet är tillverkat av AirX, ett textilmaterial med god ventilation vilket gör knästödet till en optimal produkt att använda hela dagarna vid behov av extra stöd vid problem med artros i knäleden. 

Knästödets smidiga konstruktion möjliggör ett extra effektivt stöd för vardagliga användande vid problem med artros, menisk eller generell instabilitets i knäleden. Knästödets totala längd över knäleden är endast 33 cm vilket gör det till en av de smidigaste stabila knästöden för vardagligt användande. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 15 cm ovan knäled
X-Small33 - 39 cm
Small39 - 45 cm
Medium45 - 52 cm
Large52 - 58 cm
X-Large58 - 66 cm
XX-Large66 - 75 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har artros och vill ha ett smidigt knästöd som jag kan använda när jag är ute och promenerar. Jag vill varken ha ett för tungt knästöd och det skall helst inte bli så varmt under stödet. Vad rekommenderar ni?
Svar. Vi har vår GenuFit Artro som speciellt är utvecklad som ett smidigare knästöd med en stabil skena. Knästödet är även tillverkat av AirX som är ett svalt och väl ventilerande material. 

Fråga. Hur sätter man på knäskyddet? 
Svar. Knästödet är av en så kallas påläggsmodell som man enkelt lägger om knäleden för att inte behöva böja sig ned och dra knästödet över foten. Påläggsmodellen ger även en unik egenskap i att kunna spänna eller öppna knästödet i förhållande till ex ett kraftigare eller smalare lår

Fråga. Vad är PREFIX?
Svar. PreFix är en unik funktion som förenklar appliceringen och positionering av leden i knäskyddet. Med hjälp av PREFIX kan man applicera knästödet runt knäleden för att i lugn och ro metodiskt spänna knästödet i steg för steg utan att det trillar ned. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket