Tennisarmbågsband Universal för behandling av tennisarmbåge | Rehaboteket
tennisarmbagsband
tennisarmbagsband

Tennisarmbågsband för effektiv behandling av Tennis, Golf och Musarm

  •  239 kr 

Tennisarmbågsband universal är ett lättanvänt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla Läs mer

  • Effektiv avlastning vid smärtande tennisarm
  • Universal storlek passar alla
  • Extra avlastande pelott för effektivare avlastning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Tennisarmbågsband - epikondylit

Tennisarmbågsband epikondylit är ett lättanvänt och smidigt tennisarmbågsband (epikondylitspänne) med ett brett applikationsområde för avlastning av tennisarm, golfarm och musarm och kan med fördel användas både vid vid arbetsrelaterade och eller idrottsrelaterade problem i armbågen. Den anatomiska konstruktionen bidrar till tennisarmbågsbandets enkelhet och funktion vilket skapar  avlastning av inflammerade och smärtande senfästet vid tennisarmbåge, golfarmbåge samt musarmbåge.

Tennisarmbågsbandet är konstruerat med extra låg profil och har en uttalad enkelhet i anpassning och applicering och tillverkas i en universal storlek som passar de flesta personerna, stora som små.
Tennisarmbågsbandet är tillverkad av NeoTex, ett elastiskt och formstabilt material för optimal kompression och komfort. NeoTex har även en lokalt isolerande värmande funktion som lokalt ökar blodgenomströmningen över underarmsmuskulaturen vid användning. Den lokala värmebehandling är en väl beprövad metod för att effektivt mjuka upp och smärtlindra vid tennisarm, golfarm och musarm.

Insytt i tennsarmbågsbandet sitter det en fastsydd pelott, pelottens funktion är till för att ytterligare förstärka och rikta avlastningen mot rätt muskelbuk för att på så sätt skapa en förstärkt avlastning av kraften som kommer från handen upp i armbågen. Pelotten är inte flyttbar vilket medför att spännet kan vridas för att skapa avlastning antingen över det inre senfästet vid problem med golfarmbåge alternativt utsida för tennisarmbåge eller musarmbåge. 
Pelotten skall placeras ca 5 cm nedanför smärtområdet på underarmens utsida för avlastning av tennisarm/musarm eller insida för avlastning av golfarmbåge. Placeringen av skyddet är viktigt för att säkerställa optimal avlastning, rätt applicerat så trycker justeras graden av avlastning i förhållande till hur hårt det cirkulära bandet spänns som i sin tur ökar trycker över pelotten som trycker mot muskelbuken.

Justeringen av graden av stöd och avlastning kan enkelt anpassas med hjälp av ett kardborreband över tennisarmbågsbandets utsidan. Vid kraftfullare belastning eller behov av mera stöd öppnas spänns bandet hårdare för att öka graden av kompression lokalt över underarmen. Tennisarmbågsbandet kan med fördel användas tillsammans med ett handledsbandage för ytterligare avlastning av det inflammerade senfästet i armbågen då stor del av kraften upp i armbågen härleds från handen och fingrarnas belastning.

Använd tennsarmbågsbandet epikondylit vid problem med, 
Tennisarmbåge och musarmbåge (lateral epikondylit)
Golfarmbåge (medial epikondylit)

Skyddet skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning.
Ta för vana att stända bandets kardborre när produkten inte används så skyddas kardborren på bästa sätt.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda produkten både för tennis och golfarm?
Svar. Ja, produkten avlastar både tennis och golfarm i samma produktlösning

Fråga. Skall bandet sitta över min smärtpunkt i armbågsvecket?
Svar. Nej, produkten skall inte beröra den smärtsamma inflammationen i armvecket utan placeras ca 5 cm nedanför problemområdet över underarmen. 

Fråga. Hur skall jag applicera produkten vid tennisarm?
Svar. Produkten skall avlasta muskelbuken mellan det inflammerade senfästet i armbågen och handen. Placera bandet med den fastsydda kudden ca 5 cm nedanför problemområdet över underarmen för bästa avlastning. 

Fråga. Vad händer om jag sätter spännet fel? 
Svar. Om du placerar spännet felaktigt så försämras graden av avlastning som produkten skall ge. Utgår ifrån smärtpunkten och sätt bandet ca 5 cm nedanför området som smärtar. Pelotten (kudden) i produkten är ca 3 cm bred och ger avlastning även fast bandet sitter för högt eller för lågt ned. 

Egenskaper

Stabilitet

1

Kompression

2

Avlastning

2

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt armbågen (cm)
Universal20-32 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem