Smärta i nacken

Smärta och stelhet i nacken är ett vanligt förekommande problem och orsakas ofta av en onormal position av nacken med påverkan på nackens muskulatur. 

Vår mest sålda produkt

Nackkrage svart

Nackkrage tillverkad av ett formstabilt skum-material för effektiv avlastning vid nackspärr, ont i nacken och generell stelhet i nacken och skuldran.

289 kr

Smärta och stelhet i nacken är ett vanligt förekommande problem och orsakas ofta av en onormal position av nacken med påverkan på nackens muskulatur. Smärtan och stelheten i nacken kan vara i dagar eller veckor, smärtan och stelheten avtar ofta över tid. Orsaken till smärta i nackmuskulaturen är ofta ex. långvarigt arbete vid datorn eller smarta telefoner med huvudet i en onormal position. Om huvudet positioneras onormalt i förhållande till nacken och ryggkotpelaren så överbelastas ofta nackmusklerna med smärta som följd. 

Senast uppdaterad 2022-03-25

Denna text har granskats av:

Jag heter Maja Nilsson och är legitimerad fysioterapeut av Socialstyrelsen. Min fysioterapeutexamen, med inriktning beteendemedicin, tog jag på Mälardalens Högskola. Är bla.a vidareutbildad inom OMT steg 2, CSPT (certified Sports Physiotherapist), idrottsmedicin, dry-needling & skivstångsrehabilitering. Jag driver en Idrottsskadeklinik samt arbetar med idrottslag.