Hållningsväst DorsoLite™ | Rehaboteket
hallningsvast_dalig hallning
hallningsvast_dalig hallning hallningsvast hållningsväst hållningsväst

Hållningsväst DorsoLITE med unika anpassningsmöjlighet

  •  599 kr 

Hållningsväst DorsoLITE är ett hållningsstöd med obegränsade möjligheter för korrigering av dålig hållning. 

Läs mer

  • Anpassningsbar väst som passar både män och kvinnor
  • Individuell justering för stöd och komfort
  • Extremt smidig med en vikt på endast 130 gram
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Hållningsväst DorsoLite™

Hållningsväst DorsoLite™ är en väst för bättre hållning med obegränsade justeringsmöjligheter. Hållningsvästens konstruktion ger stora inställningsmöjligheter för individuell passform och funktion.

DorsoLITE™ är en unik hållningsväst som fungerar lika bra för stöd vid idrott och sport som för vardagligt hållningsstöd på arbetet eller fritiden. Hållningsstödet är tillverkat av oelastiska mjuka band tillverkade av PE skum. Banden ger möjlighet till bra stöd och kan enkelt justeras för att uppnå individuell anpassning. Beroende på hur axelbanden spänns ger västen mer eller mindre stöd. 
Kraftigare spänning ger en effektivare hållningsväst med mera möjlighet att motverka framåtrotation av axlar och felaktig kroppshållning. 

Hållningsvästen DorsoLITE™ är tillverkad för att passa samtliga kroppsformer, män som kvinnor. Ryggplattan och banden är tillverkad av mjuk polyamid blandat med polyuretanen och mikrofiber för att ge ett så slitstarkt komfortabelt material som möjligt. Över axlarna har hållningsvästen välpolstrade tryckavlastande axelband för att minimera risken för tryck och obehag i armhålan. En hållningsväst som trycker och ger obehag är oftast tillverkad av mindre lämpliga material samt ofta för liten eller för hårt spänd. Tack vare DorsoLITE™ unika konstruktion kan hållningsvästen enkelt justeras för att kombinera funktion med komfort. Om västen skaver så kan man enkelt justera bandlängden för att minska på trycker för bättre komfort.

Hållningsvästen kan enkelt justeras för att uppnå rätt mängd stöd genom att anpassa bandets längd. DorsoLITE™ har ett helt snabbspänne som säkerställer att man uppnår exakt samma inställning varje gång man applicerar västen. Snabbspännet underlättar även av och påtagning av västen. 

Hållningsväst DorsoLITE™ passar lika bra för män som kvinnor. Anpassningen sker genom att vid behov korta ned axelbanden och bröstbandet för exakt passform. Axelbandet och bröstbandet  sitter infästa med hjälp av dubbelförankrande kardborre som enkelt kan lossas för att möjliggöra anpassning av bandlängden. Efter anpassning av hållningsvästens bandlängd med hjälp av en vass sax återförs kardborren över bandets avslut. DorsoLITE™  tvättas i 30° handtvätt med kardborrbanden antingen helt borttagna eller stängda för att minimera slitage. Låt hållningsvästen lufttorka innan användning. 

 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

Storlek
Universal Hållningsväst

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har behov av extra mycket stöd för mina axlar när jag tränar men vill även kunna använda hållningsvästen vardagligt. Kan DorsoLITE ger mid anpassningsbart stöd för axlarna? 
Svar. Ja, hållningsvästen kan på enklaste sätt justeras beroende på behov av hållningsstöd och situation genom att reglera bröstbandets inställning. 

Fråga. Hur sätter jag på mig min hållningsväst? 
Svar. Hållningsvästen är extremt enkel att använda tack vare dess unika konstruktion. Axelbanden appliceras likt en ryggsäck över höger respektive vänster axel. För att justera mängden stöd över axlarna justeras bröstbandets längd med hjälp av kardborrbanden. Ju kortare banden är desto mera stöd och kontroll ger axelbanden. Tänk på att ett hållningsband skall sitta tight men inte för hårt då det finns risk för att axelbanden orsakar skav och obehag. 

Fråga. Hur kan jag korta ned banden, de är för långa för mig? 
Svar. För att korta ned axelbanden behöver man bara lossa kardborrbanden som sitter placerade längst ut på banden. När kardborren är borttagen så klipper man av bandet för exakt passform, tänk på att prova ut noggrant innan banden klipps av så att de inte är för korta vilket medför att banden kan sitta för hårt. 

Fråga. Hur stor är ryggplattan? Jag är 159 cm lång. Kommer hållningsvästen att passa min kroppslängd? 
Svar. Ja, ryggplattan kan fritt positioneras för att passa långa eller kortare ryggar. Ryggplattans totala längd/bredd är 28x15 cm 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket