Hållningsväst - Bättre hållning - Originalet med bevisad effekt | Rehaboteket
hållningsväst
hållningsväst hållningsväst

Hållningsväst för bättre hållning

  •  489 kr 

Hållningsvästen är en stabiliserande väst som ger bättre hållning genom dynamiska axelband som effektivt för axlarna bakåt och rätar upp bröstrygg Läs mer

  • Förbättrar effektivt dålig hållning
  • Stabiliserar axelpartiet och rätar på bröstryggen
  • Dynamiska band för optimal anpassning och stöd
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Stabiliserande Hållningsväst - Beige

Dålig hållning belastar nacke, axlar och bröstrygg negativt och är ofta orsaken till problem i övre ryggen, axlarna och nacken.
En hållningsväst hjälper till att stödja bröstryggen och förbättrar hållningen effektivt.

Hållningsvästen är utvecklat för att stabilisera axelpartiet och sträcka på bröstryggen vilket motverkar att axlarna faller framåt och orsakar en för kroppen onormal hållning.
Två elastiska band appliceras över axlarna för god stabilisering av axel och bröstrygg och hjälper till att uppnå en normal kroppshållning.

Hållningsvästen appliceras med ett midjeband runt magen och ett kryssband över axlarna och ryggen.
Axelbandet kan spännas individuellt för att uppnå optimal stabilisering.
Hållningsvästen är ger en unik enkel anpassning då mängden stöd kan enkelt justeras genom att öka eller minska spänningen på axelbandet.

Vid behov finns två tryckavlastande tuber som kan träs på axelbanden för att minska eventuellt tryck över armhåla och axel.
Hållningsvästen är ett så kallat påminnelsebandage vilket ger dig en möjlighet att permanent förbättra hållningen utan bandage, använd endast bandaget vid behov och när bandaget inte användas tänk på hållningen. 

Tack vare den väldigt låga profilen kan hållningsvästen användas under befintliga kläder utan att synas.
Måttet tas runt övre delen av midjan. 

Hållningsvästen fungerar lika bra för män som för kvinnor. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

2

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekMått runt bröstet enligt bild
Small75 - 83 cm
Medium83 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99 - 107 cm
XX-Large107 - 115 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Skall hållningsvästen användas direkt mot huden?
Svar. Vi rekommenderar att alltid använda en tunn t-shirt mellan huden och västen. Då behöver du inte tvätta västen lika ofta.

Fråga. Hur länge skall jag använda min hållingväst? 
Svar. Användningen är helt individuell och vi rekommenderar att använda västen vid behov, antingen trötthet, hållningsträning eller ryggsmärta. 

Fråga. Hur tvättar jag min hållningsväst?
Svar. Vi rekommendrar alltid handtvätt 30°. Stäng alltid kardborrbanden på produkten innan tvätt.

Fråga. Hur kan jag anpassa graden av stöd så att västen stabiliserar optimalt?
Svar. Hållningsvästen är en helt unik väst med flera kompressionsprofiler i samma lösning. Beroende på var du greppar och spänner axelbanden uppnår du olika stabilitetsgrader för olika grader av stöd beroende på smärta och behov för dagen.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket