Axelskydd & Axelstöd | Rehaboteket

Axelskydd

Axelleden är vår mest rörliga led med ett imponerande rörelseomfång och just av den anledningen är axelskador en vanligt förekommande skada både inom yrkeslivet och vid idrott och motion. Vanliga skador som ofta drabbar axeln är överbelastningar och urledvridningar orsakat av arbetsmiljö eller fall och olyckor.  Axelskydd finns i flera olika modeller med kompression och stöd för axeln och skuldran. Stabila axelskydd ger möjlighet lik tejpning att individuellt anpassa skyddets stabiliserande egenskaper över olika delar av axelleden. Med ett komplett sortiment av axelskydd och stabiliserande tillbehör hittar du alltid en lösning för dina problem hos oss på Rehaboteket. Behöver du hjälp att hitta rätt produkt? Ring oss på 08-244734 så hjälper vi gärna till.

axelskydd
Värmande axelskydd för lätt stabilisering av en smärtande axel. Axelskyddet värmer leden effektivt och bidrar till ökad kompression över hela axelleden.
599 kr
axelskydd
Axelskydd Stabil är ett anatomisk axelskydd med stumma extra stabiliserande band för effektivare stabilitet över axelleden.
699 kr
axelskydd
Extra stabilitet, kompression och kontroll av en skadad axel. Axelskydd ErixTwo kan uppgraderas för ökad kontroll, stabilitet och rörelsebegränsning
1 399 kr
axelskydd acromed

Acromed är en ny typ av axelskydd för extra stöd och kompression vid kroniska problem ex artros i axeln, frozen shoulder, inklämningsproblem eller instabilitet.

1 499 kr
nyckelbensbandage
Stabiliserande nyckelbensortos med justerbart spänne för optimal fixering vid brott på nyckelbenet
299 kr
nyckelbens bandage

SILVER är ett effektivt, mjukt och välpolstrat nyckelbensbandage för extra stabilisering och immobilisering av ett skadat nyckelben.

385 kr
axelortos_erixtwo
Uppgradera din ErixTwo axelortos med extra stabiliserande och ytterligare kompressionsgivande pelotter
399 kr
axelortos
Uppgradera axelortosen ErixTwo till en ännu stabilare och ytterligare funktionell axelortos.
799 kr
Uppgradera axelortosen ErixTwo till en ännu stabilare och ytterligare funktionell axelortos.
499 kr

Läs mer om axelskydd

Ett axelskydd är konstruerat för att täcka så mycket av skuldran som möjligt utan att i för stor utsträckning påverka axelledens rörelseomfång. Konstruktionen täcker i regel alltid hela överarmen samt fram och baksida av skuldran i samma skydd. Skydden fixeras med ett elastiskt band som placeras runt överkroppen vilket ger en optimal fixering för ytterligare stöd och kompression.

Axelskyddens stabiliserande egenskaper kommer helt ifrån påsydda bandsystem som möjliggör individuell anpassning av graden av stöd. De stabiliserande banden sitter placerade på framsida, centrum över led och baksida av axelleden och ger möjligheter att justera graden av stöd helt individuellt över hela leden. Det finns inga rekommendationer hur banden skall spännas då möjligheterna är obegränsade. Testa att justera banden helt efter dina egna krav och behov för att uppnå bästa individuella anpassning och stöd.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av axelskydd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och funktion.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar och är alltid CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja axelskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt produkt i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.