Behandla uttrampad fettkudde - Fat pad syndrome | Rehaboteket

Behandla uttrampad fettkudde (Fat pad syndrome)

Hälkudden eller fettkudden under hälbenet fungerar som en av kroppens effektivaste stötdämpare. När fettkudden överbelastas kan fettkudden trampas ut ofta med skadade bindvävssegment i hälen som bidrar till sämre funktion av hälkudden vid belastning. Hälsmärta är ett enormt vanligt förekommande problem i foten och uttrampade hälkuddar (fat pad syndrome) ett av de vanligaste hälproblemen. En uttrampad hälkudde kan effektivt behandlas med en stötdämpande hälkopp.

Hälkudden eller fettkudden under hälbenet fungerar som en av kroppens effektivaste stötdämpare. Hälkudden är uppbyggd av små fettfyllda segment som omges av stark bindväv. Konstruktionen av fettfyllda segment och den starka bindväven ger en stark och stötdämpande struktur. Hälkudden (fettkudden)stötdämpar hälisättningen effektivt vid belastning underifrån. Vid återkommande belastning från sidan av hälen, ofta orsakat av dåliga skor eller överdriven pronation i foten kan de små bindvävssegmenten skadas, ofta kallat uttrampad fettkudde.  Om bindväven skadas pressas fettvävnaden utåt från kontaktytan istället för uppåt/nedåt. Effekten av bindvävens försvagning innebär en markant försämrad funktion av kroppens fettkudde som lättare blir uttrampad. 
En uttrampad fettkudde innebär att hälisättningen blir kraftigare mot hälbenet ofta med direkt smärta i hälen som följd.  Smärtan vid uttrampade fettkuddar under hälen smärtar även ofta runt hälens ytterkant alt direkt över hälens mest belastade område. 

Behandling av uttrampade fettkuddar i hälen.

En uttrampad fettkudde i hälen behandlas effektivt av en stabiliserande och stötdämpande hälkopp. Hälkoppens anatomiska konstruktion bidrar till ett bra stöd och extra dämpning av en smärtande häl. Hälkopparna är tillverkade av ett extremt slitstarkt och stötdämpande gummimaterial Det unika och patenterade våffelmönstret under hälbenet viker som på ett effektivt sätt för att bidra till ökad stötdämpning vid kraftigare hälisättningar. Hälkoppens kanter och konstruktions stödjer kroppens fettkudde och bidrar till att hälkudden bygger på höjden under hälbenet för optimal stötdämpning och inte på bredden som försämrar stötdämpningen av hälen

Se alla våra hälkoppar

Senast uppdaterad: 2019-09-19

 Omdömen på prisjakt:
 9.82 / 10
Läs våra omdömen

 Omdömen på trustpilot:
 8,9 / 10
Läs våra omdömen

 Omdömen på facebook:
 4,8 / 5
Läs våra omdömen