Ryggstöd stabil - behandling för smärtande ryggar | Rehaboteket
ryggstod_landrygg
ryggstod_landrygg ryggstod ond rygg

Ryggstöd Stabil för Effektiv behandling av smärtande ryggproblem

  • 799 kr

Ryggstöd med extra stabilitet för effektiv behandling av en smärtande rygg. Ryggstödet avlastar ländryggen effektivt och tillåter individuell anpassning Läs mer

  • Effektiv stabilisering av en smärtande ländrygg
  • Luftig och kompressionsgivande modell
  • Stabiliserande skenor för extra stabilitet
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggstöd stabil med extra stabiliserande band

Ryggstöd för extra stabilitet för en smärtande rygg! Ryggstöd Stabil ger den stabiliteten du behöver!  Ryggstöd Stabil är ett anatomiskt utformat ryggstöd för effektiv stabilisering och avlastning av en smärtande rygg. Ryggstödet är tillverkat av ett luftig och kompressionsgivande mikrofibermaterial MCM för bästa komfort och stabilitet. Microfibern ger ryggstödet en mjuk yta men är tillräckligt formstabilt för att ge väldigt effektiv stabilitet och avlastning av en smärtande rygg.  

Ryggstödet har fyra stabiliserande skenor placerat över ländryggen för optimal stabilitet och avlastning vid smärta eller behov av ytterligare stöd i ländryggen.    Skenorna är placerade nära ryggraden, två på höger sida och två på vänster sida för optimal stabilitet och avlastning av ländryggen, området som ofta smärtar vid ex ryggskott. Ryggstöd stabil levereras med en dubbel uppsättning skenor, 1 par metallskenor och 1 par plastskenor. I ursprungsutförande levereras ryggstödet med de två rigida formbara metallskenorna monterade i de två öppna skenfickorna på höger och vänster sida av ryggraden. Metallskenorna kan enkelt formas med handkraft för att på bästa sätt följa svanken för extra avlastning och stabilitet. Som tillägg för ett ännu mera flexibelt ryggstöd medföljer de två flexibla plastskenorna som enkelt kan ersätta metallskenorna i ryggstödet vid behov.  För att byta skenor från metall till flexibel plast så trycker man enkelt ut metallskenan ur sin öppna ficka och ersätter den med plastskenan.  Fördelen med olika skenor ger ett ryggstöd som på enklaste sätt kan regleras och justeras helt i linje med individuella behov. I vissa situationer så behöver man extra stabilitet vilket gör metallskenan lämpligare. Om man eftersträvar ett mer flexibelt ryggstöd är plastskenan lämpligare. Skenorna kan utan problem bytas fram och tillbaka för att på enklaste sätt anpassa ryggstödet helt efter individuella behov och situationer.

Ryggstödet har två extra stabiliserande band placerade runt ryggstödet för bästa individuella anpassning och justering av mängden stöd i ländryggen. 
Banden ger möjlighet till att öka kompressionen över ländryggen och förstärker skenornas effekt och avlastning. När de extra stabiliserande banden spänns hårdare ökar ryggstödets förmåga att effektivare stabilisera och avlasta ländryggen.  Ryggstödets unika funktion ger ryggstödet en möjlighet att anpassa stödet individuellt helt i linje med smärta för dagen. Om banden spänns lösare kommer ryggstödet att ge mindre stöd och avlastning, optimalt vid lättare problem samtidigt som om banden spänns hårdare ger ryggstödet effektivare stöd och avlastning. Ryggstödets unika funktion reflekterar ett behov av mer eller mindre stöd i linje med smärta och problem. 
Ryggstöd stabil har även en helt unik egenskap som möjliggör individuellt stöd där du behöver det mest. De extra stabiliserande banden kan enkelt positioneras över hela ryggstödet för att öka graden av stöd exempelvis över höften för att ytterligare förstärka ryggstödets förmåga att stabilisera ländrygg och ett instabilt överrörligt bäcken i samma ryggstöd. Om banden appliceras mitt över ryggstödet ger produkten maximalt med stöd i ländryggen och om banden appliceras högre ökar ryggstödets förmåga att stabilisera övergången till bröstryggen.  
De extra stabiliserande banden fästes framtill på ryggstödet med hjälp av kardborre. 

Ryggstödets anatomiska konstruktion ger produkten en kroppsnära passform med extra låg profil och kan användas både under aktivitet men även under kläder utan att märkas. Höjden på ryggstödets främre del är 20 cm och mitt i ryggen 26 cm. 
Tvätta ryggstödet med alla kardborrband stängda i 30° handtvätt och låt produkten lufttorka innan användning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med diskbråck i ländryggen och upplever att extra stöd fungerar väldigt bra för mig. Är detta en lämplig produkt för mina problem?
Svar. Ja, ryggstödet ger speciellt extra stabilitet i ländryggen tack vare de extra stabiliserande skenorna placerade i ländryggen. Ryggstödet har även två extra stabiliserande band som ytterligare bidrar till extra stöd speceillt i ländryggen. 

Fråga. Jag söker ett ryggstöd som som jag kan använda inomhus under kläder. Mina problem är återkommande ryggskott och jag upplever att jag behöver mycket stöd. 
Svar. Ryggstödet är tillverkat av MCM ett kompressionsgivande material som är väldigt ventilerande och fungerar utmärkt att använda vardagligt under kläder. 

Fråga. Vad är skenorna tillverkade av? Finns det risk att de orsakar skav över ländryggen?
Svar. Skenorna är tillverkade av en flexibel metall som formar sig efter ländryggens form. Skenorna är placerade på ryggstödet utsida och tillräckligt flexibla för att inte orsaka skav. 

Fråga. Kan jag anpassa graden av stöd efter dagsform och behov? 
Svar. Ja, beroende på hur du spänner ryggstödet och hur hårt du spänner de extra stabiliserande banden så ger ryggstödet olika grader av stöd och kan verka som ett lätt stabiliserande ryggstöd till ett väldigt stabilt ryggstöd i samma modell

Fråga. Hur högt är ryggstödet framtill och baktill? 
Svar. Höjden på ryggstödet framtill över magen är 20 cm och 26 cm lokalt mitt i ländryggen

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt nedre delen av midjan (cm)
Small78-83 cm
Medium83-91 cm
Large91-99 cm
X-Large99-107 cm
XX-Large107-115 cm
XXX-Large115-130 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem