Ryggstöd Universal för avlastning vid ex. ryggskott | Rehaboteket
ryggstod
ryggstod
360 gif 360 logo

Ryggstöd Universal med extra stabiliserande band

  • 599 kr

Effektivt kombinationsstöd för smärta i ländryggen. Ryggstödet har en värmande ryggplatta placerad mitt i ländryggen för extra smärtlindring Läs mer

  • Universalt stöd för en smärtande ländrygg
  • Extra Stabiliserande band för optimal funktion
  • Värmande NeoTex i ländryggen för extra smärtlindring
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggstöd Universal - Stabilitet för en Ond rygg

Ryggstöd Universal är ett anatomiskt designat ryggstöd för stabilisering och avlastning av en smärtande rygg. Ryggstödet är tillverkat av ett luftig och kompressionsgivande material för god ventilation och komfort.

Då smärtan vid ex. ryggskott ofta är lokaliserad centralt över ländryggen har ryggstödet ett värmande NeoTex material insytt över problemområdet i ländryggen.
NeoTex är ett värmande och lätt stabiliserande material som lokalt mjukar upp och smärtlindrar problemområdet effektivt vid tex. ryggskott NeoTex bidrar även till lokal ökad blodgenomströmning över ryggmuskulaturen vilket direkt fungerar som smärtlindrande. Under kallare perioder på året isolerar NeoTex ländryggen och motverkar nedkylning av ländryggen, något som ofta ökar problemen och stelheten i muskulaturen.

Ryggstödets unika konstruktion ger effektiv stabilisering över smärtområdet och hjälper till att motverka den så normalt ihopsjunkna kroppshållningen som ofta uppstår vid ont i ryggen. 
Tack vare de extra stabiliserande dragbanden har ryggstödet väldigt goda möjligheter att justera graden av stabilitet beroende på behov av stöd.
Vissa dagar behövs mera stöd och ryggstöd universal möjliggör en individuell anpassning beroende på dagens behov. 
Ryggstödets extra stabiliserande band fästes enkelt och smidigt med kardborre framtill över magen och ger ryggstödet dess unika möjligheter till individuell justering. 
Ryggstödet passar alla midjemått mellan 70 - 110 cm. Använd en T-shirt mellan kroppen och ryggstödet så minskar behovet av att tvätta ryggstödet. Höjden på ryggstödet är 16 cm över dess främre del och 23 cm mitt över ryggpartiet. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har återkommande problem med min ländrygg och blir lätt trött i svanken. Kan detta ryggstöd hjälpa mig med mina problem? 
Svar. Ja, ryggstöd universal är konstruerar för att avlasta en trött rygg och samtidigt minska smärtan över problemområdet

Fråga. Motverkar ryggstödet universal nedkylning över min ländrygg?
Svar. Ja, ryggstödet universal har ett värmande material NeoTex placerat i ländryggen för extra värme och smärtlindring

Fråga. Passar ryggstödet alla personer med tanke på att den är universal?
Svar. Nej, valet av ryggstöd är ofta beroende på vilket behov av stöd som behövs. Vid ex ryggskott eller diskbråck rekommenderar vi en stabilare modell med extra skenor i ländryggen. 
Ryggstöd universal har även en storleksbegränsning men klarar alla användare med omkretsmått mellan 70 - 110 cm 

Fråga. Hur skall jag mäta för rätt storlek?
Svar. Måttet skall tas över höften enligt bilden vid storlekstabellen. Ryggstöd universal är konstruerad för omkretsmått mellan 70  - 110 cm 

Fråga. Vad har ryggstödet för höjd fram/bak. 
Svar. Ryggstödet har en en höjd framtill över magen på 16 cm och 23 cm över ryggen. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Universal70 - 110 cm
Höjd front 16 cm
Höjd rygg 23 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem