Ryggstöd Universal för avlastning vid ex. ryggskott | Rehaboteket
ryggstod
360 gif 360 logo
Ryggstöd Universal - Stabilitet för en Ond rygg
  • 499 kr

Effektivt kombinationsstöd för smärta i ländryggen. Ryggstödet har en värmande rygg-platta placerad mitt i ländryggen för extra smärtlindring Läs mer

  • Universalt stöd för en smärtande ländrygg
  • Extra Stabiliserande band för optimal funktion
  • Värmande NeoTex i ländryggen för extra smärtlindring
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggstöd Universal med extra stabiliserande band

Ryggstöd Universal är ett anatomiskt designat ryggstöd för stabilisering och avlastning av en smärtande rygg. Ryggstödet är tillverkat av ett luftig och kompressionsgivande material för god ventilation och komfort.

Då smärtan vid ex. ryggskott ofta är lokaliserad centralt över ländryggen har ryggstödet ett värmande NeoTex material insytt över problemområdet i ländryggen.
NeoTex är ett värmande och lätt stabiliserande material som lokalt mjukar upp och smärtlindrar problemområdet effektivt vid tex. ryggskott NeoTex bidrar även till lokal ökad blodgenomströmning över ryggmuskulaturen vilket direkt fungerar som smärtlindrande.  Under kallare perioder på året isolerar NeoTex ländryggen och motverkar nedkylning av ländryggen, något som ofta ökar problemen och stelheten i muskulaturen.

Ryggstödets unika konstruktion ger effektiv stabilisering över smärtområdet och hjälper till att motverka den så normalt ihopsjunkna kroppshållningen som ofta uppstår vid ont i ryggen. 
Tack vare de extra stabiliserande dragbanden har ryggstödet väldigt goda möjligheter att justera graden av stabilitet beroende på behov av stöd.
Vissa dagar behövs mera stöd och ryggstöd universal möjliggör en indivudell anpassning beroende på dagens behov. 
Ryggstödets extra stabiliserande band fästes enkelt och smidigt med kardborre framtill över magen och ger ryggstödet dess unika möjligheter till individuell justering. 
Ryggstödet passar alla midjemått mellan 70 - 110 cm. Använd en T-shirt mellan kroppen och ryggstödet så minskar behovet av att tvätta ryggstödet. 


StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Universal70 - 110 cm
Måttinstruktioner

Fråga. Jag har återkommande problem med min ländrygg och blir lätt trött i svanken. Kan detta ryggstöd hjälpa mig med mina problem? 
Svar. Ja, ryggstöd universal är konstruerar för att avlasta en trött rygg och samtidigt minska smärtan över problemområdet

Fråga. Motverkar ryggstödet universal nedkylning över min ländrygg?
Svar. Ja, ryggstödet universal har ett värmande material NeoTex placerat i ländryggen för extra värme och smärtlindring

Fråga. Passar ryggstödet alla personer med tanke på att den är universal?
Svar. Nej, valet av ryggstöd är ofta beroende på vilket behov av stöd som behövs. Vid ex ryggskott eller diskbråck rekommenderar vi en stabilare modell med extra skenor i ländryggen. 
Ryggstöd universal har även en storleksbegränsning men klarar alla användare med omkretsmått mellan 70 - 110 cm 

Fråga. Hur skall jag mäta för rätt storlek?
Svar. Måttet skall tas över höften enligt bilden vid storlekstabellen. Ryggstöd universal är konstruerad för omkretsmått mellan 70  - 110 cm 

 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2