Ryggstöd Universal ryggproblem | Rehaboteket
ryggstod
ryggstod
360 gif 360 logo
Storsäljare

Ryggstöd Universal med extra stabiliserande band

  •  599 kr 

Effektivt kombinationsstöd för ländryggen. Ryggstödet har en värmande ryggplatta placerad mitt i ländryggen för extra stöd Läs mer

  • Universalt stöd för ländryggen
  • Extra Stabiliserande band för optimal funktion
  • Värmande NeoTex i ländryggen
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Ryggstöd Universal

Ryggstöd Universal är ett anatomiskt designat ryggstöd för extra stöd av ländryggen. Ryggstödet är tillverkat av ett luftigt, kompressionsgivande material för god ventilation, komfort och formstabilitet. 
Materialet skapar en hög grad av kompression över ländryggen och kan enkelt justeras genom att spänna ryggstödet hårdare eller lösare i linje med behov. 
Ryggskott är ofta lokaliserad centralt i ländryggen där ryggstödet har ett värmande NeoTex material insytt över problemområdet i ländryggen. NeoTex är ett värmande och lätt stabiliserande material som lokalt mjukar upp problemområdet. NeoTex bidrar även till lokal ökad genomströmning i ryggmuskulaturen, under kallare perioder på året isolerar materialet och motverkar effektivt nedkylning, något som ofta ökar problemen och stelheten i muskulaturen.

Ryggstödets unika konstruktion ger effektiv stabilisering över ländryggen och hjälper till att motverka den så normalt ihopsjunkna kroppshållningen som ofta uppstår i ryggen. Ovanpå det stabiliserande ryggstödet sitter det två extra stabiliserande dragband. Banden har för funktion att ytterligare möjliggöra individuell anpassning och ger på enklaste sätt möjlighet att justera graden av stöd och kompression ytterligare. Ju hårdare de extra stabiliserande banden spänns desto mera stöd och kompression appliceras. Banden sitter placerade lokalt i ländryggen och ökar kompressionen specifikt över samma område. Vissa dagar behövs mera stöd och ryggstöd universal möjliggör en optimal individuell anpassning beroende på dagens behov av stöd och avlastning för en smärtande ländrygg.  Ryggstödets extra stabiliserande band fästes enkelt och smidigt med kardborre framtill över magen 

Ryggstödet passar alla midjemått mellan 70 - 110 cm. 
Använd en T-shirt mellan kroppen och ryggstödet så minskar behovet av att tvätta ryggstödet som skall tvättas i 30° handtvätt med stängd kardborre för att minimera slitaget på de vidhäftande kardborrebanden. 
Höjden på ryggstödet är 16 cm över dess främre del och 23 cm mitt över ryggpartiet.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Universal70 - 110 cm
Höjd front 16 cm Höjd rygg 23 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har återkommande problem med min ländrygg och blir lätt trött i svanken. Kan detta ryggstöd hjälpa mig med mina problem? 
Svar. Ja, ryggstöd universal är konstruerar för att avlasta en trött rygg och samtidigt ge stöd lokalt i ländryggen.

Fråga. Passar ryggstödet alla personer med tanke på att den är universal?
Svar. Nej, valet av ryggstöd är ofta beroende på vilket behov av stöd som behövs. 
Ryggstöd universal har även en storleksbegränsning men klarar alla användare med omkretsmått mellan 70 - 110 cm 

Fråga. Hur skall jag mäta för rätt storlek?
Svar. Måttet skall tas över höften enligt bilden vid storlekstabellen. Ryggstöd universal är konstruerad för omkretsmått mellan 70  - 110 cm 

Fråga. Vad har ryggstödet för höjd fram/bak. 
Svar. Ryggstödet har en höjd framtill över magen på 16 cm och 23 cm över ryggen. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket