Handledsstöd med tumfixering | Rehaboteket
handstöd med tumstöd
handstöd med tumstöd handledsskydd tumskydd handskydd med stöd för tummen stöd för tummen

Extra stabilitet och avlastning av hand och tumme

  •  999 kr 

Dynamics är ett extra stabilt handledsstöd för en kombinerad avlastning av handled och tumme i samma konstruktion. Extra stöd, extremt enkel och optimal komfort.

Läs mer

  • Kombinationsstöd hand och tumme
  • Extremt flexibel konstruktion med skenor
  • Förenklad av- och påtagning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Handledsstöd med tumfixering

Dynamics kombinerar flera smarta funktioner i ett samma handledsstöd så som extremt enkel applicering, optimala justeringsmöjligheter, skenförstärkt avlastning för handled och tumme, extra välpolstrad konstruktion samt extrem slitstyrka och andningsaktivitet i samma produkt.
Handledsstödet är utrustad med en förenklad appliceringskonstruktion i form av ett kardborreband som i ett handgrepp spänner och justerar 6 stycken stabiliserande band samtidigt. Fördelen med den förenklade konstruktionen är inte bara enkelheten i att justera utan ger även en jämn och komplett kompression över handleden för att på bästa sätt fixera skenan för extra stöd. På insidan av bandsystemen sitter en mjuk och luftig polstrande slejf. Slejfen säkerställer komfort och tar helt bort risken att banden kommer i kontakt med huden.  

Med extra stabila skenor stabiliseras och avlastas både handleden och tummen i samma konstruktion. Skenorna är tillverkade av lätt och formstabil aluminium och skapar ett effektivt stöd runt handled och tumme för att på bästa sätt minska rörelse, skapa avlastning och ge extra stabilitet vid problem i hand och tumme.  
De dubbla skenorna är förformade med en anatomisk passform som placerar handleden i en bra viloposition vid användning.
Skenorna som sitter placerade i öppna skenfickor i handledsstödet kan enkelt tas ur och individuellt formas med handkraft vid behov. Fördelen med den enkla anpassningen ger möjlighet att forma och positioner hand och tumme i förhållande till förändrade behov.
Då rehabiliteringen kräver mer eller mindre rörelse och stöd över tid ger Dynamics handledsstöd optimala förutsättningar för att individuellt anpassa stödet efter behov. Handledsstödet går utan problem att använda även utan skenor som på enklaste sätt kan tas ut ur sin ficka. Utan skenor ger handledsstödet ett betydligt lättare stöd med mera rörelse och flexibilitet. Möjligheten att ändra och förändra handledsstödet ger ett oerhört brett användningsområde och tillåter full flexibilitet avseende stöd och avlastning i linje med unika behov.

Den förformade tumskenan täcker alla rörliga leder i tummen och går ned över handleden för att skapa en extra stabil bas för stabilitet.  Skenan har en bred fixerande klack som specifikt stödjer tummes yttre rand och bidrar till effektiv avlastning även för tummes yttre led IP led. Runt tummens yttre led sitter ett justerbart band försett med en mikrohake med extra låg profil. Bandet reglerar graden av stöd och kan på enklaste sätt öka eller minska fixeringen och stabiliteten runt tummen beroende på hur hårt bandet fixeras. På insidan av det påsydda tumgreppet sitter det ett mjukt elastiskt band som ger överlägsen komfort i kombination med ökad möjlighet att belasta tummen utan risk för skav eller obehag.  Längs med tumskenan på insidan av handledsstödet sitter även en extra polstring för att optimera komforten och minimera risken för skav och obehag mot skenans totala kontaktyta mot handled och tumme.

Handledsstöd Dynamics är kan med fördel användas vid, 

- Lokala senskideinflammationer Morbus de Quervain 
- Överbelastningsrelaterad smärta och problem i handled och tumme
- Omfattande stukning eller ledbandsskada i handled eller tumme
- Postoperativt stöd av hand och handled 
- Degenerativa problem i handled och tumme

Dynamics handledsstöd kan användas både som ett aktivitetsstöd vardagligt som likväl nattligt stöd vid behov av extra stöd och positionering nattetid.
Handledsstödet skall tvättas i 30° handtvätt och lufttorka innan användning. Skenorna kan med fördel tas ur sina fickor för att underlätta tvätt och torkning.
Ta för vana att stänga den hårda kardborren mot den mjuka när produkten tvättas så minimeras slitage på den hårda kardborrens yta.  
 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handled
Small13-15 cm
Medium15-17 cm
Large17-20 cm
X-Large> 20 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med de Quervain och skall använda en stödskena för handleden och tummen. Kan jag använda Dynamics?
Svar. Ja, Dynamics ger en kombinationsavlastning för både handled och tumme i samma konstruktion.

Fråga. Hur formar jag skenan och det skulle behövas?
Svar. Skenorna är förformade och det är väldigt ovanligt att de skulle behöva formas men vid behov så gör man det på enklaste sätt med handkraft.

Fråga. Jag har problem med nedsatt greppförmåga i hand och fingrar. Kan jag justera och stänga handledstödet ändå?
Svar. Ja Dynamics har ett extremt greppvänligt stängningssytem som på enklaste sätt tillåter justering med hjälp av ett greppvänligt band

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket