Tumskydd Dynamics | Rehaboteket
tumskydd
tumskydd tumskydd ledbandsskada tumskydd för ont i tummen tumskydd för tummen

Tumskydd med unik formbar skena för extra kontroll

  • 599 kr
  • 799 kr

Stabilt tumskydd med en formbar metallskena för individuell anpassning av stöd och form. Dynamics har en extremt smidig konstruktion och fungerar utan problem under ett par handskar vid behov. Läs mer

  • Anatomisk konstruktion med formbar Z- skena
  • Koncentrerat stöd runt CMC leden tumbasen
  • Extra smidig konstruktion med bibehållen stabilitet
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Tumskydd Dynamics

Tumskydd Dynamics är ett extra stabilt extra smidigt tumskydd med en fullt anpassningsbar skena för extra koncentrerat stöd runt tummen och tummens grundled CMC-leden. Tumskyddets stabiliserande och avlastande skena ger möjlighet att individuellt anpassas för att på bästa sätt följa tummens anatomiska form samt att ge rätt mängd stöd i linje med behov.  Tumskyddet är tillverkat för att fungera optimalt i vardagliga situationer med ett koncentrerat anpassningsbart stöd runt tummens grundled utan att påverka övrig hand och greppförmåga. Dynamics tumstöd skapar en unik möjlighet till förstärkt stabilitet och avlastning av framförallt tumbasen tack vare den heltäckande formbara skenan över tummens grundled. Med en total höjd på endast 11 cm är tumskyddet en av marknadens smidigaste och lägsta konstruktioner med skenor.  Den låga höjden på tumstödet ger en enorm smidighet vid användning med en målsättning är att stabilisera utan att märkas. Tumskyddets formbara skenorna sitter endast placerade över tummens utsida vilket ytterligare smidighet och skapar en minimal påverkan av det normala funktionella greppet.

Skenornas Z form skapar en helt unik förutsättning för stöd av tummens grundled och skenorna kan enkelt justeras och formas för att på bästa sätt följa respektive användares form, längd och behov av stöd. Skenan är tillverkad av starkt men formbart dural-aluminium som möjliggör en obegränsad omformning och justering för bästa stöd och komfort. Runt övre delen av tummen sitter ett fullt justerbart kardborreband som tillåter individuell anpassning och justering av mängden stöd och fixering av skenan runt tummen. Ju hårdare kardborrebandet spänns desto mera stöd och fixering av skenan uppnås vilket ger en obegränsad möjlighet av stöd och stabilitet i linje med ett unikt behov.

Använd tumskydd Dynamics vid skador och problem i tummen så som,
- Lokala stukningar i tummen och tummens grundled
- Ledbandsskador eller ledkapselskador i tummen
- Behov av post-operativ stabilisering efter operation / rehabilitering
- Avlastning av tummen i samband med förslitningsskada
- Kroniskt nedsatt stabilitet i tummens leder med behov av extern fixering och stöd.

Tumskyddet fixeras på enklaste sätt med hjälp av ett cirkulärt oelastiskt band runt handleden. Bandets konstruktion och styrka bidrar till en ytterligare fixering av skenan runt tummen och skapar extra bra förutsättningar för att justera och anpassa stödet i linje med individuella behov
Tumskydd Dynamics är tillverkat av ett slitstark och andningsaktivt material bestående av 46% polyamid, 46% polurethane, 7% bomull och 1 % elastane vilket ger en optimal kombination av slitstyrka, andningsaktivitet och komfort i samma tumskydd.
Tvätta tumskyddet i 30° handtvätt och låt det lufttorka innan användning. För att säkerställa att produkten håller så länge som möjligt så rekommenderar vi att alltid stänga den hårda kardborren mot den mjuka, detta för att minska slitaget på kardborren som vid omfattande slitage kan få nedsatt funktion.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda tumskyddet när jag åker skidor? Har en ledbandsskada som behöver stöd.
Svar. Ja, absolut! Tumskydd Dynamics påverka inte din normala greppförmåga i handen och kan utan problem användas vid behov av att greppa runt en skidstav.

Fråga. Hur formas skenan?
Svar. Skenan formas på enklaste sätt med handkraft och kan vid behov omformas för att uppnå den bästa passformen i förhållande till just dina förutsättningar.

Fråga. Jag har artros i tummen och är i behov av mera stöd när jag arbetar med händerna. Kan Dynamics vara ett alternativ för extra stabilitet och stöd?
Svar. Ja, Dynamics är en av de stabilaste och smidiga tumskydden på marknaden idag och ger tack vara den unika skenan en överlägsen passform och stabilitet vid behov.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
Storlek 1 14 - 18 cm
Storlek 2 18 - 22 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem