Tumskydd Dynamics | Rehaboteket
tumskydd
tumskydd tumskydd ledbandsskada tumskydd för ont i tummen tumskydd för tummen
Populär

Tumskydd med formbar skena för extra stöd

  •  599 kr 

Tumskydd med en formbar skena för stöd. Dynamics har en smidig konstruktion och låg profil. Läs mer

  • Anatomisk konstruktion med formbar skena
  • Extra stöd runt tummen och tumbasen
  • Smidig konstruktion med hög komfort
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Tumskydd Dynamics

Tumskydd Dynamics är ett stabilt smidigt tumskydd med en anpassningsbar skena för extra stöd runt tummen och tummens grundled. Tumskyddets skena ger möjlighet att individuellt forma skenan i linje med behov. 
Tumskyddet är tillverkat för att fungera i vardagliga situationer med anpassningsbart stöd runt tummen utan större påverkan av hand och greppförmåga. Med en total höjd på endast 11 cm är tumskyddet en extra låg och smidig konstruktioner med en unik smidighet vid användning. 

Skenornas form skapar förutsättning för stöd och kan justeras för att passa respektive användares form, längd och behov. Runt övre delen av tummen sitter ett justerbart kardborreband som tillåter anpassning och justering stödet runt tummen.

Använd tumskydd Dynamics vid skador och problem i tummen så som,
- Tumbasartros
- Lokala stukningar i tummen och tummens grundled
- Ledbandsskador eller ledkapselskador i tummen
- Behov av post-operativ stabilisering efter operation / rehabilitering
- Avlastning av tummen i samband med förslitningsskada
- Kroniskt nedsatt stabilitet i tummens leder med behov av extern fixering och stöd.

Tumskyddet spänns och fixeras på enklaste sätt med hjälp av ett cirkulärt band runt handleden och låses med kardborre. 
Tumskyddet är tillverkat av ett slitstark och andningsaktivt material bestående av 46% polyamid, 46% polurethane, 7% bomull och 1 % elastane vilket ger hög slitstyrka, andningsaktivitet och komfort i samma produkt. 
Tvätta skyddet i 30° handtvätt och låt det lufttorka innan användning. För att säkerställa att produkten håller så länge som möjligt så rekommenderar vi att alltid stänga den hårda kardborren mot den mjuka, detta för att minska slitaget på kardborren som vid omfattande slitage kan få nedsatt funktion. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt handleden
Storlek 1 14 - 18 cm
Storlek 2 18 - 22 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda tumskyddet när jag åker skidor? Har en ledbandsskada som behöver stöd.
Svar. Ja,  Tumskydd Dynamics påverkar minimalt din normala greppförmåga i handen och kan användas vid behov som extra stöd. 

Fråga. Hur formas skenan?
Svar. Skenan formas på enklaste sätt med handkraft och kan vid behov omformas för att uppnå den bästa passformen i förhållande till just dina förutsättningar.

Fråga. Jag har artros och är i behov av mera stöd när jag arbetar med händerna. Kan Dynamics vara ett alternativ för extra stabilitet och stöd?
Svar. Ja, Dynamics är ett stabilt och smidigt tumskydd och ger tack vara den unika skenan en bra passform och effektiv stabilitet vid behov.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket