Knäskydd för lätt avlastning och stöd
knäskydd
knäskydd knaskydd

Knäskydd med flexibla fjäderskenor för lätt stöd

  •  1 399 kr 

Knäskydd GenuFit LIGHT är ett lätt avlastande knäskydd med dubbla flexibla skenor och extra stabiliserande band. GenuFit ger ett extra stöd för en instabil knäled. 

Läs mer

  • Smidigt knäskydd med skenor för lätt stabilisering
  • Extra stöd för knäskålen
  • Luftigt och lätt för optimal komfort
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd GenuFit LIGHT

Knäskydd GenuFit LIGHT är ett extremt smidigt knäskydd för extra stabilitet av knäleden i kombination med extra stöd runt knäskålen. GenuFit LIGHT är tillverkad av AirX ett smidigt och ventilerande material med låg vikt. AirX säkerställer kompression över knäleden i ett välventilerat knäskydd för bästa komfort både vardagligt och idrottsligt. 

Knäskydd GenuFit LIGHT har två stycken flexibla fjäderskenor placerade på insidan och utsidan av knäleden för att ge ytterligare stöd för en lätt instabil och osäker knäled. Knäskyddet fungerar lika bra för vardagligt användande eller vid motion och idrott. 
Knäskyddets bandsystem sitter placerat över lår och vad och möjliggör full justerbarhet tack vare den unika och patenterade dragkonstruktionen. Banden dras från symmetriskt från centrum av lårets och underbenets framsida bakåt mot knäskyddets skenor för att på bästa sätt ge bättre fixering och applicering av skyddet över knäleden. 

GenuFit Light har en öppen patella som helt frilägger knäskålen från tryck vid kraftig flexion av knäleden under aktivitet. Runt det öppna hålet sitter även en knäskålsstabiliserande pelott. Pelotten stabiliserar knäskålen från in och utsidan samtidigt och ger ett lätt stöd för en instabil och smärtande knäskål. 

Knäskydd GenuFit är tillverkat av AirX ett ventilerande och luftigt material för optimal användarkomfort. I knävecket ligger extra mjukt och följsamt material för att minimera risken för skav och obehag i knävecket. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 15 cm ovan knäleden
X-Small33 - 39 cm
Small 39 - 45 cm
Medium 45 - 52 cm
Large 52 - 58 cm
X-Large58 - 66 cm
XX-Large66 - 75 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har en lätt instabil knäled men vill inte använda ett knäskydd med en hård metallskena. Kan en fjädeskena fungera för mig? 
Svar. Ja, en fjäderskena är en mindre stabil skena som är tillverkad av tunna vävdarostfritta ståltrådar för optimal rörelse men även ett lätt extra stöd. Fjädeskenor är alternativet om du inte vill ha en hprdare metallskena men ändå extra stöd.  

Fråga. Är det höger eller vänster på knäskyddet? 
Svar. Nej, knäskyddet är inte högre eller vänster anpassat och fungerar lika bra över båda knälederna. 

Fråga. Knäskyddet har flexibla fjäderskenor? Vad är en fjäderskena?
Svar. En fjäderskena är en extra stabiiserande skena tillverkad av rostfritt stål. Skenan ger knäskyddet extra stöd i sidled men tillåter full rörelse i böj och sträck i knäleden för att inte störa den normala rörelsen. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket