Knäskydd SRX stabilitet för knäleden med dubbla fjäderskenor
Knäskydd SRX
Knäskydd SRX knaskydd_srx

Knäskydd SRX med fjäderskenor

  •  799 kr 

Knäskydd SRX med spiralskenor är ett lätt stabiliserande knäskydd för extra stöd av knäleden Läs mer

  • Dubbla flexibla fjäderskenor
  • Tunt och smidigt skydd för aktivitet
  • Bandsystem för justering och anpassning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd SRX spiralskenor

Knäskydd SRX med spiralskenor är ett tunt och smidigt knäskydd för extra stabilitet och stöd av knäleden. SRX har två stabiliserande flexibla skenor placerade på in och utsida av knäleden, skenorna är insydda i stängda fickor för att säkerställa fixering. Knäskyddet är anatomiskt konstruerat och tillverkat av SRX, ett 3 mm tunt värmeisolerande material för extra god kompression och smidighet vid idrott och motion. SRX materialet har låg vikt, effektiv värmeisolering och absorberar inte fukt under aktivitet. Materialet isolerar kroppsvärmen och bidrar till ökad genomströmningen i knäleden. På insidan av skyddet sitter ett mjukt laminerat Neptunmaterial för extra komfort. Neptunmaterialet är även snabbtorkande och bidrar till en bättre och torrare användarupplevelse. 
 
Centralt placerat över låret och vaden sitter två fixerade elastiska band som ger möjligheter att justera och anpassa graden av stöd över knäleden. Ju hårdare banden fixeras desto effektivare stödjer skenorna knäleden på enklaste sätt. Lår- och vadbanden justeras med hjälp av kardborre och kan enkelt spännas om under aktivitet. Den öppna knäskålsdesignen tar bort tryck över knäskålen och bidrar till lätt extra stabilitet. 

Knäskyddet kan med fördel användas både för höger och vänster knäled och skall handtvättas i 30° handtvätt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag vill inte använda ett knäskydd med en hård metallskena. Kan en fjäderskena fungera för mig? 
Svar. Ja, en fjäderskena är en mindre stabil skena för optimal rörelse men även ett lätt extra stöd. 

Fråga. Är det höger eller vänster på knäskyddet? 
Svar. Nej, knäskyddet är inte högre eller vänster anpassat och fungerar lika bra över båda knälederna. 

Fråga. Knäskyddet har flexibla fjäderskenor? Vad är en fjäderskena?
Svar. En fjäderskena är en extra stabiliserande skena tillverkad av rostfritt stål. Skenan ger knäskyddet extra stöd i sidled men tillåter full rörelse i böj och sträck i knäleden för att inte störa den normala rörelsen. 

 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäelden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium 35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem