Knäskydd U stabilitet för knäleden och knäskålen i samma knäskydd
Knäskydd U knäskål och knäledsstöd
Knäskydd U knäskål och knäledsstöd
360 gif 360 logo

Knäskydd U - knäskydd med stabilitet för knäleden och knäskålen i samma knäskydd

  •  899 kr 

Stabiliserande knäskydd med knäskålsstabilisering. Den U-formade pelotten ger lätt stöd för knäskålen samtidigt som två flexibla fjäderskenor stöttar knäleden Läs mer

  • U-formad knäskålspelott för stabilitet av en instabil knäskål
  • Två flexibla fjäderskenor för ytterligare ledstabilitet
  • Anatomisk konstruktion och optimal passform
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd U stabilitet för knäleden och knäskålen

Knäskydd U har en knäskålsstabiliserande U formad dynamisk polyretan pelott placerad för att stabilisera knäskålen under aktivitet.
Knäskyddet har två flexibla fjäderskenor skenor placerade på insidan och utsidan av knäleden ger god stabilisering utan att påverka knäledens rörelseförmåga. Knäskyddet är anatomiskt designat och tillverkat av NeoTex,  ett unikt material som isolerar kroppsvärmen och bidrar till ökad lokal blodgenomströmningen i knäleden. NeoTex har även goda kompressionsgivande och stabiliserande egenskaper.
 
Två fixerade elastiska band ger goda möjligheter att justera och anpassa graden av stabilitet på ett enkelt sätt.
Kardborrknäppning upptill på låret och nedtill på vaden ger goda justeringsmöjligheter för bästa passform.
Knäskydd U med skenor är en vidareutveckling av de gamla klassiska värmeskydden med huvudmaterialet NeoTex för bästa kompression, värme och stabilitet. 
Knäskyddet kan med fördel användas både för höger och vänster knäled. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har en lätt instabil knäled men vill inte använda ett knäskydd med en hård metallskena. Kan en fjädeskena fungera för mig? 
Svar. Ja, en fjädeskena är en mindre stabil skena som är tillverkad av tunna vävdarostfritta ståltrådar för optimal rörelse men även ett lätt extra stöd. Fjädeskenor är alternativet om du inte vill ha en hprdare metallskena men ändå extra stöd.  

Fråga. Är det höger eller vänster på knäskyddet? 
Svar. Nej, knäskyddet är inte högre eller vänster anpassat och fungerar lika bra över båda knälederna. 

Fråga. Knäskyddet har flexibla fjäderskenor? Vad är en fjäderskena?
Svar. En fjäderskena är en extra stabiiserande skena tillverkad av rostfritt stål. Skenan ger knäskyddet extra stöd i sidled men tillåter full rörelse i böj och sträck i knäleden för att inte störa den normala rörelsen. 

Fråga. Kan jag använda detta knäskydd vid meniskskada? Jag upplever att jag behöver lite mera stöd över knäleden.
Svar. Ja, denna modell ger mera stöd än ett vanligt knäskydd utan skena och samtidigt mindre stöd än de med en hård metallskena. 

Fråga. Jag tränar kampsport och behöver ha ett aningen stabilare knäkydd. Problemet för mig är att jag inte kan använda en hård metallskena med risk för att skada mina träningskamrater. Kan Knäskydd U vara ett alternativ för anvädning vid kampsport? 
Svar. Ja, den flexibla skenan ger extra stöd utan risk för att någon skadar sig på den hårda metallen 

 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäelden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem