Active Ankle Fotledsskydd - Stabilisering av stukad fot
Active Ankle T2
Active Ankle T2 fotledsstod_active_ankle_T2
360 gif 360 logo

Fotledsstöd Active Ankle T2 - extra stabilitet för fotleden

  •  799 kr 

Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stöd. Läs mer

  • Dubbelledade skenor för extra stöd
  • Unik konstruktion | Tar ingen plats i skorna
  • Används både för inre och yttre skador
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

ACTIVE ANKLE T2 - Ledat fotledsstöd

Fotledsstödet Active Ankle T2 är ett av de mest uppskattade och använda fotledsstödet någonsin. Active Ankle T2 är tillverkad av stark och stadigt formsprutad HDPE plast vilket ger en låg vikt och en slitstark konstruktion för extra stöd och enkel applicering. Active Ankle T2 är ett dubbelledat fotledsstöd vilket betyder att konstruktionen är identisk på in och utsidan av fotledsstödet.
Konstruktionen bygger på en fotplatta som placeras in under foten och fästes in på fotledsstödets inre och yttre skenor. Konstruktionen ger ett effektivt stöd av en fotleds insida och utsida. Dubbelleden sitter placerad i övergången av fotplattan och skenorna och påverkar rörelseförmågan i fotledens böj och sträck minimal. 

Active Ankle T2 har en unik fördel då konstruktionen inte tar någon plats i skorna. Fotplattan placeras under den normala innersulan i skorna och sitter kvar efter aktivitet. Active Ankle T2 kan med fördel användas i alla typer av idrottsskor, vardagsskor men inte kängor då kängans höga skaft kommer att trycka mot de sidostabiliserande skenorna över in och utsidan av fotleden.

De sidostabiliserande skenorna är täckta med ett tryckavlastande foder tillverkat av PE-skum med slutna celler för bästa komfort och god hygien. PE skummet har en tryckavlastande funktion som förebygger tryck mot fotknölarna vid en hårdare fixering av skenorna. Fodret tar inte åt sig svett eller vatten vid användning vilket gör Active Ankle T2 väldigt hygienisk och enkel att hålla ren.  

Runt de två stabiliserande skenorna på in och utsida sitter det ett 5 cm brett band stumt bandsystem som förankrar skenorna runt benet. Bandet spänns på enklaste sätt runt skenorna och fixeras med kardborre. Den enkla men effektiva konstruktionen ökar fixeringen av skenorna och skapar extra stabilitet för en instabil fotled. Från fotledstödets yttre ledcentra sitter det ett tunt nylonband, bandet är till för att ytterligare förankra den inre och yttre skenan ytterligare. Bandet fästes på enklaste sätt diagonalt upp från utsida på den inre skenans kardborreyta.

Den unika konstruktionen gör att Active Ankle T2 kan användas både för höger och vänster fotled i samma produkt. På fotledsstödets yttre skena sitter en etikett som indikerar utsidan av fotleden. Säkerställ att etiketten alltid är placerad på utsidan av fotleden så kommer fotledsstödet fungera optimalt både för höger och vänster fot.
Produkten skall rengöras efter användning och torkas på enklaste sätt av med en fuktig trasa. Se till att den hårda kardborren är stängd när produkten inte används så minimeras risken för slitage på kardborrens hårda kardborreyta.  

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

1

Avlastning

1

Värme

1

Storlekstabell

StorlekSkostorlek
Small36 - 40
Medium40 - 44
Large45 - 48

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag är orienterare och söker ett fotledsstöd som är enkelt att rengöra efter ett träningspass i skogen. Vad skall jag välja?
Svar. Active Ankle T2 är ett väldigt stabilt fotledsstöd tillverkat av HDPE plast som är extremt enkel att rengöra. Fodret är ett polurethan foder som är helt fukt och vattenavisande för enkel och effektiv stabilitet och rengöring. 

Fråga. Jag kan inte beställa höger eller vänster? Hur gör jag det?
Svar. Active Ankle T2 är inte höger eller vänster anpassad utan fungerar lika bra på höger eller vänster fotled. Produkten har en utsida som är märkt med "outside of ankle" som alltid skall appliceras på fotledens utsida för bästa funktion och passform. Beroende på hur du vrider fotledsstödet blir det då en höger eller vänster produkt. 

Fråga. Hur tvättar jag min Active Ankle T2?
Svar. Active Ankle T2 är extremt enkel att göra rent. Du behöver bara torka av fotledsstödet med en fuktig trasa då produkten inte innehåller något material som suger åt sig fukt. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket