Fotledsskydd Wraptor för stabilitet av en skadad fotled | Rehaboteket
fotledsstod_stabil
fotledsstod_stabil fotledsskydd_fotled fotledsskydd_skadad fotled
360 gif 360 logo

Fotledsskyddet Wraptor - smidighet och stabilitet för en stukad fot

  •  579 kr 

Stabilt fotledsskydd för alla aktiviteter och sporter så som fotboll, handboll, löpning Läs mer

  • Stabilitet för en instabil fotled
  • Enkel applicering med SPEED-LACE
  • Individuell anpassning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Fotledsskydd Wraptor - Speed LACE

Fotledsskydd wraptor är utvecklat för att stabilisera fotleden vid problem med vrickningar/stukningar vid krävande situationer som tex. innebandy, handboll, volleyboll. Fotledsskyddets två stabiliserande band är tillverkade av ett stumt nylonband som effektivt formar sig efter fotleden och tillåter vid behov kraftig stabilisering av fotledens insida och utsida. Konstruktionen av de stumma banden ger stabilitet och kan justeras och anpassas för att ge rätt stöd över rätt del av fotleden. Bandens konstruktion ersätter den äldre tidens skenor med samma effekt men minskad risk för skav och obehag. Bandet kan fritt placeras över önskad del av fotleden för att uppnå individuell stabilisering. 8 bandet fungerar som tejpning av en instabil stukad fotleden men man slipper tejpens ökade risk för hudskada, ökade kostnad och problem med att man inte tejpar rätt. 

En stor fördel med fotledsskydd Wraptors 8 band är bandets enkla justering även under pågående aktivitet, om man upplever att fotledsskyddet inte ger tillräcklig med stöd så spänner man 8 bandet hårdare och förstärker därmed stödet runt fotleden. Justerbart stöd under aktivitet är exempelvis helt omöjligt med tejpning då man måste börja om med tejpningen från början alternativt att tejpa ytterligare stöd på befintlig tejpning. Behöver av extra stöd för en instabil fotled ökar ofta i takt med intensitet i aktiviteten samt underlaget. Kraftig belastning på ojämnt underlag kräver ofta en efterjustering av fotledsskyddet för att säkerställa rätt mängd stöd för en stukad fotled. 

Kombinationen och placeringen av de extra stabiliserande banden ger ett av marknadens mest stabila och flexibla fotledsskydd i ett och samma skydd. Fotledsskyddet Wraptor har en unik konstruktion av Shark-Skin material placerat på insidan av fotledsskyddet precis över området för inre och yttre ledbandsskador. Shark-skin är ett material som fäster mot huden eller strumpan vilket ger en väldigt god stabiliserande egenskap. Fotledsskyddet är tillverkade av en slitstark nylon för optimal slitstyrka och formstabilitet. Fodret är tillverkat av sk Spacemesh ett luftigt material som leder bort fukten från huden för att skapa de bästa förutsättningarna för optimal användarkomfort.

Fotledsskyddet Wraptor är utrustad med ett unikt snörningssystem Speed Lace som möjliggör snabb, exakt anpassning och justering av fotledsskyddet.
Speed Lace är uppdelad i en nedre och en övre sektion vilket möjliggör individuell anpassning av övre respektive nedre delen av fotleden för bästa individuella anpassning och stabilisering.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekMät enligt bilden
X-Small25 - 28 cm
Small28 - 30 cm
Medium30 - 33 cm
Large33 - 36 cm
X-Large36 - 39 cm
Passar både höger och vänster fot

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Tar produkten mycket plats i mina skor?
Svar. Nej, fotledsskyddet tar endast plats i skon över samma område som du har snörning vilket innebär att du bara behöver snöra upp skon för att det skall fungera optimalt med Wraptorn.

Fråga. Hur tvättar jag mitt fotledsstöd?
Svar. Vi rekommenderar at du tvättar produkten i 30° handtvätt så att den inte skall utsättas för tvättmaskinens mekaniska slitage. Ta för vana att stänga den hårda kardborren mot den mjuka när du inte använder produkten så kommer kardborren hålla mycket längre. 

Fråga. Är Wraptorn svår att använda?
Svar. Nej, första gången behöver man ofta följa instruktionerna hur den skall anpassas men efter det så är det sällan några problem att spänna produkten på rätt sätt. Om ni har några fråor så kan ni alltid ringa kundservice på 08-244734 för att få hjälp med appliceringen av stödet. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket