Fotledsskydd Wraptor för bästa stabilitet av en skadad fotled | Rehaboteket
fotledsstod_stabil fotledsskydd_fotled

Fotledsskydd Wraptor - Speed LACE
  • 539 kr

Extremt stabilt fotledsskydd för inre och yttre ledbandsskador optimalt för alla aktiviteter och sporter så som fotboll, handboll, löpning Läs mer

  • Optimal stabilitet för en instabil fotled
  • Enkel applicering med SPEED-LACE
  • Individuell anpassning för optimal funktion
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-3 dagar
Payment options klarna

Fotledsskyddet som har allt - smidighet och optimal stabilitet för en stukad fot

Marknadens stabilaste och mest innovativa fotledsskydd utvecklat för att effektivt motverka vrickningar/stukningar vid krävande situationer som tex. innebandy, handboll, volleyboll. Wraptor fotledsskydd är nästa generations fotledsskydd speciellt utvecklat för optimal funktion, effektiv stabilisering och enkel applicering vid fotledsskador ex.ledbandsskador, stukningar och vrickningar.

Fotledsskyddet har en unik konstruktion som kombinerar produktens alla egenskaper för bästa stabilitet och smidighet. Fotledsskyddets två stabiliserande band skapar ett så kallat hällås vilket ger en unik individuell stabilisering av hälen och därmed hela fotleden.  De två dragbanden är tillverkade av 100% stumma nylonband som effektivt formar sig efter fotleden och tillåter vid behov kraftig stabilisering av fotledens insida och utsida. Konstruktionen av de stumma banden ger god stabilitet liknanden fotens egna ledband och kan enkelt justeras och anpassas för att ge rätt stöd över rätt del av fotleden.

Fotledsskyddet stabiliserande 8 band ger ytterligare kontroll och stabilitet. 8 bandet kopierar tejpningens egenskaper men på ett mycket enklare sätt. Bandet kan fritt placeras över önskad del av fotleden för att uppnå individuell stabilisering. 8 bandet är en utmärkt funktion för att stabilisera ex fotbollsvrist där behovet av stöd och kontroll över fotledens främre region är större. 8 bandet fungerar som tejpning av en instabil stukad fotleden men man slipper tejpens ökade risk för hudskada, ökade kostnad och problem med att man inte tejpar rätt. 
En stor fördel med fotledskydd Wraptors 8 band är bandets extremt enkla justering även under pågående aktivitet, om man upplever att fotledskyddet inte ger tillräcklig med stöd så spänner man 8 bandet hårdare och förstärker därmed stödet runt fotleden. Justerbart stöd under aktivitet är exempelvis helt omöjligt med tejpning då man måste börja om med tejpningen från början alternativt att tejpa ytterligare stöd på befintlig tejpning. Behöver av extra stöd för en instabil fotled ökar ofta i takt med intensitet i aktiviteten samt underlaget. Kraftig belastning på ojämnt underlag kräver ofta en efterjustering av fotledsskyddet för att säkerställa rätt mängd stöd för en stukad fotled. 

Kombinationen och placeringen av de extra stabiliserande banden ger ett av marknadens mest stabila och flexibla fotledsskydd i ett och samma skydd. Fotledsskyddet Wraptor har en unik konstruktion av Shark-Skin material placerat på insidan av fotledsskyddet precis över området för inre och yttre ledbandsskador. Shark-skin är ett material som fäster mot huden eller strumpan vilket ger en väldigt god stabiliserande egenskap. Denna funktion är unik och finns endast på Wraptorn.  Fotledsskyddet är tillverkade av en extremt slitstark nylon för optimal slitstyrka och formstabilitet. Fodret är tillverkat av sk Spacemesh ett luftigt material som leder bort fukten från huden för att skapa de bästa förutsättningarna för optimal användarkomfort.

Fotledsskyddet Wraptor är utrustad med ett unikt snörningssystem Speed Lace som möjliggör snabb, exakt anpassning och justering av fotledsskyddet.
Speed Lace är uppdelad i en nedre och en övre sektion vilket möjliggör individuell anpassning av övre respektive nedre delen av fotleden för bästa individuella anpassning och stabilisering.


StorlekMät enligt bilden till höger
X-Small25 - 28 cm
Small28 - 30 cm
Medium30 - 33 cm
Large33 - 36 cm
X-Large36 - 39 cm
Passar både höger och vänster fot
Måttinstruktioner

Fråga. Jag spelar handboll och har vid flera tillfälle stukat min fotled. Jag upplever att jag behöver ett väldigt stabilt fotledsstöd 
Svar. Wraptor är en av marknadens stabilaste fotledsskydd som individuellt kan anpassas efter just ditt unika behov. Tack vare de långa stabiliserande banden kan stödet anpassas på in och eller utsidan av fotleden för optimal stabilitet. Wraptorn klarar av att stabilisera tredje gradens fotledsstukningar med ledbandspåverkan 

Fråga. Tar produkten mycket plats i mina skor?
Svar. Nej, fotledsskyddet tar endast plats i skon över samma område som du har snörning vilket innebär att du bara behöver snöra upp skon för att det skall fungera optimalt med Wraptorn.

Fråga. Hur tvättar jag mitt fotledsstöd?
Svar. Vi rekommenderar at du tvättar produkten i 30° handtvätt så att den inte skall utsättas för tvättmaskinens mekaniska slitage. Ta för vana att stänga den hårda kardborren mot den mjuka när du inte använder produkten så kommer kardborren hålla mycket längre. 

Fråga. Är Wraptorn svår att använda?
Svar. Nej, första gången behöver man ofta följa instruktionerna hur den skall anpassas men efter det så är det sällan några problem att spänna produkten på rätt sätt. Om ni har några fråor så kan ni alltid ringa kundservice på 08-244734 för att få hjälp med appliceringen av stödet. 

Fråga. Jag har köpt en Wraptor och provat den hemma men upplever att jag kan röra fotleden i sidled även fast skyddet sitter rätt applicerat. Är produkten för stor?
Svar. Nej, Wraptor är konstruerad för att motverka skadliga ytterlägen och inte för att immobilisera hela fotleden. Du skall ha normal rörelse i sidled men kommer inte kunna komma ut utanför fotledens normala rörelseomfång som händer vid fotledsskada. Rörelsen i sidled säkerställer normal funktion i fotleden samtidigt som stödet motverkar ett skadligt ytterläge och säkerställer att du inte stukar foten gång på gång. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

1

Följ oss på Facebook

Snabb leverans och när jag var i kontakt med kundtjänst nyss fick jag fantastisk service av trevlig personal. Mycket nöjd 󾮟

Posted by Anna Ohlsson on Wednesday, May 6, 2015