Lösningen vid ledbandsskada i foten | Rehaboteket

Ledbandskada i fotleden

Produkter för omfattande strukturella skador i fotleden har alla funktioner för att ge omfattande stöd och kontroll av en instabil fotled. En ledbandsskada i fotleden medför ofta osäkerhet i belastade lägen samt nedsatt stabilitet men ökad risk för återkommande stukningar vilket ett funktionellt fotledsstöd effektivt kan motverka. Med marknadens bredaste sortiment finner du alltid flera olika produkter för stöd och kontroll. Vill du har hjälp med att hitta den mest lämpade produkter för dina problem? ring oss gärna på 08-244734 så hjälper vi till.

fotledsstod_stabil
Stabilt fotledsskydd för alla aktiviteter och sporter så som fotboll, handboll, löpning
 579 kr 
fotledsortos_för_stukad_fotled
AIR kombinerar anpassningsbar kompression och stabilitet för en skadad fotled. Två uppblåsbara luftkuddar reglerar kompressionen effektivt
 499 kr 
Fotledsskydd
Fotledsskyddet som passar de flesta skor för idrott. SRX är tillverkad av slitstarkt ballistiskt nylon för extra stabilitet och slitstyrka.
 499 kr 
fotledsskydd
Armis Light är ett smidigt fotledsskydd med unik konstruktion för extra stöd och kontroll med det unika BOA systemet
 599 kr 
Active Ankle T2
Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stöd.
 799 kr 
fotledsortos_for_artros_i_fotleden

Fotledsortos PushO är en stabil och lättapplicerad fotledsortos för behov av extra stöd och stabilitet vid nedsatt stabilitet i och artros i fotleden

 1 099 kr 
kylsystem_fotled

NovaCool är ett innovativt kylsystem för kyla och lokal kompression av foten, fotleden och anklar. 

 899 kr 
fotledsstod_active_ankle

Active Ankle T2 fotledsstöd för extra stabilitet och kontroll av en instabil stukad fotled

 799 kr 
fotledsskydd med skenor
Fotledsskydd A Flex kombinerar stabilitet med smidighet för en instabil fotled. Konstruktionen bidrar till extra stabilitet både för inre och yttre fotledsskador vid idrott och motion
 1 299 kr 

Produkter för ledbandsskada i fotleden är allt extra stabila fotledsstöd som effektivt skall bidra till extra stabilitet och kontroll av fotleden i belastade lägen.
Den ökade stabiliteten och kontrollen av fotleden kommer ifrån produkternas olika stabiliserande funktioner såsom stumma material baser, fixerings konstruktioner, justerbara band system.  
Den viktigaste funktionen för ett fotledsstöd är att produkten är konstruerad för att effektivt klara av att motverkar ett skadligt eller smärtsamt ytterläge i fotleden. Rörelser utanför ett normalt ytterläge är samma sak som en stukning vrickning vilket ofta påverkar ledbanden runt fotleden.

Målsättningen med ett stabilt fotledsstöd är alltid att fotleden skall kunna belastas inom ett normalt rörelseomfång men att produkten skall vara stabil nog för att motverka ett ytterläge i fotleden som påverkar stabiliserande struktur. Verksamma produkter för ledbandsskador i fotleden behöver vara tillverkade av stumma material som ger effektiv stabilitet i rätt läge.
Produkterna behöver även vara anpassningsbara för att tillåta individuell anpassning av graden av stöd i linje med upplevt behov. En anpassningsbar produkt ger större möjlighet att tillgodose var användares unika behov av stöd och kontroll för en instabil skadad fotled. Alla modeller är tillverkade för att ta så lite plats som möjligt i skorna, om de tar plats så är det alltid över den anpassningsbara delen av skon och det enda man behöver göra är att snöra upp skon första gången man använder produkten för att tillåta aningen mera utrymme i skons anpassningsbara del.  Produkterna kan användas både vardagligt som för idrott och motion.

Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av produkter för både inre och yttre ledbandsskada i fotleden, alla produkter är tillverkade med funktion som den primära egenskapen i en optimal anatomisk passform för bästa resultat.
Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du på enklaste sätt kan beställa hem produkten för att i lugn och ro utvärdera produkt och funktion i förhållande till dina problem.
Vill du har vår hjälp med att hitta rätt produkt för dig så finns vi alltid tillgängliga helgfria vardagar mellan 9–16 per telefon 08-244734.