Fotledsortos med stödskenor AIR för stabilisering av en akut skadad fotled
fotledsortos_för_stukad_fotled
fotledsortos_för_stukad_fotled fotledsortos_stukad_fot

Fotledsortos AIR med uppblåsbara kuddar för justerbar stabilitet och kompression

  •  449 kr 

AIR kombinerar anpassningsbar kompression och stabilitet för en akut skadad fotled. Två uppblåsbara luftkuddar reglerar kompressionen effektivt Läs mer

  • Effektiv stabilitet för en akut skadad fotled
  • Motverkar svullnad effektivt
  • Enkel och snabb applicering
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsortos AIR för stabilisering av en skadad fotled

Fotledsortos AIR är en unik fotledsortos för extra stabilitet och kompression över fotleden efter fotledsskada. Fotledsortosen har två stabila plastskenor för extra stabilitet och stöd av fotleden placerad på in och utsidan av fotleden.  Plastskenorna appliceras på enklaste sätt över på insidan och utsidan av fotleden och sitter ihop under foten med en reglerbar fotplatta. 
Fotplattan kan enkelt regleras med hjälp av kardborre för att indivudell passa fotledens bredd för bästa passform och stabilitet. Justeringsmöjligheten i fotledsortosen ger en anpassningsbar produkt som enkelt kan justeras för att följa utveckligen efter skada. I takt med att svullanden avtar kan produkten justeras för att på bästa sätt säkertälla önskat stöd och kompression. 

Innanför de hårda plastkenorna sitter det ett extra tryckavlastande foder i form av två uppblåsbara luftkuddar. Kuddarna är placerad på in- och utsidan av fotleden och kan indivudellt anpassas för att skapa rätt förutsättning för stöd och kompression runt fotleden.
Genom att anpassa luftmängden i fodret i förhållande till bandspänningen runt skenorna justeras graden av stöd och kompression över fotleden. Luftkuddarna fungerar både som kompressionskuddar samtidigt som de ger extra effektiv stabilisering och vid behov immobilisering av en vrickad/stukad fotled.
Tillsammans med leveransen av fotledssstödet medföljer det en speciell handpump som möjliggör den ökade eller minskade kompressionen över fotledens in och utsida individuellt.  Beroende på vilken sida pumpen som används så kan luftkudden pumpas upp eller tömmas på luft beroende på önskad grad av kompression. 

Fotledsortosen är tillverkad av HDPE plast och appliceras med två kardborrband runt fotleden för enkel och smidig justering och kan användas för både höger och vänster fotled i samma produkt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga.  Jag har en stukad fotled och använder ca 2 meter elastisk linda för att få ett stöd och kompression för fotleden. Det är väldigt omständigt och fungerar inte speceillt bra. Kan den här produkten vara något för mig? 
Svar. Ja, AIR är en väldigt smidigt och effektiv fotledsortos för akuta fotledsskador som du enkelt kan anpassa efter ditt behov av kompression och stöd. 

Fråga Hur blåser jag upp luftkuddarna i ortosen?
Svar. Det medföljer en pump i leveransen av produkten. Med pumpen kan du blåsa upp kudden och även ta ut luft ur kuddarna vid behov 

Fråga. Hur reglerar jag bredden på fotledsortosen? Jag har en väldig bred häl och behöver extra stöd för min fotled.
Svar. Fotledsortosen kan enkelt anpassas för att passa även de bredaste hälarna tack vare den fullt justerbara fotplattan som fäster på den inre och yttre stödskenan. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

5

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek
Universal
Passar HÖGER och VÄNSTER fotled

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem