Fotledsskydd BOA för krävande situationer ex innebandy & handboll | Rehaboteket
Fotledsskydd boa fotledsskydd_ledbandsskada fotledsskydd_stukad_fotled
360 gif 360 logo

Fotledsskydd BOA - anatomisk stabilitet vid skadade ledband

  • 579 kr

Ett anatomiskt konstruerat fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering Läs mer

  • Optimal stabilitet av en instabil fotled
  • Anatomisk passform
  • BOA för extremt enkel justering
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsskydd BOA

Fotledsskydd BOA är utvecklat för att ge en optimal stabiliseringen av en skadad och instabil fotled.

  • Optimal Stabilitet - Rätt mängd stöd för rätt aktivitet 
  • Anatomisk passform - Överlägsen passform i linje med fotens anatomi 
  • BOA closing system - Alltid perfekt passform med hjälp av BOA stängningssytem 
  • Lateral Ligament Stabilitet - Rätt stabilitet där den som mest behövs

Fotledsskyddet är tillverkat av ballistisk nylon med rip-stop funktion som det en enorm slitstyrka och stabilitet i samma material. 
Det tunna materialet är helt stumt och tillåter ingen rörelse för optimal stabilisering av en instabil fotled efter skada. 

Det unika innovativa stängningssystemet BOA består av en justeringsdisk med en kassett för enkelt och smidigt uppnå optimal stabilisering och anpassning. 
BOA systemet är tillverkat av ett snörband med låg friktion som applicerats i hällor för att ge fotleden ett optimalt stöd och kompression.
Vid applicering är det lätt att efterjustera stödet med disken, genom att vrida disken ett halvt varv ökar fixeringen av det stumma materialet runt fotleden och ge därmed ytterligare stöd och stabilitet. 
Resultatet blir ett fotledsskydd som alltid passar perfekt och som enkelt kan justeras för minskad eller ökad stabilisering hlt i linje med dina unika behov. 

Två individuella stumma åtta-band LLS, Lateral Ligament System är en unik funktion som ger extra stabilitet av en instabil fotled. LLS banden är placerade för att klara av att stabilisera fotleden både vid inre och yttre fotledsskador och kan enkelt justeras för ett ökat eller minskat stöd liknande fotens naturliga ledband. 
Banden kan enkelt anpassas för att ge ökat stöd över insidan och eller utsidan på fotleden beroende på vart fotledsskadan är lokaliserad. 

Fotledsskydd BOA saknar söm underfoten vilket ger den en väldigt låg profil i skor, något som är extra uppskattat för att alltis säkerställa optimal fixering av foten i skorna. 
För att uppnå extra stabilitet och kontroll i av en instabil fotled kan man med fördel välja en storlek mindre än vad storlekstabellen visar, den unika BOA konstruktionen tillåter optimal anpassning och ett tightare stöd ger effetivare stabilitet och kontroll. Fotledsskydd BOA  används utan restriktioner vid fotledsvrickningar med instabilitet och svullnad, inre och yttre sidoligamentsskador i fotleden samt instabilitet efter fotledsfrakturer. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är BOA systemet?
Svar. BOA är ett unikt patenterat stängningsystem för extremt enkel och exakt anpassning. BOA består av en roterande disk samt extremt starka nylontrådar som enkelt omförsluter fotledsstödet för extra stabilitet.

Fråga. Vad är största fördelen med BOA? 
Svar. Bortsett från att BOA ger en extremt enkel applicering så säkerställer även systemet en exakt anpassning av graden av stöd. Basen i den stabiliserande funktionen är fixering av produkten över leden något som BOA systemet möjliggör på ett helt unikt sätt bara med hjälp av att vrida på BOA disken

Fråga. Kommer fotledsstödet att låsa min fotled i sidled? 
Svar. Nej, alla våra fotledsstöd är konstruerade för att motverka ett skadligt ytterläge utanför normalt rörelseomfång i fotleden (ROM) och tillåter rörelse inom det normala rörelseomfånget. Produkten och dess extra stabiliserande band motverkar effektiv ett skadligt ytterläge som påfrestar ledbanden på fotledens utsida. 

 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått enligt bild i cm
X-Small25 - 28 cm
Small28 - 30,5 cm
Medium30,5 - 33 cm
Large33 - 35,5 cm
X-Large35,5 - 38 cm
XX-Large38 - 40,5 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem