Fotledsskydd Armis vid behov av extra stöd | Rehaboteket
Fotledsskydd boa
Fotledsskydd boa fotledsskydd_ledbandsskada fotledsskydd_stukad_fotled
360 gif 360 logo

Fotledsskydd Armis - stabilitet vid fotledsskada

  •  599 kr 

Anatomiskt stabilt fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering Läs mer

  • Extra stöd av en instabil fotled
  • Smidighet och enkel anpassning
  • BOA system för enkel justering
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Fotledsskydd Armis

Fotledsskydd Armis är utvecklat för att ge en stabiliseringen av en instabil fotled. Fotledsskyddet har en mängd olika funktioner som säkerställer rätt mängd stöd för fotleden oavsett om skadan sitter på insidan eller utsidan av fotleden.

- Optimal stabilitet - rätt mängd stöd för rätt aktivitet
- Anatomisk passform - överlägsen passform och funktion i linje med fotledens anatomi​
- BOA disken - alltid perfekt passform och fixering av fotledsskyddet tack vara BOA stängningssystemet​
- Bandsystem - bandsystem som säkerställer rätt mängd stabilitet där det behövs som mest. 

Fotledsskydd Armis är tillverkat av stark nylon med så kallad rip-stop funktion vilket är ett slitstarkt material som skapar optimal slitstyrka och stabilitet i samma material. 
Det tunna materialet med en tjocklek på 1 mm är helt stumt vilket medför att materialet i sig skapar stabilitet för en instabil fotled. 

Det innovativa stängningssystemet Armis består av en justeringsdisk för att på enklaste sätt uppnå individuell anpassning av fotledsskyddet. BOA systemet är tillverkat med en tunn och stark stålvajer som är täckt med ett friktions material. Kombinationen av stålvajerns styrka och friktionsmaterialet ger bra anpassningsförmåga för att på bästa sätt fixera stödet över fotleden. Vajern glider nylonöglor och vajer-guider över framsidan för bästa möjliga anpassningsförmåga. 
Vid applicering är det lätt att efterjustera stödet med hjälp av BOA disken, genom att vrida disken ett halvt varv ökar fixeringen och vid behov av att minska stödet lyfts disken uppåt på enklaste sätt vilket helt frigör vajerspänningen runt fotleden.
Resultatet blir ett fotledsskydd som passar perfekt och som enkelt kan justeras. BOA disken och den unika förslutningsfunktionen bidrar till en förbättrad fixering av stödet över fotleden. Runt fotledsskyddet yttre del sitter det två individuella stumma åtta-band, banden är placerade för att ge extra stöd av fotleden och kan enkelt justeras för ett ökat eller minskat stöd.  

Fotledsskydd Armis har en väldigt låg profil i skor, något som är extra uppskattat för att alltid säkerställa fixering av foten i skorna och kan användas vid hög och lågintensiva aktiviteter så som padel, tennis, löpning innebandy med ett högt tempo samt ett belastningsmönster med mycket start och stopp i kombination med sidledsrörelser.
Fotledsskyddet skall tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Ta för vanan att försluta de extra stabiliserande bandens kardborre när fotledsskyddet inte används, detta för att minimera risken för mekaniskt slitage över kardborrens hårda yta något som kan påverka vidhäftningen över tid. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått enligt bild i cm
X-Small25 - 28 cm
Small28 - 30,5 cm
Medium30,5 - 33 cm
Large33 - 35,5 cm
X-Large35,5 - 38 cm
XX-Large38 - 40,5 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är BOA systemet?
Svar. BOA är ett unikt patenterat stängningsystem för extremt enkel och exakt anpassning. BOA består av en roterande disk samt extremt starka nylontrådar som enkelt omförsluter fotledsstödet för extra stabilitet.

Fråga. Vad är största fördelen med BOA? 
Svar. Bortsett från att BOA ger en extremt enkel applicering så säkerställer även systemet en exakt anpassning av graden av stöd. Basen i den stabiliserande funktionen är fixering av produkten över leden något som BOA systemet möjliggör på ett helt unikt sätt bara med hjälp av att vrida på BOA disken

Fråga. Kommer fotledsstödet att låsa min fotled i sidled? 
Svar. Nej, alla våra fotledsstöd är konstruerade för att motverka ett ytterläge i fotleden och tillåter rörelse inom det normala rörelseomfånget.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket