Fotledsskydd BOA för krävande situationer ex innebandy & handboll | Rehaboteket
Fotledsskydd boa
Fotledsskydd boa fotledsskydd_ledbandsskada fotledsskydd_stukad_fotled
360 gif 360 logo

Fotledsskydd BOA - stabilitet vid fotledsskada

  •  599 kr 

Anatomiskt extra stabilt fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering Läs mer

  • Optimal stabilitet av en instabil fotled
  • Extrem smidighet och anpassning
  • BOA system för extremt enkel justering
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsskydd BOA

Fotledsskydd BOA är utvecklat för att ge en optimal stabiliseringen av en skadad och instabil fotled. Fotledsskyddet har en mängd olika funktioner som säkerställer rätt mängd stöd för en instabil skadad fotled oavsett om skadan sitter på insidan eller utsidan av fotleden.

- Optimal stabilitet - rätt mängd stöd för rätt aktivitet
- Anatomisk passform - överlägsen passform och funktion i linje med fotledens anatomi​
- BOA disken - alltid perfekt passform och fixering av fotledsskyddet tack vara BOA stängningssystemet​
- Lateral Ligament Stabilitet - ett unikt bandsystem som säkertäller rätt mängd stabilitet där det behövs som mest. 

Fotledsskydd BOA är tillverkat av ballistisk nylon med så kallad rip-stop funktion vilket är ett extra slitstarkt material som skapar optimal slitstyrka och stabilitet i samma material. Det tunna materialet med en tjocklek på 1 mm är helt stumt vilket medför att materialet i sig skapar hög grad av stabilitet för en instabil fotled efter skada. 
Det unika innovativa stängningssystemet BOA består av en justeringsdisk för att på enklaste sätt uppnå optimal individuell anpassning av fotledsskyddet för att på bästa sätt stabilisera fotleden över in och utsidan. 
BOA systemet är tillverkat med en tunn och stark stålvajer som är täckt med ett friktions material. Kombinationen av stålvajerns styrka och friktionsmaterialet ger en helt unik anpassningsförmåga för att på bästa sätt fixera den stumma materialbasen över fotleden vilket är grunden i fotledsskyddets stabiliserande egenskaper. Vajern glider i starka och tunna nylonöglor och vajer-guider över framsidan på fotledskyddet för att ge fotledsskyddet ett optimalt stöd, ökar kompression och bästa möjliga anpassningsförmåga. 
Vid applicering är det lätt att efterjustera stödet med hjälp av BOA disken, genom att vrida disken ett halvt varv ökar fixeringen av det stumma materialet runt fotleden och ge därmed ytterligare stöd och stabilitet. Vid behov av att minska stödet lyfts disken uppåt på enklaste sätt vilket helt frigör vajerspänningen runt fotleden. Resultatet blir ett fotledsskydd som alltid passar perfekt och som enkelt kan justeras för ökad eller minskad  stabilisering helt i linje med dina unika behov. Funktionen i ett stabiliserande fotledsskydd handlar mycket om att skapa ett så fixerat fotledsskydd runt fotleden som det bara är möjligt. BOA disken och den unika förslutningsfunktionen bidrar till en optimal fixering för att på bästa sätt skapa ett så stabilt smidigt fotledsstöd. 

Runt fotledsskyddet yttre del sitter det två individuella stumma åtta-band LLS, Lateral Ligament System är en unik funktion som ger extra stabilitet av en instabil fotled. LLS banden är placerade för att klara av att stabilisera fotleden både vid inre och yttre fotledsskador och kan enkelt justeras för ett ökat eller minskat stöd liknande fotens naturliga ledband. Banden kan enkelt anpassas för att ge ökat stöd över insidan och eller utsidan på fotleden beroende på vart fotledsskadan är lokaliserad. LLS banden är jämförbart med fotledstejpningens funktion för inre och yttre stabilisering av fotleden men med flera olika unika fördelar, om stödet över fotleden behövs förstärkas vilket kan vara orsakat av intensitet, underlag eller skoval kan LLS banden på enklaste sätt spännas hårdare för att förstärka graden av stabilitet och kontroll av en instabil fotled. 

Fotledsskydd BOA saknar söm under foten vilket ger den en väldigt låg profil i skor, något som är extra uppskattat för att alltid säkerställa optimal fixering av foten i skorna.  För att uppnå extra stabilitet och kontroll i av en instabil fotled kan man med fördel välja en storlek mindre än vad storlekstabellen visar, den unika BOA konstruktionen tillåter optimal anpassning och ett tightare stöd ger effektivare stabilitet och kontroll. 

BOA kan användas vid alla hög och lågintensiva aktiviteter så som padel, tennis, löpning innebandy alla annan idrott med ett högt tempo samt ett belastningsmönster med mycket start och stopp i kombination med sidledsrörelser vilket ofta påfrestar fotleden ytterligare. 
Fotledsskydd BOA används vid fotledsvrickningar med instabilitet och svullnad, inre och yttre sidoligamentsskador i fotleden och fungerar även som ett smidigt vardagligt stöd vid behov av extra stabilitet för en instabil fotled. 

Fotledsskyddet skall tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Ta för vanan att försluta de extra stabiliserande bandens kardborre när fotledskyddet inte används, detta för att minimera risken för mekaniskt slitage över kardborrens hårda yta något som kan påverka vidhäftningen över tid. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är BOA systemet?
Svar. BOA är ett unikt patenterat stängningsystem för extremt enkel och exakt anpassning. BOA består av en roterande disk samt extremt starka nylontrådar som enkelt omförsluter fotledsstödet för extra stabilitet.

Fråga. Vad är största fördelen med BOA? 
Svar. Bortsett från att BOA ger en extremt enkel applicering så säkerställer även systemet en exakt anpassning av graden av stöd. Basen i den stabiliserande funktionen är fixering av produkten över leden något som BOA systemet möjliggör på ett helt unikt sätt bara med hjälp av att vrida på BOA disken

Fråga. Kommer fotledsstödet att låsa min fotled i sidled? 
Svar. Nej, alla våra fotledsstöd är konstruerade för att motverka ett skadligt ytterläge utanför normalt rörelseomfång i fotleden och tillåter rörelse inom det normala rörelseomfånget. Produkten och dess extra stabiliserande band motverkar effektiv ytterläget genom att anpassas i linje med unika behov. 

 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått enligt bild i cm
X-Small25 - 28 cm
Small28 - 30,5 cm
Medium30,5 - 33 cm
Large33 - 35,5 cm
X-Large35,5 - 38 cm
XX-Large38 - 40,5 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem