• Fotledsskydd Armis
  • Fotledsskydd Armis
  • Fotledsskydd Armis

Fotledsskydd Armis

679 kr

Anatomiskt stabilt fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering Läs mer
Extra stöd av en instabil fotled
Smidighet och enkel anpassning
BOA system för enkel justering

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding! " Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Fotledsskydd Armis - stabilitet vid fotledsskada

Fotledsskydd Armis är utvecklat för att ge en stabiliseringen av en instabil fotled. Fotledsskyddet har en mängd olika funktioner som säkerställer rätt mängd stöd för fotleden oavsett om skadan sitter på insidan eller utsidan av fotleden.

- Optimal stabilitet - rätt mängd stöd för rätt aktivitet
- Anatomisk passform - överlägsen passform och funktion i linje med fotledens anatomi​
- BOA disken - alltid perfekt passform och fixering av fotledsskyddet tack vara BOA stängningssystemet​
- Bandsystem - bandsystem som säkerställer rätt mängd stabilitet där det behövs som mest. 

Fotledsskydd Armis är tillverkat av stark nylon med så kallad rip-stop funktion vilket är ett slitstarkt material som skapar optimal slitstyrka och stabilitet i samma material. 
Det tunna materialet med en tjocklek på 1 mm är helt stumt vilket medför att materialet i sig skapar stabilitet för en instabil fotled. 

Det innovativa stängningssystemet Armis består av en justeringsdisk för att på enklaste sätt uppnå individuell anpassning av fotledsskyddet. BOA systemet är tillverkat med en tunn och stark stålvajer som är täckt med ett friktions material. Kombinationen av stålvajerns styrka och friktionsmaterialet ger bra anpassningsförmåga för att på bästa sätt fixera stödet över fotleden. Vajern glider nylonöglor och vajer-guider över framsidan för bästa möjliga anpassningsförmåga. 
Vid applicering är det lätt att efterjustera stödet med hjälp av BOA disken, genom att vrida disken ett halvt varv ökar fixeringen och vid behov av att minska stödet lyfts disken uppåt på enklaste sätt vilket helt frigör vajerspänningen runt fotleden.
Resultatet blir ett fotledsskydd som passar perfekt och som enkelt kan justeras. BOA disken och den unika förslutningsfunktionen bidrar till en förbättrad fixering av stödet över fotleden. Runt fotledsskyddet yttre del sitter det två individuella stumma åtta-band, banden är placerade för att ge extra stöd av fotleden och kan enkelt justeras för ett ökat eller minskat stöd.  

Fotledsskydd Armis har en väldigt låg profil i skor, något som är extra uppskattat för att alltid säkerställa fixering av foten i skorna och kan användas vid hög och lågintensiva aktiviteter så som padel, tennis, löpning innebandy med ett högt tempo samt ett belastningsmönster med mycket start och stopp i kombination med sidledsrörelser.
Fotledsskyddet skall tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning.
Ta för vanan att försluta de extra stabiliserande bandens kardborre när fotledsskyddet inte används, detta för att minimera risken för mekaniskt slitage över kardborrens hårda yta något som kan påverka vidhäftningen över tid. 

Innovativ BOA disk för exakt fixering

Det unika BOA system ger extremt enkel och exakt justering. Genom att vrida disken medsols ökas graden av avlastning och stöd på enklaste sätt. Dra disken rakt ut så släpper spänningen

Innovativ BOA disk för exakt fixering

Justerbara bandsystem för in och utsidan

De två långa bandsystemen fungerar som en stödskena. Banden är helt oelastiska och skapar ett extra stöd ju hårdare banden spänns. Banden är identiska för in och utsidan av fotleden vilket skapar ett mycket effektivt stöd oavsett om skadan sitter på in eller utsidan och gör det även möjligt att använda skyddet på höger och vänster fotled.

Justerbara bandsystem för in och utsidan

Tillåter full justering och anpassning för olika behov och situationer

Bandjusteringen är det som reglerar hur mycket stöd fotledsskyddet skall ge. Olika underlag, olika aktiviteter kräver ofta olika grader av stöd vilket fotledsstödet klara av att anpassas efter genom justeringen av banden

Tillåter full justering och anpassning för olika behov och situationer

Vanliga frågor

Svar. BOA är ett unikt patenterat stängningsystem för extremt enkel och exakt anpassning. BOA består av en roterande disk samt extremt starka nylontrådar som enkelt omförsluter fotledsstödet för extra stabilitet.

Svar. Bortsett från att BOA ger en extremt enkel applicering så säkerställer även systemet en exakt anpassning av graden av stöd. Basen i den stabiliserande funktionen är fixering av produkten över leden något som BOA systemet möjliggör på ett helt unikt sätt bara med hjälp av att vrida på BOA disken

Svar. Nej, alla våra fotledsstöd är konstruerade för att motverka ett ytterläge i fotleden och tillåter rörelse inom det normala rörelseomfånget.

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten