Kylbehandling av problem i foten, fotleden anklarna
kylsystem_fotled
kylsystem_fotled kylbehandling

Kyla och kompression för fot och fotled.

  •  899 kr 

NovaCool är ett innovativt kylsystem för kyla och lokal kompression av foten, fotleden och anklar. 

Läs mer

  • Kyla och kompression för i fot och fotled
  • Kan användas i hemmet, på jobbet, efter träning
  • Minskar svullnad med kompression
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Kylsystem NovaCool Fot/Ankel

Smärta och svullnad i fotleden är ett vanligt problem efter stukade fotleder, idrottsskador samt även vid artrosproblem i fotleden. I många fall utvecklas en omfattande svullnad i leden vilket påverkar läkning och rörlighet i fotleden. 
NovaCool är ett helt unikt kyl/kompressionssystem som kan användas var som helst när som helst. NovaCool är extremt enkel att använda och appliceringen tar några sekunder. 
Kylsystemet NovaCool innefattar en uppblåsbar tryckmanschett med en flödesreglerande ventil, ett kylelement som täcker hela fotleden och en handpump för reglering av trycket i manschetten. 
Systemet appliceras över fotleden med hjälp av två breda fixerande band som fästes med kardborrband för optimal fixering. Kylelementet förvaras i kylskåpet när det inte används för att få en temperatur på ca 5°C.
NovaCool fotled är ett extremt effektivt system för att uppnå kyla/kompression över den smärtande fotleden. Kompressionen i systemet är helt anpassningsbart vilket möjliggör ökat eller minskat tryck över fotleden i linje med upplevt behov. NovaCool fotled är utrustad med en handpump som möjliggör justerbar kompression över det skadade eller smärtsamma området. 
Applicera pumpslangen i den reglerbara flödesventilen och öppna ventilen för att öka / minska graden av kompression över fotleden. 
När man uppnått önskat tryck stänger man flödesventilen och kopplar bort pumpen från ventilen. Systemet kyler och komprimerar nu fotleden och fåt en väldigt låg profil över fotleden.  

Använd NovaCool vid problem med
- Stukade fotleden med svullnad
- Inre och yttre ledbandsskada i fotleden 
- Artrossmärta i fotleden
- Inflammation i foten ex plantar fasciit, seversskada (apofysit) 
- Postoperativ kylbehandling i hemmet

Kyla och kompression för användning i hemmet, för idrottsklubben, efter träning eller vardagligt vid smärta och svullnad i fotleden. 

Storlekstabell

Storlek
Universal Höger och Vänster

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda Novacool fot för mina fotproblem? 
Svar. Ja, Novacool ger lokal kyla även under foten 

Fråga. Jag representerar en innebandyklubb med väldigt många fotledsskador och stukningar. Idag använder vi ispåsar och elastiskt linda. Är Novacool något för oss? 
Svar. Ja, absolut! Novacool ersätter alla "dyra" ispåsar och elastiska lindor. Med Novacool kylsystem kan man inom loppet av 5 sekunder applicera kyla och kompression för ett korrekt omhändertagande

Fråga. Hur många gånger kan jag kyla ned min kylmanschett?
Svar. Novacool kylmanschetten kan kylas ned ett obegränsat antal gånger och används regelbundet av idrottsklubbar istället för engångsprodukter. 

Fråga. Vi upplever att kylpåsar och elastiska lindor kostar massor för vår klubb över en hel säsong. Kan NovaCool hjälpa oss att sänka kostnaderna för skademateriel?
Svar. Ja, en engångskylpåse kostar ca 20 kr st. och en högkvalitativ elastisk linda för kompressionsbehandling kostar ca 50 kr. Efter ca 1 förpackningar av kyl påsar och ca 7 elastiska lindor har man redan tjänat in kostnaden för ett Novacool system som vid rätt användning och hantering håller säsong efter säsong. I tillägg så är det viktigt att förklara att Novacool är så mycket mer än en kylpåse och elastisk linda då Novacool kombinerar kyla och kompression på ett väldigt enkelt sätt. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket