Fotledsortos PushO | Rehaboteket
fotledsortos_for_artros_i_fotleden
fotledsortos_for_artros_i_fotleden artros_fotledsskydd fotledsstod_artrosfotled fotledsortos_artrosfotled

Fotledsortos för extra stabilitet av en permanent instabil fotled samt vid artros i fotleden.

  •  1 099 kr 

Fotledsortos PushO är en extra stabil och lättapplicerad fotledsortos för behov av extra stöd och stabilitet vid kronisk nedsatt stabilitet i fotleden och vid avlastning av artros i fotleden. 

Läs mer

  • För kroniskt instabilitet och artros i fotleden
  • Enkel att applicera, tar minimalt med plats i skor
  • Ger kombinerat inre och yttre stöd för fotleden
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsortos PushO

Fotledsortos PushO är en extra stabil och smidig fotledsortos för stabilitet av fotleden vid kroniskt instabilitet, artros fotled och generellt behov av extra stöd vardagligt. PushO fungerar optimalt i vanliga skor och är speciellt utvecklad för att verka utan att märkas. 
PushO är en optimal produkt för äldre personer med behov av ett permanent extra stöd runt fotleden och är speciellt konstruerad för enkel applicering samtidigt som fotledsortosen skall fungera optimalt i vardagliga skor utan att ta för mycket plats. 

Fotledsortos PushO är tillverkad med en optimal balans mellan externt mekaniskt stöd och optimal komfort. Fotledsortosen har en helt unik konstruktion i form av en välpolstrad anatomiskt formad stabil plastskena som appliceras runt hälen och stödjer fotleden från fotledens insida och utsida. Fotledsortosen är välpolstrad med mjukt och tryckavlastande skum som effektivt minimerar tryck och obehag runt fotledens ytliga ben och fotknölar. 
Fotledsortos PushO påverkar inte fotledens böj och sträckförmåga vilket innebär att ortosen stödjer utan att påverka det normala gångmönstret

Fotledsortosen fixeras runt fotleden med hjälp av tre band. Det kortare bandet förbinder den inre och yttre delen av fotledsortosen medans de två längre banden som sitter infästa under foten lindas individuellt runt ortosens övre respektive nedre del för optimal fixering. PushO är speciellt utvecklad för enklaste möjliga applicering

Fotledsortosen PushO används som ett permanent långtidsstöd vid kronisk nedsatt stabilitet och artros i fotleden och ger samma stöd för inre och eller yttre instabilitet. 
PushO fotledsortos skall användas utanpå en normal strumpa och optimal stabilitet uppnås i kombination med en väl på foten fixerad sko. Om fotledsortosen används inomhus utan skor skall försiktighet tas utifrån att fotledsortosen kan upplevas halare än normala strumpor vid belastning på normala golv. PushO fungerar även i sandaler sommartid, om sandalen har ankelfixering förbättras fixeringen på foten. 

PushO fotledsortos är används vid,
- Behov av extra stöd och stabilitet av fotleden.  
- Permanent instabilitet i fotleden med behov av stöd av fotledens in- och eller utsida. 
- Artros fotled
- Kombinerat behov av extra stabilitet och enkel anpassning och applicering

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har nedsatt stabilitet i min fotled och behöver ett stöd som jag kan använda vardagligt när jag är ute och promenerar. Jag vill kunna använda stödet utan begränsningar då jag ofta är i behov av extra stöd. Kan PushO vara ett bra alternativ?
Svar. Ja, fotledsortos PushO är speciellt utvecklat för extra stöd av en kroniskt (permanent) instabil fotled med regelbundet behov av extra stöd. 

Fråga. Jag har efter en olycka skadat mina yttre ledband i foten och behöver ha ett extra stöd när jag arbetar. Jag arbetar på byggarbetsplats med ofta ojämna underlag och använder skyddsskor. Kan PushO användas i skyddsskor?
Svar. Ja, fotledsortosen tar minimalt med plats i skorna och det finns inga begränsningar vilka skor som ortosen kan användas i. 

Fråga Är fotledsortosen höger och vänster anpassad? 
Svar. Ja, med tanke på fotledsortosens anatomiska passform så är den höger eller vänsteranpassad. 

Fråga. Kan fotledsortosen användas vid artros i fotleden? Jag får ont vid belastning och vill gärna ha ett extra stöd för fotleden när jag motionerar och promenerar. 
Svar. Ja, fotledsortosen är speciellt utvecklad för att kunna användas dagligen med enkel applicering och tar minimalt med plats i skorna för att kunna använd den även i vardagsskor. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

2

Avlastning

5

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden (cm)
Storlek 127 - 31 cm
Storlek 2 31 - 34 cm
Storlek 3 34 - 40 cm
Höger eller Vänster

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem