Smärta i axeln - Effektiv hjälp | Rehaboteket

Behandla smärta i axeln

Axelleden är kroppens mest rörliga led och är ofta utsatt för smärta och skador. Axelledens enorma rörelseomfång skapas genom axelledens anatomi med en flack ledpanna och slapp ledkapsel. 

Stabiliteten i axelleden utgörs primärt av muskulaturen och senor, ledband runt axelleden. Det är ca 20 olika muskler som samverkar vid rörelse i axelleden och inflammationer, bristningar eller liknande är ofta orsak till smärta i axeln. Runt axelleden finns även olika slemsäckar som också kan vara orsak till smärta, smärtan är då ofta orsakad av en lokal inflammation. 
Smärta i axeln drabbar ofta personer med obekväma, onormala arbetsställningar ex ovanför huvudet då muskler och ligament belastas över tid i en onormal position. Idrottare med kraftiga belastningsmönster i axelregionen ex. racketsporter, tyngdlyftare, volleyboll och intensiva kastidrotter. 
Ett värmande och kompressionsgivande axelskydd täcker upp hela axelledens muskel och senfästen och bidrar ofta till effektivt behandling av axeln och ger ofta direkt smärtlindring i axelleden. 

Senast uppdaterad: 2019-09-19

 
 
Omdömen på trustpilot:
 8,9 / 10
 
Omdömen på facebook:
 4,8 / 5