Knäskydd MB Schlatter | Rehaboteket
schlatterskydd
schlatterskydd knäskydd schlatter schlatterknäskydd

Kombinationsavlastande knäskydd för schlatter

  •  1 999 kr 

Knäskydd MB Schlatter är ett helt unikt kombinationsskydd för behandling av schlatter med kombinerad tryckavlastning och avlastning i samma skydd.

Läs mer

  • Unik kombinationsavlastning för schlatter
  • Justeringsmöjlighet för individuell anpassning
  • Kombinerad kompression, stöd och stabilitet
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd MB Schlatter

Knäskydd MB Schlatter är ett helt unikt dubbelavlastande knäskydd för effektiv behandling av schlatter för alla tillfällen vardagligt eller idrott och motion. Schlatterskyddet är tillverkat av ett kompressionsgivande material bestående av polyamide och elastane med en mjuk men kompressionsgivande effekt över hela knäleden. På in och utsidan av knäleden sitter det två flexibla mjuka fjäderskenor som ger knäleden ett lätt extra stöd utan att påverka knäledens rörelseförmåga. Fjäderskenorna säkerställer även knäskyddet totala passform och motverkar effektivt rörelse och glidning av skyddet under användning. 

MB schlatterskyddet har en helt unik tvådelad silikonpelott placerad över knäledens framsida direkt över problemområdet i samband med schlatter. Den övre silikonpelotten, valvpelotten är skapad som en valvbåge och skapar ett direkt avlastande tryck över knäskålsenan ovan för knäskålens övre kant. Trycket är till för att avlasta muskelbelastningen som kommer ifrån den kraftfulla främre lårmuskeln och som vanligtvis är den direkta orsaken till belastningsrelaterad smärta i det inflammerade senfästet (tuberositas tibiae) på knäledens framsida. Valvpelotten placeras ovanför knäskålens övre kant och löper runt hela knäskålen för att skapa ett jämnt och komfortabelt tryck. 
I valvpelottens nedre delar på in och utsidan av knäskålen sitter det två justerbara bandsystem som tillåter individuell anpassning av graden av avlastning genom att enkelt spänna banden hårdare. Fördelen med den individuella anpassningen är att avlastningen kan justeras för mer eller mindre avlastning i linje med problem och behov. Om hårdare fysisk träning kräver mera effektiv avlastning spänns banden hårdare för förstärkt och effektivare avlastning.

I många fall vid problem med schlatter uppstår en enorm tryckömhet över knäskålsenans fäste på främre övre delen av underbenet. Smärtan som uppstår orsakas av den lokala inflammationen och i vissa fall utvecklas en tydlig knöl över senfästet. Schlatterskyddet MB har ett totalavlastande silikoninlägg placerat över schlatterknölen som effektivt avlastar det inflammerade området från tryck och minskar även risken för direkta slag och stötar mot schlatterknölen.

Schlatterskyddet MB appliceras enkelt över knäleden så att valvpelotten placeras ovanför knäskålens övre kant vilket öven placerar den nedre tryckavlastande pelotten över det smärtande senfästet. Vid behov anpassas den nedre pelotter som att schlatterknölen hamnar i det avlastande hålet på skyddets framsida.
Knäskyddet är konstruerat med en unik anatomisk passform vilket säkerställer optimal fixering vid högintensiv träning och aktivitet. Knävecket är tillverkat av ett extra mjukt och följsamt material som minimerar risken för skav och obehag.

Schlatterskydd MB är ett kompressionsknäskydd som komprimerar knäleden jämnt vid användning, i takt med att skyddet används töjs materialen succesivt och för att återfå materialet i samma ursprung efter en viss tids användning skall knäskyddet regelbundet tvättas. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt knäskyddet lufttorka innan användning. Undvik externa värmekällor som kan skada textil och silikonpelotter.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Min dotter har problem med schlatter och är oerhört trycköm över schlatterknölen. Finns det något knäskydd som skyddar knölen? 
Svar. Ja Schlatterskydd MB har en anatomiskt konsturerad silikonpelott som totalavlastar schlatterknölen och minskar risken för slag och stötar över det smärtsamma området. 

Fråga. Hur justerar man avlastningen i knäskyddet och varför skall man kunna göra det? 
Svar. Avlastningen kan enkelt justeras med hjälp av kardborrabanden i pelottens nedre del, genom att spänna banden hårdare ökar avlastningen över knäskålssenan. I takt med kraftfullare aktivitet vill man vanligtvis justera avlastningen vilket schlatterskydd MB enkelt tillåter

Fråga. Om man hamnar mellan två olika storlekar på lår och vadmåttet, vilket storlek skall man då välja? 
Svar. Lårmåttet är det mest styrande måttet och om måtten mellan lår/vad avviker så väljer man storlek utfrån lårmåttet. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

2

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek A. Mått runt låret 15 cm ovan B. Mått runt vad 10 cm nedanför
XX-Small< 35 cm< 25 cm
X-Small35 - 38 cm 25 - 28 cm
Small 38 - 41 cm 28 - 31 cm
Medium 41 - 44 cm 31 - 34 cm
Large 44 - 47 cm 34 - 37 cm
X-Large 47 - 50 cm 37 - 40 cm
XX-Large 50 - 53 cm 40 - 43 cm
XXX-Large 53 - 56 cm 43 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem