Knäskydd MB Schlatter | Rehaboteket
schlatterskydd
schlatterskydd knäskydd schlatter schlatterknäskydd

Avlastande knäskydd för schlatter

  •  1 999 kr 

Knäskydd MB Schlatter är ett helt unikt kombinationsskydd för schlatter med kombinerad tryckavlastning och avlastning i samma skydd Läs mer

  • Kombinationsavlastning för schlatter
  • Justeringsmöjlighet för individuell anpassning
  • Kombinerad kompression, stöd och stabilitet
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd MB Schlatter

Knäskydd MB Schlatter är ett dubbelavlastande knäskydd för schlatter för alla tillfällen vardagligt eller idrott och motion. Skyddet är tillverkat av ett kompressionsgivande material bestående av polyamide och elastane med en mjuk men kompressionsgivande effekt över hela knäleden. På in och utsidan av knäleden sitter det två flexibla mjuka fjäderskenor som ger knäleden ett lätt extra stöd utan att påverka knäledens rörelseförmåga. Fjäderskenorna säkerställer även knäskyddet totala passform och motverkar rörelse och glidning av skyddet under användning. 

MB schlatterskyddet har en unik tvådelad silikonpelott placerad över knäledens framsida direkt över problemområdet. Den övre silikonpelotten, valvpelotten är skapad som en valvbåge och ger ett direkt tryck över knäskålsenan ovan för knäskålens övre kant. Valvpelotten placeras ovanför knäskålens övre kant och löper runt hela knäskålen för att skapa ett jämnt och komfortabelt tryck. 
I valvpelottens nedre delar på in och utsidan av knäskålen sitter det två justerbara bandsystem som tillåter anpassning genom att enkelt spänna banden hårdare. Fördelen med den individuella anpassningen är att stödet kan justeras för mer eller mindre avlastning i linje med problem och behov. 

I många fall vid problem med schlatter uppstår tryckömhet över knäskålsenans fäste på främre övre delen av underbenet. Smärtan som uppstår orsakas av den lokala inflammationen och i vissa fall utvecklas en tydlig knöl över senfästet. Schlatterskyddet har ett tryckavlastande silikoninlägg placerat över schlatterknölen som minskar tryck och stötar mot schlatterknölen.

Skyddet appliceras över knäleden så att valvpelotten placeras ovanför knäskålens övre kant vilket öven placerar den nedre tryckavlastande pelotten över det smärtande senfästet. Vid behov anpassas den nedre pelotter som att schlatterknölen hamnar i det avlastande hålet på skyddets framsida.
Knäskyddet är konstruerat med en unik anatomisk passform vilket säkerställer optimal fixering vid högintensiv träning och aktivitet. Knävecket är tillverkat av ett extra mjukt och följsamt material som minimerar risken för skav och obehag.

Skyddet komprimerar knäleden jämnt vid användning, i takt med att skyddet används töjs materialen successivt och för att återfå materialet i samma ursprung efter en viss tids användning skall knäskyddet regelbundet tvättas. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt knäskyddet lufttorka innan användning. Undvik externa värmekällor som kan skada textil och silikonpelotter.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

2

Storlekstabell

Storlek A. Mått runt låret 15 cm ovan B. Mått runt vad 10 cm nedanför
XX-Small< 35 cm< 25 cm
X-Small35 - 38 cm 25 - 28 cm
Small 38 - 41 cm 28 - 31 cm
Medium 41 - 44 cm 31 - 34 cm
Large 44 - 47 cm 34 - 37 cm
X-Large 47 - 50 cm 37 - 40 cm
XX-Large 50 - 53 cm 40 - 43 cm
XXX-Large 53 - 56 cm 43 - 46 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag är trycköm över schlatterknölen. Finns det något knäskydd som skyddar knölen? 
Svar. Ja Schlatterskydd MB har en anatomiskt konsturerad silikonpelott som avlastar schlatterknölen och minskar risken för slag och stötar över det smärtsamma området. 

Fråga. Hur justerar man avlastningen i knäskyddet och varför skall man kunna göra det? 
Svar. Avlastningen kan enkelt justeras med hjälp av kardborrabanden i pelottens nedre del, genom att spänna banden hårdare ökar avlastningen över knäskålssenan. I takt med kraftfullare aktivitet vill man vanligtvis justera avlastningen vilket schlatterskydd MB enkelt tillåter

Fråga. Om man hamnar mellan två olika storlekar på lår och vadmåttet, vilket storlek skall man då välja? 
Svar. Lårmåttet är det mest styrande måttet och om måtten mellan lår/vad avviker så väljer man storlek utfrån lårmåttet. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket