Stabilt Schlatter knäskydd
Stabilt Schlatter knäskydd

Stabilt Schlatter knäskydd

699 kr

Knäskydd Schlatter Stabil är ett extra stabilt knäskydd för avlastning av schlatter och knäskålsrelaterade Läs mer
Effektivt knäskydd för avlastning av schlatter
Anatomisk passform för optimal funktion
Skapar avlastning även för knäskålsrelaterade problem PFSS
Stabilitet
Kompression
Värme
Avlastning

Leveranstid 0-2 dagar.

Stabilt Schlatterknäskydd - optimal avlastning och stabilitet

Schlatterskydd Stabil ger effektiv avlastning av schlatterproblemen. Knäskyddet är cirkulärt och ger förbättrad fixering och stöd över knäleden i kombination med en schlatteravlastande bandkonstruktion inmonterat i knäskyddet. 
Knäskyddet har en anatomisk passform för att på bästa sätt följa knäledens kontur vilket säkerställer fixeringen av skyddet.

Kombinationen av schlatteravlastande egenskaper med stabiliserande, värmande och kompressionsgivande egenskaper ger ett bekvämt skydd med optimal komfort.   

Schlatter avlastningen sitter infäst i skyddets nedre del i form av en mjuk men formstabil PU pelott som hjälper till att öka det avlastande stödet över knäskålssenan för att på bästa sätt skapa avlastning av schlatter och andra knäskålsrelaterade problem. Över pelottens yttre sidor sitter det två infästa bandsystem som tillåter individuell justering och förändring av pelottens avlastande konstruktion.
Bandsystemen är konstruerade med en 45° vinkel, snett bakåt vilket ger en extra effektiv dragvinkel för att skapa avlastning och stöd för schlatterproblemen. Vinkeln är densamma som konventionell tejpning av schlatter helt utan tejpens negativa effekter och med fördelen att avlastningen på enklaste sätt kan justeras och förändras på enklaste sätt.
Pelotten, bandsystemen och dragvinkeln ger knäskyddet en unik "lyftande effekt" av knäskålen och skapar avlastning nedanför pelottens placering lokalt över schlatterproblemen. Schlatterskydd Stabil ger tack vare knäskyddets unika konstruktion och material även lätt stabilisering av knäleden och bidrar till extra kompression över knäleden för att motverka smärta och svullnad.
Knäskyddet är tillverkat av NeoTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort. NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i knäleden och fungerar samtidigt smärtlindrande vid problem med schlatter i knät. NeoTex materialet täcker effektivt hela problemområdet vid schlatter och motverkar effektivt nedkylning av schlatterproblemen under årets kallar perioder.

Knäskydd har två flexibla fjäderskenor tillverkade av rostfritt stål placerade på insida och utsida av knäleden, fjäderskenorna bidrar till lätt extra stabilitet av knäleden och motverkar att knäskyddet sjunker ihop under högintensiv användning. De mjuka skenorna verkar utan att märkas och påverkar inte på något sätt rörligheten i knäleden vid användning.
Framtill på låret och baktill på vaden sitter det två kardborreband som möjliggör justering och anpassning av knäskyddets omkretsmått om produkten behöver anpassas individuellt för bästa individuella passform. 

Använda schlatterskydd stabil vid problem med,
Schlatter, MB schlatter
Knäskålsrelaterade problem
PFSS, främre patellära problem

Skyddet skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning.

Extra stabilitet och avlastning av schlatter

Unikt knäskydd med förstärkt stabilitet och avlastning för problem med schlatter. Det cirkulära knäskyddet skapar ledstabilitet och kontroll medans det avlastande schlatterbandet möjliggör individuell justering och kontroll

Kopierar normal schlatter tejpning

Det avlastande bandets dragvinkel (45°) från schlatterproblemen är identisk med konventionell tejpning av schlatter men med ett enklare och fullt anpassningsbar avlastning och stöd.

Skapar lokal kompression och lätt stöd runt knäleden

Det anatomiskt formade knäskyddet skapar lokal kompression och stöd runt knäleden vid behov av extra stöd och kompression i kombination med avlastning för schlatter.

Vanliga frågor

Ja, vårt stabila schlatterskydd ersätter tejpning vid schlatterproblem. Knäskyddet helt unika konstruktion ger samma lyftande och avlastande effekt men utan tejpens problematiska förfarande.

Ja, vårt stabila schlatterskydd är det mest avlastande skyddet i vårt sortiment. Skyddet har en avlastande pelott som effektivt avlastar schlatter.

Pelott är en liten kudde tillverkad av polyretane som är speciellt konstruerad för att avlastar vid schlatter problem

Pelotten skall placeras på knäskålssenan ovanför schlatterproblemen, nedanför knäskålens nedre kant. Placeringen är väldigt viktigt för optimal funktion och det är viktigt att inte placera pelotten direkt på schlatterknölen.

För rätt storlek så måste du mäta knäledens omkretsmått med ett måttband. Måttet runt leden i cm tar du till storlekstabellen för att hitta rätt storlek.

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten