Schlatterknäskydd - Optimal avlastning av Schlatter
Stabilt Schlatter knäskydd
Stabilt Schlatter knäskydd knaskydd_schlatter
360 gif 360 logo

Stabilt Schlatterknäskydd - optimal avlastning och stabilitet

  •  699 kr 

Knäskydd Schlatter Stabil är ett extra stabilt knäskydd för avlastning av schlatter och knäskålsrelaterade Läs mer

  • Effektivt knäskydd för avlastning av schlatter
  • Anatomisk passform för optimal funktion
  • Skapar avlastning även för knäskålsrelaterade problem PFSS
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Stabilt schlatter knäskydd

Schlatterskydd Stabil är ett effektivt schlatterskydd för avlastning av schlatterproblemen i knäleden. Knäskyddet är cirkulärt och ger förbättrad fixering och stöd över knäleden i kombination med en helt unik schlatteravlastande bandkonstruktion inmonterat i knäskyddet. 
Knäskyddet har en anatomisk passform för att på bästa sätt följa knäledens kontur vilket säkerställer fixeringen av skyddets avlastande funktion i kombination med ytterligare ledstabilitet och kompression över knäleden. Kombinationen av knäskyddets schlatteravlastande egenskaper i kombination med stabiliserande, värmande och kompressionsgivande egenskaper ger ett unikt knäskydd för effektiv schlatteravlastning.   

Schlatter avlastningen sitter infäst i skyddets nedre del i form av en mjuk men formstabil PU pelott som hjälper till att öka det avlastande stödet över knäskålssenan för att på bästa sätt skapa avlastning av schlatter och andra knäskålsrelaterade problem. Över pelottens yttre sidor sitter det två infästa bandsystem som tillåter individuell justering och förändring av pelottens avlastande konstruktion.
Bandsystemen är konstruerade med en 45° vinkel, snett bakåt vilket ger en extra effektiv dragvinkel för att skapa avlastning och stöd för schlatterproblemen. Vinkeln är densamma som konventionell tejpning av schlatter helt utan tejpens negativa effekter och med fördelen att avlastningen på enklaste sätt kan justeras och förändras på enklaste sätt.
Pelotten, bandsystemen och dragvinkeln ger knäskyddet en unik "lyftande effekt" av knäskålen och skapar avlastning nedanför pelottens placering lokalt över schlatterproblemen. Schlatterskydd Stabil ger tack vare knäskyddets unika konstruktion och material även lätt stabilisering av knäleden och bidrar till extra kompression över knäleden för att motverka smärta och svullnad.
Knäskyddet är tillverkat av NeoTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort. NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i knäleden och fungerar samtidigt smärtlindrande vid problem med schlatter i knät. NeoTex materialet täcker effektivt hela problemområdet vid schlatter och motverkar effektivt nedkylning av schlatterproblemen under årets kallar perioder.

Knäskydd har två flexibla fjäderskenor tillverkade av rostfritt stål placerade på insida och utsida av knäleden, fjäderskenorna bidrar till lätt extra stabilitet av knäleden och motverkar att knäskyddet sjunker ihop under högintensiv användning. De mjuka skenorna verkar utan att märkas och påverkar inte på något sätt rörligheten i knäleden vid användning.
Framtill på låret och baktill på vaden sitter det två kardborreband som möjliggör justering och anpassning av knäskyddets omkretsmått om produkten behöver anpassas individuellt för bästa individuella passform. 

Använda schlatterskydd stabil vid problem med,
Schlatter, MB schlatter
Knäskålsrelaterade problem
PFSS, främre patellära problem

Skyddet skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning.
Schlatterskydd Stabil är marknadens mest kompletta skydd för effektiv avlastning av schlatterknä.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vi brukar tejpa knät för schlatter. Ersätter knäskyddet tejpen?
Svar. Ja, vårt stabila schlatterskydd ersätter tejpning vid schlatterproblem. Knäskyddet helt unika konstruktion ger samma lyftande och avlastande effekt men utan tejpens problematiska förfarande.

Fråga. Min dotter har schlatter i knät och får ont vid träning och tävling. Är detta ett bra skydd för henne?
Svar. Ja, vårt stabila schlatterskydd är det mest avlastande skyddet i vårt sortiment. Skyddet har en avlastande pelott som effektivt avlastar schlatter. 

Fråga. Vad är en pelott?
Svar. Pelott är en liten kudde tillverkad av polyretane som är speciellt konstruerad för att avlastar vid schlatter problem

Fråga. Hur skall vi sätta pelotten för optimal avlastning?
Svar. Pelotten skall placeras på knäskålssenan ovanför schlatterproblemen, nedanför knäskålens nedre kant. Placeringen är väldigt viktigt för optimal funktion och det är viktigt att inte placera pelotten direkt på schlatterknölen

Fråga. Hur hittar jag rätt storlek?
Svar. För rätt storlek så måste du mäta knäledens omkretsmått med ett måttband. Måttet runt leden i cm tar du till storlekstabellen för att hitta rätt storlek. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket