Schlatterknäskydd - Optimal avlastning av Schlatter
Stabilt Schlatter knäskydd NRX421
Stabilt Schlatter knäskydd NRX421 knaskydd_schlatter
360 gif 360 logo

Extra stabilt Schlatterknäskydd - optimal avlastning och stabilitet

  • 599 kr

Knäskydd Schlatter Stabil är ett unikt knäskydd för optimal avlastning av schlatter och knäskålsrelaterade problem i samband med aktivitet. Läs mer

  • Extra effektivt knäskydd för avlastning av schlatter
  • Anatomisk passform för optimal funktion
  • Optimal avlastning även för knäskålsrelaterade problem PFSS
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Stabilt Schlatter knäskydd

Schlatterskydd Stabil är ett extra effektivt schlatterskydd för avlastning av schlatterproblem i knäleden.
Schlatterskyddet är anatomisk designat och kombinerar stabilitet och kompression över knäleden med väldigt effektiv avlastning av schlatterproblemen i samma knäskydd.

Schlatter avlastningen sitter infäst i skyddet och ger en helt unikt "lyftande effekt" tack vare placeringen av schlatterbandet i knäskyddet.
Det avlastande schlatterbandet är placerat enligt samma princip som schlattertejpning och ger en väldigt effektiv avlastning vid Schlatter problem med en dragvinkel snett uppåt bakåt för optimal möjlighet till extra effektiv avalstning av schlatter i knät. 

Schlatterskydd Stabil ger tack vare knäskyddets unika konstruktion och material en lätt stabilisering av knäleden och bidrar till effektiv kompression över hela knäleden för att motverka smärta och svullnad.
Knäskyddet är tillverkat av NeoTex, ett kompressionsgivande och stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort. NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i knäleden och fungerar samtidigt smärtlindrande vid problem med schlatter i knät. 

Knäskydd schlatter har två flexibla fjäderskenor tillverkade av rostfritt stål placerade på insida och utsida av knäleden, fjäderskenorna bidrar till extra stabilitet av knäleden utan att påverka rörligheten.
Knäskyddet för schlatter har karborrknäppning framtill på låret och baktill på vaden för att möjliggöra extra bra justering och anpassningsmöjligheter. 
Schlatterskydd Stabil är marknadens mest kompletta skydd för effektiv avlastning av Schlatterknä.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vi brukar tejpa knät för behandling av schlatter. Ersätter knäskyddet tejpen?
Svar. Ja, vårt stabila schlatterskydd ersätter tejpning vid schlatterproblem. Knäskyddet helt unika konstruktion ger samma lyftande och avlastande effekt men utan tejpens problematiska förfarande.

Fråga. Min dotter lider av schlatter i knät och har ont vid träning och tävling. Är detta ett bra skydd för henne?
Svar. Ja, vårt stabila schlatterskydd är det mest avlastande skyddet i vårt sortiment. Skyddet har en avlastande pelott som effektivt avlastar det inflammerade senfästet i samband med schlatter. 

Fråga. Vad är en pelott?
Svar. Pelott är en liten kudde tillverkad av polyretane som är speciellt konstruerad för att avlastar vid schlatter problem

Fråga. Hur skall vi sätta pelotten för optimal avlastning?
Svar. Pelotten skall placeras på knäskålssenan ovanför schlatterproblemen, nedanför knäskålens nedre kant. Placeringen är väldigt viktigt för optimal funktion och det är viktigt att aldrig placera pelotten direkt på schlatterknölen

Fråga. Hur hittar jag rätt storlek?
Svar. För rätt storlek så måste du mäta knäledens omkretsmått med ett måttband. Måttet runt leden i cm tar du till storlekstabellen för att hitta rätt storlek. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

5

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem