Knäskydd Schlatter - Genum Patella
schlatterskydd vid schlatter
schlatterskydd vid schlatter schlatterskydd vid schlatter schlatterskydd vid schlatter

Schlatterknäskydd för avlastning vid schlatter

  •  399 kr 

Smidigt knäskydd speciellt utvecklat för idrottande barn mellan 8 - 15 år med schlatterproblem Läs mer

  • Effektiv avlastning vid schlatter
  • Unik modell för idrottsaktiva barn 8 - 15 år
  • Öppen konstruktion för optimal komfort
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Schlatterknäskydd - Genum Patella

Genum Patella är utvecklat för avlastning av schlatterproblem för barn och idrottsaktiva ungdomar 8 - 15 år. Knäskyddet är konstruerat och anpassat storleksmässig för att passa en kortare och rakare knäled i linje med en yngre användare med mindre eller outvecklad muskulatur. Den unika konstruktionen ger ett schlatterknäskydd som inte påverkar knäledens rörelsemönster.

Knäskyddets passform och breda justeringsmöjligheter säkerställer anpassning av skyddets omkretsmått vilket gör det möjligt att justera produkten i linje med en smalare knäled.
Om användaren har ett större mått runt låret men är smalare över knäleden justeras skyddet på enklaste sätt med hjälp av ett flexibelt kardborreband. 

Knäskyddet är ett avlastande knäskydd avsedd för att minska problemen som uppstår i det inflammerade senfästet på underbenets övre främre del, området som smärtar i samband med schlatter är knäskålssenans fäste där det kan utvecklas en schlatterknöl. Knäskyddet är till för att ge avlastning av senfästet vilket ofta ger direkt lindring vid schlatterproblem. Avlastningen är konstruerad i form av en justerbar pelott, en anatomiskt formad kudde som placeras direkt ovanför smärtområdet, på knäskålssenan nedanför knäskålens nedre kant för att ge avlastning nedanför pelottens placering .Pelotten är tillverkad av  polyuretan som ger möjlighet till avlastning av senfästet och samtidigt ger ett mjukt tryck på senan. Pelotten har två justerbara stabiliserande band som sitter infästa på pelottens yttersidor, banden ger möjlighet till individuell justering och anpassning. Vid behov av mer eller mindre avlastning justeras bandspänningen på enklaste sätt genom att spänna banden hårdare vilket då ökar trycket på knäskålssenan med ökad avlastning som effekt. Banden fäster över hela knäskyddets material och kan enkelt justeras i både placering och spänning. 

För att förbättra fixering av knäskyddet framförallt om barnen har en rakare knäled kan lårbandet justeras efter behov. Bandet sitter placerat ovanför knäleden över främre lårmuskeln och slujusteras med fördel i stående position. Det är viktigt att bandet sitter tight runt låret för att säkerställa fixering av skyddet under belastning.

Använd schlatterskydd vid problem med,
Schlatter
Sinding Larsens sjukdom
Främre knäsmärta

Produkten är tillverkad av NeoTex, ett kompressionsgivande, stabiliserande material för optimal funktion. NeoTex ökar lokalt genomströmningen över smärtområdet och ger ofta en ytterligare direkt lindrande effekt.
Tvätta i 30° handtvätt och låt lufttorka innan användning. Ta för vana att stänga skyddets hårda kardborreband mot den mjuka ytan så vårdas kardborren på bästa sätt.

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden cm
XX-Small26 - 29 cm
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 45 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur säkerställer jag att knäskyddet appliceras på rätt sätt?
Svar. Appliceringen av knäskyddet är väldigt viktig för optimal funktion. Pelotten, den avlånga kudden på insidan av skyddet skall placeras på en avlappnad knäskålssena. Regeln är att kudden skall sitta nedanför knäskålens nedre kant / ovanför schlatterproblemen. Applicera knäskyddet när personen sitter ned och vilar hälen i marken. Främre lårmuskeln skall vara avslappnad för enklare hitta den mjuka knäskålssenan och för att få bättre effekt av skyddet. 

Fråga. Hur skall jag mäta för rätt storlek?
Svar. Mät det cirkulära måttet av knäleden över knäskålen, i knävecket på ett lätt böjt knä för rätt storlek.

Fråga. Vad gör pelotten?
Svar. Pelotten är en liten kudde som sätter ett tryck på knäskålssenan ovanför schlatterknölen för effektiv avlastning. Pelotten skall appliceras direkt på knäskålssenan och skall inte komma i kontakt med schlatterknölen på underbenet

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket