Knäskydd Schlatter - Genum Patella
knäskydd vid schlatter
knäskydd vid schlatter schlatter knäskydd schlatterskydd vid schlatter
360 gif 360 logo

Schlatterknäskydd för avlastning vid schlatter

  •  399 kr 

Genum Patella är ett enkelt och smidigt knäskydd speciellt utvecklat för idrottande barn mellan 8 - 15 år vid problem med schlatter. Läs mer

  • Effektiv avlastning vid schlatter
  • Unik modell för idrottsaktiva barn 8 - 15 år
  • Öppen konstruktion för optimal komfort

Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!

I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Schlatterknäskydd - Genum Patella

Schlatterknäskyddet Genum Patella, speciellt utvecklat för idrottsaktiva ungdomar 8 - 15 år. Knäskyddet är konstruerat och anpassat storleksmässig för att passa en kortare och rakare knäled i linje med en yngre användare med mindre eller outvecklad muskulatur knäleden vilket ofta är fallet för växande barn i åldern 8-15 år. Den unika konstruktionen ger ett schlatterknäskydd som minimalt påverkar knäledens rörelsemönster för att ”störa” minimalt vid högintensiv belastning, idrott och motion.

Knäskyddets anatomiska passform och breda justeringsmöjligheter säkerställer optimal anpassning av skyddets omkretsmått vilket gör det möjligt att justera produkten i linje med en smalare knäled. Om användaren har ett större mått runt låret men är smalare över knäleden justeras skyddet på enklaste sätt för optimal fixering och storleksanpassning individuellt över och under knäleden.

Schlatterskydd Genum Patella är ett avlastande knäskydd avsedd för att minska problemen som uppstår i det inflammerade senfästet på underbenets övre främre del, området som smärtar i samband med schlatter är knäskålssenans fäste på övre underbenet där det kan utvecklas en  schlatterknöl vilket är den direkta smärtpunkten i samband med schlatter. 
Den unika konstruktionen på knäskyddet är till för att ger avlastning över senfästet vilket ofta ger direkt smärtlindring vid schlatterproblem. Avlastningen är konstruerad i form av en justerbar pelott, pelott är en anatomiskt formad kudde som placeras direkt ovanför smärtområdet, på knäskålssenan nedanför knäskålens nedre kant för att ge god avlastning nedanför pelottens placering vilket är det direkta problemområdet i samband med schlatter. Schlatter pelotten är tillverkad av ett stabilt polyuretanmaterial som ger möjlighet till effektiv avlastning av senfästet i samband med applicering och anpassning. 
Pelotten har två justerbara stabiliserande band som sitter infästa direkt på pelottens yttersidor, banden ger möjlighet för optimal individuell justering och anpassning av schlatter skyddets avlastande funktion. Vid behov av mer eller mindre avlastning justeras bandspänningen på enklaste sätt för att möta det individuella behovet av avlastning för stunden. Genom att spänna banden hårdare ökar trycket över knäskålssenan på framsidan av knäskyddet vilket ger en unik funktion för att variera avlastningen vid smärta och problem orsakade av schlatter.  

Schlatterproblemen varierar ofta över tid och det är viktigt att produkten kan anpassas för att ge rätt avlastning i relation till problem. Banden på schlatterknäskyddet fästes enkelt och effektivt med kardborre. 
För att förbättra fixering av knäskyddet framförallt om barnen har en rakare knäled eller outvecklad muskulatur har Genum Patella två fullt justerbara cirkulära bandsystem som fritt inom storleken kan justeras och anpassas. Det övre bandet på schlatterskyddet sitter placerat ovanför knäleden över främre lårmuskeln och går att justeras och fixeras helt fritt. Det är viktigt att bandet sitter tight runt låret för att säkerställa fixering av skyddet under belastning.
Fixeringen av knäskyddet ovan knäleden och avlastningen nedanför knäleden säkerställer optimal funktion, komfort och avlastning vid alla typer aktiviteter vid problem med schlatter i knät.

Använd schlatterskydd vid problem med,
Schlatter
Sinding Larsens sjukdom
Främre knäsmärta

Produkten är tillverkad av NeoTex, ett kompressionsgivande, stabiliserande material för optimal funktion. NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen över smärtområdet och ger ofta en ytterligare direkt smärtlindrande effekt.
Schlatterskyddet skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Ta för vana att stänga skyddets hårda kardborreband mot den mjuka ytan så vårdas kardborren på bästa sätt.

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden cm
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur säkerställer jag att knäskyddet appliceras på rätt sätt?
Svar. Appliceringen av knäskyddet är väldigt viktig för optimal funktion. Pelotten, den avlånga kudden på insidan av skyddet skall placeras på en avlappnad knäskålssena. Regeln är att kudden skall sitta nedanför knäskålens nedre kant / ovanför schlatterproblemen. Applicera knäskyddet när personen sitter ned och vilar hälen i marken. Främre lårmuskeln skall vara avslappnad för enklare hitta den mjuka knäskålssenan och för att få bättre effekt av skyddet. 

Fråga. Hur skall jag mäta för rätt storlek?
Svar. Mät det cirkulära måttet av knäleden över knäskålen, i knävecket på ett lätt böjt knä för rätt storlek.

Fråga. Vad gör pelotten?
Svar. Pelotten är en liten kudde som sätter ett tryck på knäskålssenan ovanför schlatterknölen för effektiv avlastning. Pelotten skall appliceras direkt på knäskålssenan och skall inte komma i kontakt med schlatterknölen på underbenet

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket