Storsäljare
  • Schlatterknäskydd - Genum Patella
  • Schlatterknäskydd - Genum Patella
  • Schlatterknäskydd - Genum Patella
  • Schlatterknäskydd - Genum Patella

Schlatterknäskydd - Genum Patella

429 kr

Smidigt knäskydd speciellt utvecklat för idrottande barn mellan 8 - 15 år med schlatterproblem Läs mer
Effektiv avlastning vid schlatter
Unik modell för idrottsaktiva barn 8 - 15 år
Öppen konstruktion för optimal komfort

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding! " Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Schlatterknäskydd för avlastning vid schlatter

Genum Patella är utvecklat för avlastning av schlatterproblem för barn och idrottsaktiva ungdomar 8 - 15 år. Knäskyddet är konstruerat och anpassat storleksmässig för att passa en kortare och rakare knäled i linje med en yngre användare med mindre eller outvecklad muskulatur. Den unika konstruktionen ger ett schlatterknäskydd som inte påverkar knäledens rörelsemönster.

Knäskyddets passform och breda justeringsmöjligheter säkerställer anpassning av skyddets omkretsmått vilket gör det möjligt att justera produkten i linje med en smalare knäled.
Om användaren har ett större mått runt låret men är smalare över knäleden justeras skyddet på enklaste sätt med hjälp av ett flexibelt kardborreband. 

Knäskyddet är ett avlastande knäskydd avsedd för att minska problemen som uppstår i det inflammerade senfästet på underbenets övre främre del, området som smärtar i samband med schlatter är knäskålssenans fäste där det kan utvecklas en schlatterknöl. Knäskyddet är till för att ge avlastning av senfästet vilket ofta ger direkt lindring vid schlatterproblem. Avlastningen är konstruerad i form av en justerbar pelott, en anatomiskt formad kudde som placeras direkt ovanför smärtområdet, på knäskålssenan nedanför knäskålens nedre kant för att ge avlastning nedanför pelottens placering .Pelotten är tillverkad av  polyuretan som ger möjlighet till avlastning av senfästet och samtidigt ger ett mjukt tryck på senan. Pelotten har två justerbara stabiliserande band som sitter infästa på pelottens yttersidor, banden ger möjlighet till individuell justering och anpassning. Vid behov av mer eller mindre avlastning justeras bandspänningen på enklaste sätt genom att spänna banden hårdare vilket då ökar trycket på knäskålssenan med ökad avlastning som effekt. Banden fäster över hela knäskyddets material och kan enkelt justeras i både placering och spänning. 

För att förbättra fixering av knäskyddet framförallt om barnen har en rakare knäled kan lårbandet justeras efter behov. Bandet sitter placerat ovanför knäleden över främre lårmuskeln och slujusteras med fördel i stående position. Det är viktigt att bandet sitter tight runt låret för att säkerställa fixering av skyddet under belastning.

Använd schlatterskydd vid problem med,
Schlatter
Sinding Larsens sjukdom
Främre knäsmärta

Produkten är tillverkad av NeoTex, ett kompressionsgivande, stabiliserande material för optimal funktion. NeoTex ökar lokalt genomströmningen över smärtområdet och ger ofta en ytterligare direkt lindrande effekt.
Tvätta i 30° handtvätt och låt lufttorka innan användning. Ta för vana att stänga skyddets hårda kardborreband mot den mjuka ytan så vårdas kardborren på bästa sätt.

Avlastande PU pelott

Insydd förformad pelott (kudde) tillverkade av polyuretan skapar ett avlastande tryck för att effektivt minska belastningsrelaterade problem i samband med schlatter hos växande barn och ungdomar. 

Avlastande PU pelott

Justerbarhet för exakt och direkt avlastning

Unik konstruktionen som ger obegränsade möjligheter för önskad avlastning av schlatter. Pelotten och dess bandsystem möjliggör unika möjlighet att justera och anpassa skyddet i linje med var användares unika behov.

Justerbarhet för exakt och direkt avlastning

Säkerställer fixering och komfort

Då många barn har smala och raka knäleder behövs extra fixering. Det övre bandet placeras ovanför knäleden är fullt justerbar och tillåter individuell anpassning för bästa fixering och funktion. 

Säkerställer fixering och komfort

Vanliga frågor

Appliceringen av knäskyddet är väldigt viktig för optimal funktion. Pelotten, den avlånga kudden på insidan av skyddet skall placeras på en avlappnad knäskålssena. Regeln är att kudden skall sitta nedanför knäskålens nedre kant / ovanför schlatterproblemen. Applicera knäskyddet när personen sitter ned och vilar hälen i marken. Främre lårmuskeln skall vara avslappnad för enklare hitta den mjuka knäskålssenan och för att få bättre effekt av skyddet.

Mät det cirkulära måttet av knäleden över knäskålen, i knävecket på ett lätt böjt knä för rätt storlek.

Pelotten är en liten kudde som sätter ett tryck på knäskålssenan ovanför schlatterknölen för effektiv avlastning. Pelotten skall appliceras direkt på knäskålssenan och skall inte komma i kontakt med schlatterknölen på underbenet

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten