Knäskydd Schlatter - Behandling av Schlatterknä
knäskydd vid schlatter
knäskydd vid schlatter schlatter knäskydd schlatterskydd vid schlatter
360 gif 360 logo

Schlatterknäskydd för effektiv avlastning vid schlatterproblem

  • 399 kr

Genum Patella är ett enkelt och smidigt knäskydd speciellt utvecklat för idrottande barn mellan 8 - 15 år vid problem med schlatter. Läs mer

  • Effektiv avlastning vid schlatter
  • Unik modell för idrottsaktiva barn 8 - 15 år
  • Öppen konstruktion för optimal komfort
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Schlatterknäskydd - Genum Patella

Schlatterknäskyddet Genum Patella är speciellt utvecklat för idrottsaktiva ungdomar 8 - 15 år. Skyddet är anpassat storleksmässig för att passa en " rakare" knäled med mindre eller outvecklad muskulatur för växande barn i åldern 8-15 år. Knäskyddet är ett unikt anatomiskt schlatterknäskydd avsedd för att avlasta det smärtande problemområdet på underbenets övre del, området som oftast utvecklar en schlatterknöl och är den direkta smärtpunkten i samband med schlatter. 
Den unika konstruktionen ger en effektiv avlastning som ofta ger direkt smärtlindring vid schlatterproblem och tillåter optimal anpassning och justering i linje med respektive användares unika behov av stöd och avlastning.  

Knäskyddet har en justerbar pelott (kudde) som placeras direkt ovanför smärtområdet, på knäskålssenan nedanför knäskålens nedre kant för att ge god avlastning över problemområdet.  Schlatterpelotten är tillverkad av ett stabilt polyuretanmaterial som ger effektiv avlastning av inflammationen i samband med applicering och anpassning.  Två justerbara stabiliserande band sitter infästa direkt på pelottens yttersidor och möjliggör individuell justering och anpassning av schlatterskyddets avlastande funktion. Vid behov av mer eller mindre avlastning justeras bandspänningen på enklaste sätt för att möta det indivudella behovet för stunden.   Genom att spänna banden på framsidan av knäskyddet kan man enkelt öka eller minska graden avlastning vid smärta och problem orsakade av schlatter.  
Smärtan varierar ofta över tid och det är viktigt att produkten kan anpassas för att ge rätt avlastning i relation till problem. Alla banden på schlatterknäskyddet fästes enkelt och effektivt med kardborre. 
Det unika bandet ovanför knäleden säkerställer att produkten fixeras effektivt över leden, detta är speciellt viktigt om den aktiva har en rakare knäled alternativt outvecklad muskulatur.
Fixeringen av knäskyddet ovan knäleden och avlastningen nedanför knäleden säkerställer optimal funktion, komfort och avlastning vid alla typer aktivteter. 

Produkten är tillverkad av NeoTex, ett kompressionsgivande, stabiliserande material för optimal funktion. NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen över smärtområdet och ger en direkt smärtlindrande effekt.
Den öppna designen möjliggör enkel och smidig applicering av skyddet och påverkar inte knäledens rörelseförmåga. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur säkerställer jag att knäskyddet appliceras på rätt sätt?
Svar. Appliceringen av knäskyddet är väldigt viktig för optimal funktion. Pelotten, den avlånga kudden på insidan av skyddet skall placeras på en avlappnad knäskålssena. Regeln är att kudden skall sitta nedanför knäskålens nedre kant / ovanför smärtpunkten för schlatter. Applicera knäskyddet när personen sitter ned och vilar hälen i marken. Främre lårmuskeln skall vara avslappnad för enklare hitta den mjuka knäskålssenan och för att få bättre effekt av skyddet. 

Fråga. Flicka 10 år som fått Schlatters och är gymnast, vilket knäskydd är mest effektivt för henne
Svar. Välj knäskyddet Genum Patella, modellen är speciellt utvecklad för idrottsaktiva barn, både avseende funktion och storlek.  Idrottsaktiva barn mellan 8-15 år har oftast väldigt "raka" knäleder innan de blir fullt muskulärt utvecklade och det kan vara svårt för vanliga knäskydd att stanna kvar över leden. Genum Patella är anpassad storleksmässigt till väldigt smala ben och har flera unika funktioner som gör att produkten sitter kvar och avlastar vid alla aktivteter. 

Fråga. Hur skall jag mäta för rätt storlek?
Svar. Mät det cirkulära måttet av knäleden över knäskålen, i knävecket på ett lätt böjt knä för rätt storlek.

Fråga. Vad gör schlatterpelotten?
Svar. Schlatterpelotten är en liten kudde som sätter ett tryck på knäskålssenan ovanför schlatterknölen för effektiv avlastning. Pelotten skall appliceras direkt på knäskålssenan och skall inte komma i kontakt med schlatterknölen på underbenet

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden cm
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem