Armbågsskydd Epifit | Rehaboteket
armbagsskydd
armbagsskydd skydd för tennisarmbåge armbagsskydd_tennisarmbage

Armbågsskydd för avlastning av tennisarm och golfarm

  •  459 kr 

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

Läs mer

  • Kombinationsavlastning för tennis och golfarm
  • Optimal funktion och komfort
  • Andningsaktivt Air-X material
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Armbågsskydd Epifit

EpiFIT är ett anatomiskt format armbågsskydd utvecklat för avlastning av tennisarmbåge, musarmbåge (lateral epikondylit) eller golfarmbåge (medial epikondylit)
Armbågsskyddet har en "kortare" design med fokus på armbågsleden och går inte lika högt upp över överarmen eller ned över underarmen. 
Den kortare designen ger ett stöd med ökad komfort och användarvänlighet. I armbågsledens känsligaste område, armvecket sitter ett extra mjukt, elastiskt och luftigt Soft-X material. Det mjuka och luftiga Soft-X materialet ger extra följsamhet i armvecket och minimerar risken för att skav och obehag skall uppstå oavsett användningsområde vid idrott och motion, på arbetet eller vardagligt användande. 

EpiFIT är tillverkad av Air-X, ett kompressionsgivande textilmaterial som säkerställer lokal kompression runt armbågsleden. Air-X är samtidigt ett väl ventilerande material som bidrar till en luftig och behagligare upplevelse vid längre tids bärande oavsett på användning.

Runt underarmens sitter ett anpassningsbart avlastande spänne. Spännet har en D-ring och anpassas och justeras med hjälp av hård och mjuk kardborre. Spännet är konstruerat för att ge avlastning av muskelfästena över armbågen in och utsida i samband med tennisarm och golfarm i samma lösning. Beroende på omfattning av problemen kan spännet enkelt justeras för mer eller mindre effekt genom att spänna bandet hårdare eller lösare runt underarmen. Spännets unika funktion säkerställer likvärdig avlastning över både de inre och yttre senfästena i armbågsleden samtidigt. Funktionen i spännet är att minska muskelbelastningen i de inflammerade senfästens som kommer från handleden genom att placera ett avlastande tryck över övre delen av underarmen på handledens böj och sträckmuskultur.

EpiFIT skall tvättas i handljummet vatten (30°) med vanligt tvättmedel. Var noga med att skölja ur eventuella rester av tvättmedel och låt produkten lufttorka. Undvik värmekällor som vid för hög temperatur kan skada Air-X textilen.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt armbågen (cm)
X-Small20 - 23 cm
Small23 - 25 cm
Medium 25 - 30 cm
Large30 - 35 cm
X-Large35 - 40 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag sitter vid datorn hela dagarna och behöver ett smidigt men effektiv skydd för min musarmbåge. Vad kan jag välja?
Svar. EpiFIT är ett extra smidigt skydd som fungerar lika bra på kontoret som på gymmet. Det luftiga Air-X materialet säkerställer att luften under skyddet får andas vilket ger optimal komfort även inomhus. 

Fråga. Hur vet jag att jag sätter det avlastande spännet på rätt ställe? 
Svar. EpiFIT är smart konstruerat för att underlätta appliceringen och därmed avlastning. Det enda du behöver göra är att säkerställa att skyddets mjuka material sitter i armvecket så kommer spännet att hamna på rätt plats för optimal avlastning.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket