Knäskydd PSB Active Plus | Rehaboteket
Knäskydd padeltennis
Knäskydd padeltennis Knäskydd crossfit Knäskydd med skenor Knäskydd för idrott

Smidigt knäskydd för extra stöd

  •  1 299 kr 

Knäskydd Active Plus är ett extra tunt och smidigt knäskydd med unika anpassningsmöjligheter för stöd och kontroll vid problem i knäleden Läs mer

  • Smidigt knäskydd av Tactel® med extrem andningsaktivitet
  • Flexibla skenor för extra stöd och kontroll
  • Fullt anpassningsbart för rätt stöd och funktion
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd PSB Active Plus

Knäskydd Active Plus är ett ultra-tunt knäskydd tillverkat av ett slitstark Tactel® Aquator material för bästa funktion och minimal rörelsepåverkan av knäleden. Tactel® materialet är 2 mm tunt, är hög elastiskt och har en helt unik andningsaktivitet för att på bästa sätt bidra till en optimal fomfort vid användning. Det tunna materialet följer knäleden optimalt för att på bästa sätt forma sig efter knäleden vid aktivitet och motion. Active Plus har två stycken flexibla sidostabiliserande metallskenor för extra stöd och avlastning av knäleden vid aktivitet. Skenorna är speciellt konstruerade för att inte påverka knäledens rörelseförmåga i böj och sträck utan stödjer och avlastar endast knäleden i sidled. Skenorna sitter väl inkapslade i mjuka material som säkerställer minimalt med friktion mot knäleden. 

Active Plus är ett helt unikt knäskydd som möjliggör ökat stöd över underbenets framsida med hjälp av den tibiala förstärkningszonen, zonentäcker hela knäskyddets nedre främre del. Den förstärkta zonen förbinder även de flexibla skenorna på knäskyddets främre del och minskar därmed graden av elastisk lokalt över knäskyddet. Förstärkningszonen bidrar därmed till extra stöd och kontroll av underbenet vid kraftigare belastning som ex benböj, kraftig flexion eller löpning i nedförsbacke eller ojämn terräng.  Över vaden har Active Plus ett anpassningsbart elastiskt band som enkelt kan justeras i linje med önskat behov av stöd och kompression. Det extra anpassningsbara bandet förbinder den tibiala förstärkningszonen vilket möjliggör ökat eller minska stöd i linje med aktivitet. 

Runt hela knäleden sitter ett hög elastiskt Powernetmaterial som effektivt stödjer knäleden vid aktivitet. Nätets elastiska egenskaper säkerställer extra kompression över hela knäleden och kan anpassas i linje med önskar stöd och kompression beroende på aktivitet. Knäskyddet har en insydd mjuk knäskålspelott som ger extra stöd åt knäskålen vid kraftigare belastning av främre lårmuskeln. Pelotten sitter i anslutning med det elastiska nätet och graden av stöd av knäskålen anpassas enkelt med kardborrbanden över lårmuskelns framsida. 

Knäskydd Active Plus har en silikonklädd insida för extra effektivt fixering vid aktivitet. Över lårets främre och bakre del samt över vadmuskelns bakre parti sitter insydda silikonfälten för bästa fixering. 

Använd knäskydd PSB för, 
Generell smärta i knäleden vid behov av kompression och stöd
Lättare instabilitetsproblem
Meniskskador med behov av extra stöd och kontroll 
Svullnad i knäleden med behov av justerbar kompression

Knäskydd Active Plus kan tack vare den unika konstruktionen och de tunna materialen som möjliggör full böj och sträck i knäleden utan påverkan användas för ex djupa benböj på gymmet, cross-fit som löpning och annan högintensiv aktivitet. Active Plus har på senare tiden blivit ett oerhört uppskattat knäskydd för padel tennis tack vare skyddets kombinerade stabilitet och smidighet. 

Knäskyddet skall handtvättas i 30° handtvätt med stängda kardborreband och lufttorkas plant innan användning. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått nedanför knäleden
Small27 - 31 cm
Medium31 - 35 cm
Large 35 - 40 cm
X-Large40 - 45 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag utövar cross-fit och söker ett knäskydd som ger mig extra mycket stöd vi ex knäböj. Knäskyddet skall inte vara tillverkat av gummi som blir varmt. 
Svar. Vår Active Plus är fullt anpassningbar i linje med upplevt stöd över knäleden. Materialen är extremt tunna och smidiga och lämpar sig optimal för ex cross-fit. 

Fråga. Kan jag löpträna med Active Plus?
Svar. Absolut, knäskyddet kan med fördel användas vid högintensiv idrott ex löpning. Skyddet har en silikonklädd insida för att ytterligare säkerställa optimal fixering av knäskyddet över knäleden. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket