Knäskydd vid meniskskada för kompression och lätt stöd
knäskydd för meniskskada
knäskydd för meniskskada
360 gif 360 logo

Knäskydd vid meniskskada CoTex Basic

  •  799 kr 

Knäskydd CoTex är utvecklat för meniskskada med en kombination av kompression och lätt stöd runt leden. Läs mer

  • Knäskydd för stöd och kompression
  • Ventilerande material CoTex
  • Meniskpelott placerad över in och utsidan
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd CoTex Basic Menisk

CoTex Basic Menisk är ett anatomiskt knäskydd speciellt utvecklat för att lätt stabilisera och ge lokal kompression runt knät vid problem med menisken i knäleden.
Problem så som svullnad och ömhet över ledspringan i knäleden ofta leder till minskad rörelse och lokal svullnad , vilket knäskyddet ofta lindrar tack vara material och konstruktion.

Knäskyddet är även utvecklat för att ge lätt ökad stabilitet över knäledens in och utsida genom två unika tryckavlastande pelotter tillverkade av viskoelastiskt skum placerade för riktad kompression över leden. 
Pelotterna påverkas av kroppstemperaturen och anpassar sig efter knäledens form och är placerade så att kompressionen lokalt ökas över knäleden. Pelotterna sitter placerade över både inre och yttre ledspringan för att komprimera på båda sidorna samtidigt

Det unika CoTEX materialet har tre kompressionszoner invävt i materialet, högsta kompression är direkt över knäleden där behovet av kompressionen är som störst.
Graden av kompressionen avtar ju längre ut från knäledens centrum man kommer, konstruktionen i kombination med pelotterna hjälper till att minska svullnad lokalt i knäleden. Knävecket är vävt i en porösare struktur för att motverka obehag vid användning. 

På in och utsida av leden sitter det två flexibla spiralfjädrar. Spiralfjädrarna är tillverkade av flexibla metall och bidrar till lätt ökad stabilisering av knäleden och motverkar samtidigt att knäskyddet rullar ned vid användning. De mjuka spiralfjädrarna påverkar inte rörelsen i knät, knäskyddet kan användas för både höger och vänster knä.

Knäskyddet CoTEX menisk skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small27 - 29 cm
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm
Large36 - 38 cm
X-Large39 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm
XXX-Large44 - 46 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad gör meniskpelotten?
Svar. Meniskpelotten är tillverkad av ett trögelastiskt material som i kombination med materialet CoTEX ökas kompressionen över inre och yttre ledspringan.

Fråga. Flexibla fjädeskenor...vad är det?
Svar. Fjäderskenorna är tillverkad av vävd metalltråd som bildar en extremt tunn och flexibel fjäderskena som bidrar till lätt extra stabilisering av knäleden. Fjäderskenorna bidrar även till att knäskyddet inte sjunker ihop i knävecket vid användning och är placerade på knäledens in och utsida

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket