Knäskydd vid meniskskada för extra hög kompression och stöd
knäskydd för meniskskada
knäskydd för meniskskada
360 gif 360 logo

Knäskydd CoTEX BASIC Menisk - Knäskydd vid meniskskada

  •  599 kr 
  • 799 kr

Knäskydd Menisk är speciellt utvecklat för meniskskada i knäleden. Knäskyddet ger effektiv kompression och stöd runt leden. Läs mer

  • Knäskydd utvecklat för meniskskador
  • Extra kompression runt leden
  • Meniskpelott placerad över in och utsidan
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd CoTex Basic Menisk

Knäskydd CoTex Menisk för dig med meniskskada, optimal kompression vid meniskskada

CoTex Basic Menisk är ett anatomiskt knäskydd speciellt utvecklat för att stabilisera och komprimera knät vid problem med menisken i knäleden.
Meniskskador orsakar ofta problem med både svullnad och ömhet över ledspringan mellan lårben och underben som ofta leder till minskad rörelse och inaktivitet som följd. Ett knäskydd speciellt utvecklat för meniskskada motverkar svullnaden effektivt.

CoTex Basic Menisk är utvecklat för att ge stabilitet och lokal kompression över knäledens in och utsida i samma konstruktion. Knäskyddet har två unika tryckavlastande menisk-pelotter tillverkade av viskoelastiskt skum placerade för riktad kompression över leden. De viskoelastiska pelotterna påverkas av kroppstemperaturen och anpassar sig optimalt efter knäledens form och är placerade så pelotterna ökar kompressionen lokalt över de smärtande områdena vid meniskskador, framförallt ledspringan mellan lår och underben. Pelotterna sitter placerade över både inre och yttre ledspringan för att på ett optimalt sätt komprimera på båda sidorna i samma knäskydd. 

Det unika CoTEX materialet har tre kompressionszoner invävt i materialet, högsta kompression är direkt över knäleden där behovet av kompressionen är som störst.
Graden av kompressionen avtar ju längre ut från knäledens centrum man kommer, den unika konstruktionen i kombination med menisk-pelotterna motverkar effektivt svullnad i knäleden. Knävecket är vävt i en porösare struktur för att motverka obehag vid användning. 

Knäskyddet för meniskskada har två flexibla spiralfjädrar placerade på insida och utsida av knäleden. Knäskyddets spiralfjädrar är tillverkade av rostfritt stål och bidrar till lätt stabilisering och avlastning av knäleden och motverkar samtidigt att knäskyddet rullar ned vid användning. Spiralfjädrarna är flexibla och påverkar inte knäledens rörelseförmåga i böj och sträck. Knäskyddet kan användas för både höger och vänster knä.

Knäskyddet CoTEX menisk skall tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda knäskyddet för inre meniskskada?
Svar. Ja, CoTEX Basic Menisk har både en inre och yttre meniskpelott insydd i knäskyddet och fungerar lika bra för inre och yttre meniskskador. 

Fråga. Vad gör meniskpelotten?
Svar. Meniskpelotten är tillverkad av ett trögelastiskt material som i kombination med hög kompressionsmaterialet CoTEX ökar kompressionen över inre och yttre ledspringan, där meniskskador oftast smärtar. 

Fråga. Kan jag springa med mitt knäskydd?
Svar. Ja, knäskyddet är tillverkat med en anatomisk passform och fungerar oavsett aktivitet. 

Fråga. Flexibla fjädeskenor...vad är det?
Svar. Fjäderskenorna är tillverkad av vävd metalltråd som bildar en extremt tunn och flexibel fjäderskena som bidrar till lätt extra stabilisering av knäleden. Fjäderskenorna bidrar även till att knäskyddet inte sjunker ihop i knävecket vid användning och är placerade på knäledens in och utsida

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden (cm)
X-Small27 - 29 cm
Small30 - 32 cm
Medium33 - 35 cm
Large36 - 38 cm
X-Large39 - 41 cm
XX-Large42 - 44 cm
XXX-Large44 - 46 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem