Hållningsband SLIM 8 - för bättre hållning | Rehaboteket
hallningsband for battre hallning
hallningsband for battre hallning stod_for_hallning hallningsband_battre_hallning
360 gif 360 logo

Hållningsbandet - SLIM 8 ger bättre hållning

  •  349 kr 

Smidigt hållningsband som motverkar dålig hållning. Hållningsbandet fungerar lika bra på jobbet, på festen som vid träning. Läs mer

  • Effektiv hållningsjustering
  • Lägsta Profil - Osynlig under kläder
  • Endast Hos Rehaboteket
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Hållningsband SLIM 8 - för bättre hållning

SLIM 8 är ett helt nyutvecklat hållningsband som effektivt motverkar dålig hållning utan begränsningar. Hållningsbandet fungerar lika bra på jobbet, på festen som vid träning.
Tack vare den unika konstruktionen så är västen extra lämpad för personer med arbetsmoment framför kroppen ex framför datorn, hantverkare mm.

Hållningsbandet SLIM 8 är speciellt utvecklad för att ge ett effektivt hållningsstöd och samtidigt maximal komfort och enkelhet att använda. Hållningsbandet är speciellt utvecklad för att inte märkas under kläder och har marknadens lägsta profil med en bygghöjd under kläder på 1,3 mm,dvs lika låg som ett vanligt linne. Den låga profilen gör hållningsbandet lämpligt att använda under alla kläder vid alla tillfällen utan begränsningar.

Hållningsbandet SLIM 8 har två unika axelband tillverkad av ett temperaturreglerande material som upplevs svalt att bära. Axelbanden är även tillverkade för optimal komfort och har en unik så kallad tre lagers textil, Tre lagers textil innebär att axelbandets material i armhålan kan röra sig mellan varandra vilket helt tar bort ev friktion som ofta orsakar skav och obehag runt mot axeln och i armhålan. Andra hållningsband är tillverkad av oelastiska axelband i armhålan, banden har ofta bara ett mjukt polstrande material men ingen elastik, en sådan stel konstruktion ökar ofta friktionen i armhålan och därmed risken för skavsår och obehag i samband med användning.
SLIM 8 har dynamiska axelbanden vilket innebär att banden kan sträckas över hela dess längd och motverkar effektivt risken för skav och obehag i armhålan.
De dynamiska axelbanden är speciellt konstruerade för att tillåta stretch över axeln vilket även underlättar användning av västen vid moment framför kroppen ex arbete vid en dator, i ett kök eller på en byggarbetsplats.
Det nya hållningsbandet SLIM 8 har en anatomiskt konstruerad ryggplatta. Ryggplattans form och nätta konstruktion gör att den alltid passar mellan skulderbladen för optimal komfort.
Ryggplattan förankrar axelbanden och bidrar till västens unika hållningsfunktion 

Ryggplattan är polstrade med tryckavlastande kuddar av mikrofiber för optimal komfort. Kuddarna tillåter även ökad ventilation under ryggplattan och är speciellt konstruerad för optimal komfort vid användning. 
Axelbanden kan enkelt justeras för att uppnå optimal stabilitet och komfort under användning. Plastspännet justeras till önskad längd för optimal funktion och komfort.

HÅLLNINGSBANDET SLIM 8, en unik produkt för bättre hållning. 

  • Effektivt hållningsstöd
  • Lägsta profil - osynlig under kläder
  • Skavfri konstruktion 
  • Dynamiska axelband 

Hållningsbandet SLIM 8 tvättas med fördel i 30° handtvätt och skall lufttorka. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt bröstkorgen
Petit / Small65 - 80 cm
Standard / Medium80 - 100 cm
Large 100 - 120 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag träna med SLIM 8?
Svar. Ja, SLIM 8 har inga begränsningar i användadet och du kan absolut träna med produkten för extra stöd av bröstryggen.

Fråga. Hur tvättar jag mitt hållningsband?
Svar. Vi rekommenderar 30° handtvätt, skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning.

Fråga. Jag arbetar på restaurang och får ofta problem i bröstryggen efter långa arbetspass. Kan SLIM 8 vara något för mig?
Svar. Ja, smärta i bröstryggen uppstår ofta av en dålig hållning med framförallt en framåtroterad axel. SLIM 8 är konstruerad för att effektivt motverka att axeln faller framåt för att bidra till en bättre hållning. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek?
Svar. Mät omkretsen över revbensbågen under byten för att få rätt storlek. Under storlekstabellen finns en bild som visar vart måttet skall tas för att hitta rätt. 

Fråga. Kan man bära SLIM 8 direkt mot kroppen eller rekommenderar ni ett linne under?
Svar. Produkten kan bäras direkt mot kroppen men vi rekommenderar att man har ett tunnare linne mellan produkten och huden så behöver du inte tvätta produkten lika ofta med tanke på att du byter linne dagligen. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket