Få Bättre Hållning Idag med unik Hållningsväst | Rehaboteket
Hållningsväst
Hållningsväst hallningsvast Hållningsväst

Hållningsväst för bättre Hälsa! Få bättre hållning idag!

  •  339 kr 
  • 489 kr

Originalet! Hållningsbandage som motverkar framåtroterade axlar och bidrar till omedelbar hållningskorrigering. Läs mer

  • Förbättrar hållningen effektivt
  • Motverkar framåtroterade axlar
  • Hjälp vid problem i nacke, axel eller bröstrygg
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hållningsbandage - hållningsväst

Att få bättre hållning har aldrig varit enklare!
Hållningsvästen hjälper till att skapa bättre förutsättningar till bättre hållinng från första dagen.
Dålig hållning belastar nacke, axlar och bröstrygg negativt och är ofta orsaken till problem i övre ryggen, axlarna och nacken. 

Hållningsvästen är utvecklad för att stabilisera axelpartiet, sträcka på bröstryggen och motverka dålig hållning som ofta orsakar belastningsskador.
Den unika konstruktionen ger ett väldigt effektivt och anpassningsbart hållningsstöd med omedelbar korrigering av dålig hållning. 
Hållningsbandagets två elastiska band appliceras över axlarna för god stabilisering av axel och bröstrygg och hjälper till att uppnå en bättre hållning direkt. 

Hållningsvästen appliceras med ett midjeband runt magen och ett kryssband över axlarna och ryggen. Midjebandet runt magen hjälper till att fixera ryggplattan för effektivare hållningskorrigiering. 
Axelbandet är ett så kallat dynamiskt band som möjliggör en unik anpassningsmöjlighet, banden kan spännas individuellt för att uppnå optimal stabilisering.
Hållningsstödets mängd kan enkelt justeras genom att öka eller minska spänningen på axelbandet. Hållningsbandaget är ett så kallat påminnelsebandage vilket ger dig en möjlighet att permanent få bättre hållning utan bandage, använd endast bandaget vid behov och när bandaget inte användas tänk på hållningen. Hållningsvästen är tillverkad av en mjuk mikrofiber som ger stabilitet, kompression och ventilation i samma material.  

Hållningsbandaget levereras med två medföljande skydd för axelbanden för optimal komfort. Ett av skydden på hållningsvästen är ett tjockare tryckavlastande skydd samt ett tunnare friktionsskydd för optimal komfort. Det rekommenderas att använda en tunnare t-shirt eller linne under hållningsvästen för att minska behovet av att tvätta hållningsvästen dagligen. 
Tack vare den väldigt låga profilen kan hållningsvästen användas under befintliga kläder utan att det syns. 
Måttet tas runt övre delen av midjan. Normal T-shirtstorlek är en bra riktlinje
Hållningsvästen fungerar lika bra för män som kvinnor.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur tvättar jag mitt hållningsbandage? 
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt produkten lufttorka efter tvätt. Det är inte rekommederat att tvätta bandaget i maskin då hållningsvästen innehåller hård kardborre. 

Fråga. Skall hållningsvästen användas direkt mot huden?
Svar. Vi rekommenderar av hygienskäl att alltid använda en tunn t-shirt mellan huden och hållningsvästen. Då behöver du inte tvätta hållningsvästen lika ofta.

Fråga. Hur länge skall jag använda hållningsvästen? 
Svar. Användningen är helt individuell och vi rekommenderar att använda hållningsvästen vid behov, antingen trötthet, hållningsträning eller ryggsmärta. 

Fråga. Hur kan jag anpassa graden av stöd så att hållningsvästen stabiliserar optimalt?
Svar. Hållningsvästen är en helt unik väst med flera kompressionsprofiler i samma lösning.
Beroende på var du greppar och spänner axelbanden uppnår du olika stabilitetsgrader för olika grader av stöd beroende på smärta och behov för dagen. Se bilden nedan för tydligare anpassning

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

2

Avlastning

3

Värme

1

Storlekstabell

StorlekMått runt bröstet enligt bild
Small 75 - 83 cm
Medium83 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99 - 107 cm
XX-Large107 - 115 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem