Lindra din nackspärr | Rehaboteket

Lindra nackspärr

Nackspärr är ett vanligt problem i dagens samhälle med mycket arbete framför dator och smarta telefoner. Nackspärr kan även utlösas av hastiga rörelser, statiskt stillasittande bakom ratten eller en obekväm sovställning. Nackspärr orsakas av kramptillstånd i nacken och smärtar vid rörelse. Nacken upplevs ofta väldigt stel med en tydlig "trigger punkt" vid vridning av nacken oftast ett håll.

Vår mest sålda produkt

nackkrage

Nackkrage svart

Nackkrage tillverkad av ett formstabilt skum-material för effektiv avlastning vid nackspärr, ont i nacken och generell stelhet i nacken och skuldran.

269 kr
Perfekt!

Mycket bra service, trevligt bemötande och uppenbart att man kan sin sak. Ingen krängarmentalitet utan kunden och kundens problem är det som är det viktigaste. Priserna är bra, något lägre än i butik och fri frakt! Kan bara varmt rekommendera denna sida.

Mer om nackspärr

Vid nackspärr är det vanligt att den drabbade får en spänd ihopdragen kroppshållning med axlarna uppåt för att därmed bidra till en smärtfri position. Smärtan vid nackspärr lindras effektivt om nackmuskulaturen avlastas och får vila för att muskelkrampen skall lindras. För de flesta går smärtan i nacken över efter några dagar eller en vecka. Viktigt är att tänka på ex arbetsställning för att inte få återkommande problem med nackspärr. En avlastande halskrage är oftast ett väldigt uppskattat hjälpmedel för att effektivt bidra till att muskulaturen i nacken får slappna av vid nackspärr och bidrar även till lokal värme över problemområdet.